Meteen naar de inhoud

STERK & ZOET x Fleur Bours Photography

 

Extra opscheppen kan altijd nog! 

 

Een makkelijke tip om je kind meer groente te leren eten

Merk je dat je kind maar weinig verschillende groente eet? Wel paprika en komkommer maar wortel, pompoen of broccoli daar moet je kind maar weinig van hebben. Dit blijft vaker op het bord liggen dan dat het opgegeten wordt. Of je merkt dat je het niet eens meer aanbiedt omdat je weet dat je kind het toch niet eet.


Wat kan je doen om dat te doorbreken zodat je kind wel weer meer groente gaat eten, meer groente lekker gaat vinden en daardoor een gevarieerd eetpatroon krijgt?

 

Leg 2 verschillende groente op het bord
Een fijne tip is om iedere maaltijd 2 verschillende aan te bieden. Stel dat je kind komkommer eet, voeg dan doperwt toe om te leren eten. Zo is de kans groot dat je kind wel een groente eet (de komkommer) maar leert het ook comfortabel worden met doperwt.

Voldoende blootstelling is nodig

Als je kind geen groente eet is het belangrijk wel te blijven aanbieden. Hoe lastig ook. Zonder blootstelling aan de groente, is de kans ook klein dat je kind het leert eten. Iedere keer dat je het op het bord legt en je kind misschien het wel proeft, is winst.

Een klein hapje is voldoende
Leg meer groente neer van de groente die je kind lekker vindt, dan de groente die je kind leert eten. Een klein hapje neerleggen is voldoende. Extra opscheppen kan altijd nog. Zo is het minder overweldigend en is de kans ook weer groter dat je kind het eet.

 

Hier zie je een aantal voorbeeldbordjes:

Tip om je kind meer groente leren eten - recept voor dreumes en peuter

Op dit kinderbordje zie je zoete aardappel, komkommer, tomaat, avocado en linzen liggen. Het bord hieronder is de volwassenversie voor jezelf!

Tip om je kind meer groente leren eten - recept voor hele gezin

Tip om je kind meer groente leren eten - recept voor dreumes en peuter

Op dit kinderbordje zie je maistaco's, bonenpuree, avocado, pompoen en rode kool liggen. De hoeveelheid rode kool is weinig, echt om te leren eten. Het bord hieronder is de volwassenversie voor jezelf!

Tip om je kind meer groente leren eten - recept voor hele gezin

 

 

Tip om je kind meer groente leren eten - recept voor dreumes en peuter

Op dit kinderbordje zie je krieltjes, komkommer, avocado, doperwt en gerookte zalm liggen. Het bord hieronder is de volwassenversie voor jezelf!

Tip om je kind meer groente leren eten - recept voor hele gezin

 

Ben je klaar met het eenzijdige eetpatroon van je kind?

Zou je graag willen dat je kind weer gevarieerder leert eten zodat jullie met het hele gezin dezelfde maaltijd kunnen eten? Waarbij de strijd voorbij is en er meer ruimte is voor gesprekken met elkaar en een fijne sfeer aan tafel? Dan help ik je daar heel graag bij.

Vanuit het online programma 'In 5 stappen een gevarieerder eter' help ik jou om je kind weer beter te leren eten. Stap voor stap zorg je dat het weer fijn aan tafel is, er gevarieerder gegeten wordt en het weer ontspannen én leuk wordt. En daarbij sta ik voor je klaar om met je mee te denken of je vragen te beantwoorden.

 

 

Kookboek gezonde ijsjes voor kinderen

 

Persoonlijk advies pedagoog en kindervoedingsdeskundige

 

Tafelkaartjes om van groente en fruit eten een feestje te maken

 

webinar dat lust ik wel- kind eet geen groente? In dit webinar help ik je.

 

Alle kennis in één webinar over de eerste hapjes van je kind.

 

Ken je de tafelkaartjes al?

Zodra deze kaartjes op tafel liggen, kan het avontuur beginnen! Tijdens de maaltijd wordt je kind (en jij) uitgedaagd om groente en fruit te proeven. De tafelkaartjes dragen bij aan een ontspannen sfeer, grappige momenten én gezelligheid aan tafel.

Deze tafelkaartjes passen bij ieder gezin op tafel. Het is megaleuk om meer te leren voor de kinderen die al graag groente en fruit eten. Maar ook perfect voor de kinderen die het hardste ‘Dat lust ik niet’ roepen!

Vanuit deze kaartjes is het voor kinderen duidelijk waarom ze de broccoli, de spinazie of juist de perzik willen eten. Tevens worden ze uitgedaagd om te gaan experimenteren of proeven met de groente of fruit. De kaartjes dragen bij aan het comfortabel worden met groente en fruit en het optimaliseren van het imago van groente en fruit. Zo dragen de tafelkaartjes bij aan de ontwikkeling van een gezond eetpatroon.
Leuk voor de kinderen maar ook ideaal voor ouders. Want wat zeg je nu om je kind te enthousiasmeren? Hoe zorg je dat het aan tafel ontspannen blijft? Maar vooral ook gezellig én voedzaam is? Dit doosje met tafelkaartjes zorgt voor genoeg inspiratie!

Stel Iris een vraag
1
Hé! Kan ik je ergens bij helpen?