Meteen naar de inhoud
Recepten STERK EN ZOET

 

Kinderthee

STERK EN ZOET opvoeding en voeding; Leer koken met groenten en fruit zoals de spinaziepannenkoek

Kinderthee

 

Voldoende drinken kan soms best een uitdaging zijn, ook zelf merk ik het vaak genoeg. Regelmatig neem ik mij voor om meer water te drinken. Maar het liefst drink ik thee. Ook voor kinderen is het soms lastig om voldoende te drinken. Water blijft altijd de gezondste optie voor je kind. Wil je toch een ander drankje? Dan kan thee een fijn alternatief zijn.

Voor wat afwisseling tussen al het water ben ik op zoek gegaan naar lekkere kinderthee. Voor je kind kun je het best kiezen voor thee zonder cafeïne of theïne, bijvoorbeeld kruidenthee. Ook thee met of van zoethout zou ik overslaan voor (jonge) kinderen vanwege de stof glycyrrhizine. Als je kindje dit af en toe drinkt zijn er geen gevolgen, veelzijdig drinken van de thee is niet wenselijk.

In mijn zoektocht ben ik in contact gekomen met TwisTea en heb diverse theetjes ontvangen om te proeven. We hebben heel wat theetjes gedronken en zowel jong als oud is fan!

 

TwisTea is losse tea met unieke smaken, die ook koud erg lekker blijven. Door het handige theefilter is thee zetten heel gemakkelijk.

Onze top drie is:
1. Lief blauw besje
2. Heel blij bloemetje
3. Allerliefste aardbeitje

Benieuwd naar Twistea? Kijk dan even op de website.

 

 

Kinder Ice-tea!

Water is en blijft de gezondste keuze voor je kindje. Maar met de zomer op komst is af en toe een ander fris drankje best lekker. Je kunt dan zelf ice tea maken. Ice tea maken is heel gemakkelijk en kan je natuurlijk helemaal naar eigen smaak invullen.

Wat heb je nodig?

Gekookt water
Thee, bijvoorbeeld ‘Heel blij bloemetje’ van Twistea.
Munt
Limoen
Frambozen (vers of diepvries)
IJsblokjes

Hoe kan je de thee maken?

Zet eerst een liter thee en laat dit al trekkend rustig afkoelen. Gebruik voor één liter water ongeveer 2 á 3 eetlepels thee. Laat de thee afkoelen.
Giet de thee daarna over in een karaf en voeg daar munt, limoen en frambozen aan toe. Je kunt er ook nog voor kiezen om dit nog even te laten staan zodat ook die smaken vrijkomen. Voeg als laatste nog ijsblokjes toe.

 

Laat de zon maar komen! Geniet ervan!

 

 

 

Gezonde ijsjes voor kinderen met mango en aardbei. Maak er direct een feestje van en bak ook direct poffertjes! Wil je een gezond recept? Kijk dan in het e-book poffertjes!

Cursus gezond opvoeden voor ouders. Voor moeilijke eters, peuters die niet willen eten of bij twijfels wat nu gezond is. Inclusief heerlijke recepten zoals fruitijsjes. Exclusief het e-book poffertjes

Omelet met avocado, veldsla, cottage cheese. Lekker en gezond borrelhapje.

Wat is gezond? Waarom is het moeilijk om gezond te eten? Hoe leer je je kinderen wat gezond is? Voedseleducatie voor kinderen. Inclusief lekker recepten zoals fruitijsjes en het e-book poffertjes

Stel Iris een vraag
1
Hé! Kan ik je ergens bij helpen?