Dit lekkere én gezonde recept wil je zeker proberen!
5 x gezonde ijsjes maken voor kinderen
Wat een heerlijke zonnige week, de lente is begonnen. Zodra de zon gaat schijnen én de temperaturen stijgen kun je er niet meer omheen… De vraag ‘Mag ik een ijsje?’ wordt vroeg of laat gesteld.
Tijd voor ijsjes!
En dan het liefst gezonde ijsjes zodat je deze ijsjes iedere dag én ieder moment van de dag kunt eten. Ik deel 5 makkelijke en lekkere recepten voor gezonde ijsjes met je! Met deze recepten kun je makkelijk zelf ijsjes maken.
IJSJE met sinaasappel en watermeloen
Een ijsje met sinaasappel en watermeloen is een combinatie die je niet heel snel tegenkomt, maar het is een gouden combinatie. Friszoet van de watermeloen en een tikkeltje zuur van de sinaasappel. Door de watermeloen krijg je in dit ijsje ook direct veel vocht binnen, handig voor een hete dag.
Wat heb je nodig?
210 gram watermeloen
3 sinaasappels
Hoe maak je het ijsje?
Pers de sinaasappels uit. Schil de watermeloen en snijd in stukken. Pureer de watermeloen en de sinaasappel fijn tot sap. Giet het sap in de ijsvormpjes. Zet voor minimaal 6 uur in de diepvries.
IJSJE met courgette en blauwe bes
Een mega lekker ijsje met courgette! Verrassend hè? Als je een sapcentrifuge hebt is het makkelijk te maken, heb je die niet dan kan je het zeven. Of je kunt het gewoon grof houden. Opties genoeg. Maar probeer het ijsje wel uit, echt een aanrader!
Wat heb je nodig?
120 gram blauwe bessen
280 gram courgette
200 ml water
Hoe maak je het ijsje?
Maak sap van de courgette en blauwe bessen in een sapcentrifuge. Voeg het water toe. Giet het sap in de ijsvormpjes. Zet voor minimaal 6 uur in de diepvries.
IJSJE met spinazie, banaan en kiwi
In dit recept vind je gezonde ijsjes van yoghurt. Samen met spinazie, banaan en kiwi. Een smoothie ijsje! Een perfect en gezond ijsje voor kinderen. En door de siliconen vormpjes is dit ijsje voor kindjes ook makkelijk te eten.
Wat heb je nodig?
1 avocado
2 bananen
2 kiwi's
200 gram volle yoghurt
2 handjes spinazie
Hoe maak je het ijsje?
Schil de kiwi en pel de banaan. Verwijder de schil en pit uit de avocado. Snijd het fruit in stukken. Pureer alle ingrediënten in een keukenmachine tot een egale smoothie. Giet de smoothie in de ijsvormpjes. Zet voor minimaal 4 uur in de diepvries.
IJSJE met nectarine en ananas
Van dit ijsje kan ik écht geen genoeg krijgen. Het ijsje heeft ook de eerste plek gekregen n het boek IJSJES. Het is een heerlijk fruitig ijsje op een horentje. Echt een aanrader!
Wat heb je nodig?
400 gram ananas
2 nectarines
Hoe maak je het?
Schil de ananas en snijd in stukken. Verwijder de pit van de nectarine en snijd in stukken. Leg het fruit minimaal 2 uur in de diepvries. Pureer het fruit tot ijs. Zet nog even terug in de diepvries voor 1 uur en roer goed door.
IJSJE met kiwi, mango en watermeloen
Het laatste gezonde ijsje wint het sowieso door de kleuren bij elkaar. Wat een kleurrijk ijsje hé? Een combinatie die je niet direct samen eet maar wel super lekker is.
Wat heb je nodig?
2 kiwi's
160 gram mango
200 gram watermeloen
Hoe maak je het ijsje?
Schil het fruit en snijd in stukken. Pureer eerst de mango. Giet een klein beetje in het ijsvormpje en zet voor minimaal 15 minuten in de diepvries. Pureer dan de kiwi, giet dit in het ijsvormpje erbij en zet het opnieuw voor minimaal 15 minuten in de diepvries. Pureer dan de watermeloen en vul de ijsvormpjes volledig. Zet de ijsjes minimaal 6 uur in de diepvries.
Nog meer recepten?
Wil jij nog meer recepten met gezonde IJSJES? Neem dan snel een kijkje in mijn boek IJSJES. In het boek IJSJES vind je meer dan 45 verschillende ijsjes. Veel ijsjes bevatten fruit én zelfs groenten. Met deze ijsjes is het iedere dag feest!
IJSJES voor jonge kindjes
IJsje 1, 2, 4 en 5 mag je kindje vanaf 6 maanden eten. Dit zijn allemaal ijsjes voor baby’s en gemaakt van enkel groente en fruit. Heerlijk op een warme dag en perfect als je baby last heeft van zijn of haar tandjes. IJsje 3, het ijsje met yoghurt, spinazie, kiwi en banaan mag je kindje vanaf 8 maanden. Dit in verband met de yoghurt die in dit ijsje zit.
Handige ijsvormpjes
Je ziet in de recepten verschillende ijsvormpjes. Ik vind de ijsvormpjes met een stokje het allerleukst. Maar de silicone ijsvormpjes verreweg het handigst voor kinderen. Zo kun je zelf calippoijsjes maken. Jonge kinderen hebben moeite met het vasthouden van een stokje en pakken dan het ijsje het liefst met de handjes vast. Ook smelt het ijs over de handjes. Geen drama natuurlijk maar zo’n silicone ijsje maakt het dan wel net wat handiger. Je kunt deze handige ijsvormpjes gemakkelijk samen met het boek IJSJES kopen. Klik hier om de vormpjes te bekijken.
Geniet ervan!
Ik zou het mega leuk vinden om te horen welk ijsje jij het lekkerst vond.
Stuur me gerust een berichtje of tag mij via Instagram.
Dat lust ik wel!
Is dat iets wat je kind vaak zegt? Of hoor jij vaker: ‘Bah’ ‘Dat lust ik niet’ of ‘Jakkie’? Gezond eten, en dan voornamelijk groente eten gaat niet altijd vanzelf. En dat kan soms best een uitdaging zijn. Je wilt dat je kind voldoende groente eet, zodat het ook voldoende voedingswaarde binnenkrijgt. Het advies is vaak ‘laat het los, dan komt het vanzelf goed’. Maar is dat ook zo? En kan je dan helemaal niets doen? Hoe zorg je dat je kind (weer) wilt proeven en met meer plezier groente gaat eten?
Hoe fijn zou het zijn als het fijner, leuker én makkelijker kan? Ik vertel je er graag alles over in het Webinar 'Dat lust ik wel'. In dit Webinar geef ik jou de tips én tools zodat jij de handvatten hebt om je kind (of kinderen) hierbij te helpen op een positieve én ontspannen manier.
Niet meer loslaten met een machteloos gevoel als gevolg maar loslaten omdat je vooruitgang ziet én weet hoe je deze vooruitgang goed kunt zien en stimuleren. Zodat het stapje voor stapje beter gaat. Met zelfvertrouwen als gevolg, voor jou én je kind!
Wil je meer weten over dit webinar?
Laatste berichten
- Tips
- Kookboek Groente voor kids
- Gratis e-book tips om je kind groente te leren eten
- In 5 stappen een gevarieerde eter
- Moet je je zorgen maken als je kind niet wilt eten?
- Waarom één maaltijd met het hele gezin zo waardevol is
- Kind wil geen avondeten
- 5 tips voor de start van de eerste hapjes
- Stimuleren van groente en fruit met de tafelkaartjes
- Bestaat de fase van kieskeurig eetgedrag echt?
- Webinar ‘Dat lust ik wel’
- Hoe ga je om met een driftbui aan tafel?
- Recept: Courgettepoffertjes
- 5 x gezonde ijsjes maken voor kinderen
- Mijn kind snoept stiekem