Recepten STERK EN ZOET

Ohnee, mijn kind snoept stiekem

STERK EN ZOET opvoeding en voeding; Leer koken met groenten en fruit zoals de spinaziepannenkoek

Tips hoe om te gaan met snoep

Snoep, koek, chips en andere ‘ongezonde’ voeding. Ik praat er niet vaak over maar dat neemt niet weg dat het wel erg belangrijk is. De winkels liggen er vol mee, de verleidingen liggen constant op de loer.

Hoe creëer je een fijne relatie met dat snoep? En alle andere ongezonde verleidingen, maar laten we het voor het gemak even allemaal ‘snoep’ noemen. Hoe zorg je dat het voor je kind niet iets is waar je kind naar gaat hunkeren, het gaat verzwijgen of stiekem gaat pakken? En hoe kan je dan toch aan je kind leren dat je lichaam het niet nodig heeft en het ook helemaal niet goed voor je lichaam is.

Ik geef je tips hoe jij je kind daarbij kunt helpen!

Tip 1

Een fijne tip voor ieder kind (én volwassenen) maar zeker als je kind te veel snoept of stiekem snoept, is om gebruik te maken van vaste eetmomenten. Het ontbijt, lunch, avondeten en daarnaast nog 2 of 3 tussendoortjes. Fruit, groenten én snoep kunnen gegeten worden tijdens deze eetmomenten.

Tip 2

Geef naast het snoep ook altijd iets voedzaams. Zo kun je bijvoorbeeld een paar snoepjes én een banaan aanbieden. Of een koekje én snackpaprika’s.

 

Mijn kind snoept stiekem

Tip 3

Is snoep lekker en groenten vies? Dan is er mogelijk sprake van een disbalans. Het één is zoveel interessanter dan het ander. Terwijl we liever alle voeding neutraal willen maken. Tijd om snoep zo neutraal mogelijk te houden én van groente eten een feestje te maken. Zo komt alles verder meer in balans. Hoe je van groente eten een feestje kunt maken? In het Webinar ‘Dat lust ik wel’ of in de mini cursus Toffe groente’ vertel ik je daar veel meer over.

Tip 4

Mijn laatste tip is om niet te minimaal te geven of te streng te zijn als het gaat om snoep. Wat je zegt of hoe je over snoep praat heeft veel invloed. Door het op het snackbordje te leggen en er verder geen aandacht aan te besteden wordt het snoep ook niet bijzonder.

 

Mijn kind snoept stiekem

Mocht je benieuwd zijn wat je beter niet kunt zeggen als het gaat om snoep? Bekijk dan mijn reels op Instagram.

 

 

Kookboek gezonde ijsjes voor kinderen

Persoonlijk advies pedagoog en kindervoedingsdeskundige

Tafelkaartjes om van groente en fruit eten een feestje te maken

webinar dat lust ik wel- kind eet geen groente? In dit webinar help ik je.


Alle kennis in één webinar over de eerste hapjes van je kind.

 

Dat lust ik wel!

Is dat iets wat je kind vaak zegt? Of hoor jij vaker: ‘Bah’ ‘Dat lust ik niet’ of ‘Jakkie’? Gezond eten, en dan voornamelijk groente eten gaat niet altijd vanzelf. En dat kan soms best een uitdaging zijn. Je wilt dat je kind voldoende groente eet, zodat het ook voldoende voedingswaarde binnenkrijgt. Het advies is vaak ‘laat het los, dan komt het vanzelf goed’. Maar is dat ook zo? En kan je dan helemaal niets doen? Hoe zorg je dat je kind (weer) wilt proeven en met meer plezier groente gaat eten?

Hoe fijn zou het zijn als het fijner, leuker én makkelijker kan? Ik vertel je er graag alles over in het Webinar 'Dat lust ik wel'. In dit Webinar geef ik jou de tips én tools zodat jij de handvatten hebt om je kind (of kinderen) hierbij te helpen op een positieve én ontspannen manier.

Niet meer loslaten met een machteloos gevoel als gevolg maar loslaten omdat je vooruitgang ziet én weet hoe je deze vooruitgang goed kunt zien en stimuleren. Zodat het stapje voor stapje beter gaat. Met zelfvertrouwen als gevolg, voor jou én je kind!

Wil je meer weten over dit webinar?