Dit lekkere én gezonde recept wil je zeker proberen!
Havermoutkoeken met wortel
Het is niet meer te tellen hoeveel havermoutkoeken met wortel hier al gemaakt (en gegeten) zijn de afgelopen tijd. Deze koeken zijn voedzaam én heel erg lekker. Als ontbijt, lunch of als tussendoortje. Deze gezonde havermoutkoeken zonder suiker zijn altijd een goed idee.
Wat heb je nodig voor 8 koeken?
2 bananen
140 gram havervlokken
140 gram wortel
50 gram rozijnen
1 tl kaneel
3 el lijnzaad
1 tl bakpoeder
Hoe maak je de gezonde havermoutkoeken met wortel?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de wortel fijn. Prak de bananen fijn en roer alle ingrediënten door elkaar. Leg bakpapier op de ovenplaat. Schep met een eetlepel of ijsschep bolletjes beslag op het bakpapier, maak koekjes van ongeveer 8 cm. Bak de koekjes af in de oven voor 20 minuten.
Heeft jou kind ook meer interesse in snoep/koek en chips dan in appel, peer en banaan? En zou je het graag minder interessant maken? Wil jij graag je kind leren om een fijne balans te hebben met gezonde én minder gezonde voeding? In het webinar 'Gezonde balans met tussendoortjes' vertel ik je alles over hoe je dit kunt aanpakken. Daarnaast ontvang je een e-book met inspiratie én heerlijke recepten voor gezonde recepten.

Met welke allergenen/voedselvoorkeuren moet je rekening houden?
De gezonde havermoutkoeken met wortel zijn glutenvrij, mits je voor glutenvrije havermout kiest. Daarnaast bevatten de koekjes geen toegevoegde suikers, zijn ze ei vrij en lactose.

Kan je ingrediënten vervangen?
Zeker, in dit recept kun je gemakkelijk bepaalde ingrediënten vervangen. Uiteraard kunnen de allergenen dan veranderen. Let hier zelf goed op.
- In plaats van lijnzaad kan je ook chiazaad gebruiken

Is dit recept geschikt voor een baby?
Zeker, deze havermoutkoeken zijn geschikt voor baby vanaf 8 maanden. Je baby heeft dan nog geen tussendoortjes nodig dus geef het koekje gerust bij het ontbijt of de lunch.
Ken je deze recepten al?
- Smoothie met spinazie en aardbei
- Pompoenwafels
- Spinazie-eiwraps met avocado-cottagecheese en zalm
- Pompoenhummus
- Pasta met avocado-spinaziesaus
- Pasta met pompoensaus
- Butter Masala met groenten
- Spinaziepannenkoek
- Gezond broodbeleg
- Spinaziepannenkoeken-tagiatelle met kiwi, aardbei en vanillekwark
- Omelet met avocado
- Smoothiebowl
Geniet ervan!
Ik ben heel benieuwd wat jij én je gezin van dit recept vindt! Stuur je me een berichtje of laat je het weten via Instagram?
In 5 stappen een gevarieerde eter
Merk je ook dat het je frustreert als je kind weer met weinig groente op naar bed gaat? Ieder dag probeer je het weer, terwijl je gevoel zegt het soms te willen opgeven. Iedere dag bied je een bordje gezond eten aan om te zorgen dat je kind alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Na een paar happen hoor je de frustreerde zin; ‘Bah, dat hoef ik niet’. Opnieuw gaat je kind zonder voldoende groente te hebben gegeten naar bed.
Hoe zou het voor je zijn als... Je kind wel weer stap voor stap gevarieerder leert eten. Als jij een fijne aanpak weet om je kind (weer) verschillende groente te leren eten, als je kind weer kiest voor gevarieerder broodbeleg of als het avondeten weer een stuk voedzamer en gevarieerder is.
Laatste berichten
- Tips
- Kookboek Groente voor kids
- Gratis e-book tips om je kind groente te leren eten
- In 5 stappen een gevarieerde eter
- Moet je je zorgen maken als je kind niet wilt eten?
- Waarom één maaltijd met het hele gezin zo waardevol is
- Kind wil geen avondeten
- 5 tips voor de start van de eerste hapjes
- Stimuleren van groente en fruit met de tafelkaartjes
- Bestaat de fase van kieskeurig eetgedrag echt?
- Webinar ‘Dat lust ik wel’
- Hoe ga je om met een driftbui aan tafel?
- Recept: Courgettepoffertjes
- 5 x gezonde ijsjes maken voor kinderen
- Mijn kind snoept stiekem