Gezond eten voor kinderen. Kind groente eten. Tips voor moeilijke eters.

 

Gezond op school! 

 

 

STERK EN ZOET opvoeding en voeding

Gezonde voeding op de basisschool.
Eten de leerlingen bij jou op school gezond? En weten ze wat gezond is?

Ook voor scholen is het mogelijk om gebruik te maken van het uniek online programma 'Ik groei gezond'. Minder koken en meer het gesprek starten over gezonde voeding. Het online programma 'ik groei gezond' is aangepast naar een versie voor op school: Ik groei gezond op school!

 

Ik groei gezond op school

Het online platform ‘Ik groei gezond op school’ bestaat uit lessen over gezonde voeding. In deze lessen leren de leerlingen over gezonde voeding. Ze leren wat gezond is, ontdekken hun eigen eetpatroon en worden gestimuleerd om gezonde(re) keuzes te maken. Onderwerpen van de lessen zijn onder andere: variatie, balans, koolhydraten, vitamine, eiwitten en peulvruchten. Maar ook beweging en emotie-eten komt aan de orde. De leerlingen leren over gezonde voeding doormiddel van uitlegvideo’s, opdrachten, quizjes en werkbladen.

Het online platform is voor basisschoolleerlingen van groep 5, 6, 7 en 8. Op het platform staan ook nog mini quizjes over groente, fruit of peulvruchten en extra materialen zoals posters en spelletjes.

ik groei gezond op school is een online platform met lessen over gezonde voeding. In korte tijd leren de kinderen over gezonde voeding.

ik groei gezond op school is een online platform met lessen over gezonde voeding. Een lesmethode waarbij de leerkracht geen extra voorbereidingstijd nodig heeft.

ik groei gezond op school is een online platform met lessen over gezonde voeding. Het platform motiveert leerlingen een gezond eetgedrag.

ik groei gezond op school is een online platform met lessen over gezonde voeding. Het stimuleert een gezond eetpatroon vanuit een balans voor leerlingen.

Hoe zet je het platform in?

Je kunt het platform ‘Ik groei gezond op school’ op verschillende manieren inzetten en zo klein/groot maken als je zelf wilt.
Zo kan je er voor kiezen om de uitlegvideo te bekijken tijdens het eetmoment, iedere video duurt maximaal 10 minuten. De opdrachten kunnen dan klassikaal besproken worden. Het werkblad kan uitgeprint worden zodat de leerlingen dit op een later moment kunnen maken, bijvoorbeeld tijdens het zelfstandig werken.
Je kunt er ook voor kiezen om deze lessen geheel zelfstandig te laten maken. Iedere leerling kan inloggen en zelfstandig de uitlegvideo bekijken en digitaal de opdrachten maken. Ook het werkblad kunnen de leerlingen digitaal maken. Zo kan iedere leerling zelfstandig aan de slag met het leren over gezonde voeding. Als reminder kan je de poster met het weekdoel ophangen in het lokaal.
Ben je tussen de lessen door toe aan een energizer? Pak er dan een groente of fruitquizje bij.

 

Voordelen van het online platform Ik groei gezond op school:

- De leerkracht is geen voorbereidingstijd kwijt.
- De leerlingen krijgen uitleg vanuit de video.
- Het is al effectief bij 15 minuten per week.
- De leerlingen worden gestimuleerd te kijken naar het eigen eetgedrag/ eetpatroon.
- Mogelijkheid om werkbladen in te zetten of mee naar huis te geven.
- Boost het onderwerp 'Gezonde voeding' in 20 weken!

Ik groei gezond op school: eet regelmatig vette vis en kies voor onverzadigde vetten.

Ik groei gezond op school: Les 3 koolhydraten en vezels

Gezonde voeding voor leerlingen: zoek je balans en eet gevarieerd.

Wist je dat…

STERK EN ZOET ook workshops geeft over gezonde voeding?
Ik vertel je hier graag meer over!

 

 
    Om spam te voorkomen vragen we je de
    onderstaande code over te typen.

    captcha