Gezond eten voor kinderen. Kind groente eten. Tips voor moeilijke eters.

 

Online programma
Ik groei gezond

 

 

STERK EN ZOET opvoeding en voeding

Stopt automatisch na 7 dagen dus probeer gerust

Eet jouw kind gezond? En wat is nu precies gezond? Dat is soms best lastig te bepalen.

In het online programma 'Ik groei gezond' leren kinderen en jongeren alles over gezonde voeding. Daarnaast leren zij zelf bewuste keuzes maken en ontdekken ze wat hun eigen lichaam nodig heeft. Vanuit deze cursus voor kinderen leren zij tevens gezond koken. Samen maakt dat dé basis voor een gezonde toekomst.

Waar bestaat het online programma 'Ik groei gezond' uit?

Voedingslessen

Het online programma bestaat uit twee delen. Het eerste deel bestaat uit 20 voedingslessen. Iedere voedingsles heeft een ander onderwerp. Voorbeelden hiervan zijn: eiwitten, vetten en vitamines, maar ook het samenstellen van een dag- of weekmenu wordt behandeld. In de voedingslessen wordt alles rondom gezonde voeding uitgelegd middels een video en na het bekijken van de video zijn er aanvullende opdrachten om zelf met de theorie aan de slag te kunnen gaan. Alle opdrachten zijn thuis digitaal te maken.

Het doel

Het doel van de opdrachten is om het kind gezond te leren eten en actief te laten nadenken over de eigen voeding. Zij leren welke voeding het lichaam nodig heeft en waarom. Door de kennis die de kinderen op doen tijdens het online programma leren zij zelf direct bewuste keuzes te maken voor een gebalanceerde eetstijl. Met bewuste keuzes gaat STERK & ZOET niet uit van een 100 procent gezond eetpatroon, maar streven wij naar het aanleren van een gezonde balans. Een balans waarin ook wat minder gezonde voeding past. Door nu de juiste balans aan te leren heeft jouw kind een mooie basis voor de rest van zijn of haar leven.

Kooklessen

Het tweede deel van het online programma bestaat uit het leren koken en het ontdekken en toepassen van verschillende groenten in diverse gerechten. De jonge kok gaat zelf koken aan de hand van video’s, waarin het koken stap voor stap wordt uitgelegd. Het streven is dat het kind gezond leert koken vanuit inspiratie en niet vanuit een standaard recept. Zo wordt koken vanuit het seizoen of het tegengaan van verspilling een stuk makkelijker! Door te leren over gezonde voeding én het toepassen van deze kennis, leert jouw kind een gezonde eetstijl aan. Daarnaast leert hij of zij lekkere én gezonde maaltijden koken.

In het tweede deel vind je de volgende hoofdstukken:

Kind gezond eten en leren koken stap voor stap met een stappenplan en een uitlegvideo
Stap voor stap leren koken met een stappenplan en een uitlegvideo

Kind gezond eten en koken met groenten, leer meer over specifieke groente om te gebruiken in de keukenKoken met ...
Leer meer over verschillende groenten en leer deze in de keuken gebruiken.

Leer koken met inspiratie over heerlijke én gezonde gerechten boordevol groenten voor het ontbijt, de lunch, tussendoortjes en het avondeten. Kind gezond eten en leren kokenInspiratie over heerlijke én gezonde gerechten boordevol groenten voor het ontbijt, de lunch, tussendoortjes en het avondeten.

Kind gezond eten en leren koken met kooktoppers. Echte toppers die een feestje zijn om te koken én op te eten!Kooktoppers
Echte toppers die een feestje zijn om te koken én op te eten!

 

De online cursus voor kinderen bestaat uit:

Kind leert gezond eten aan de hand van 20 interactieve voedingslessen20 voedingslessen over gezonde voeding’, inclusief uitlegvideo’s
Stap voor stap leren koken aan de hand van een stappenplan en video zodat je kind gezond leert eten en koken.Stap voor stap leren koken aan de hand van een stappenplan en video
Kind gezond eten en leren koken. Maak kennis én leer koken met groentenMaak kennis én leer koken met groenten
Lekkere gerechten, recepten en maaltijden voor kinderen uit het seizoenKookinspiratie vanuit het seizoen
Kookinspiratie voor een gezond ontbijt, lunch, avondeten en gezonde tussendoortjesKookinspiratie voor het ontbijt, de lunch, tussendoortjes en het avondeten.
Kooktoppers met heerlijke en gezond eten voor kinderenKooktoppers om te koken of bakken!
Kind gezond eten met kookvideo's en voedingslessen voor kinderenExtra video’s op het gebied van voedingsleer, voeding, beweging of leefstijl!
Kind gezond eten met kookvideo's en voedingslessen voor kinderenMet veel plezier leren over gezonde voeding
Digitaal en interactief leren over gezonde voeding en leren koken Digitaal en interactief via online platform CourseFlow

Stopt automatisch na 7 dagen dus probeer gerust

Leren koken voor beginners en keukenprins(essen)Voor beginners én voor de echte keukenprins(essen)

Nieuwe recepten voor kinderen worden wekelijks toevoegt met o.a. koken vanuit het seizoen.Iedere week worden er nieuwe lessen toegevoegd zodat er altijd iets nieuws te leren en koken is!

Makkelijke en snelle maaltijden voor kinderen en het hele gezin
Alle voedingslessen duren maximaal 15 minuten.

Thuis workshop koken en voeding, koken met kind Het is overal te gebruiken: thuis, bij opa en oma of op vakantie!

Voor het bedrag van €29.95 heeft je kind onbeperkt toegang tot het online programma. Je ontvangt de eerste maand 50% korting met de code: ikeetgezond. Het is flexibel opzegbaar.

Veel plezier!

 

 

Heb je nog een vraag? Wij horen het graag! 
Misschien staat je vraag al bij de veelgestelde vragen. Anders kan je ze stellen via het contactformulier.