Meteen naar de inhoud

STERK & ZOET x Fleur Bours Photography

Ohnee, mijn kind snoept stiekem!

 

Tips hoe om te gaan met snoep

Snoep, koek, chips en andere ‘ongezonde’ voeding. Ik praat er niet vaak over maar dat neemt niet weg dat het wel erg belangrijk is. De winkels liggen er vol mee, de verleidingen liggen constant op de loer.

Hoe creëer je een fijne relatie met dat snoep? En alle andere ongezonde verleidingen, maar laten we het voor het gemak even allemaal ‘snoep’ noemen. Hoe zorg je dat het voor je kind niet iets is waar je kind naar gaat hunkeren, het gaat verzwijgen of stiekem gaat pakken? En hoe kan je dan toch aan je kind leren dat je lichaam het niet nodig heeft en het ook helemaal niet goed voor je lichaam is.

Ik geef je tips hoe jij je kind daarbij kunt helpen!

Tip 1

Een fijne tip voor ieder kind (én volwassenen) maar zeker als je kind te veel snoept of stiekem snoept, is om gebruik te maken van vaste eetmomenten. Het ontbijt, lunch, avondeten en daarnaast nog 2 of 3 tussendoortjes. Fruit, groenten én snoep kunnen gegeten worden tijdens deze eetmomenten.

Tip 2

Geef naast het snoep ook altijd iets voedzaams. Zo kun je bijvoorbeeld een paar snoepjes én een banaan aanbieden. Of een koekje én snackpaprika’s.

 

Mijn kind snoept stiekem

 

 

 

Heeft jou kind ook meer interesse in snoep/koek en chips dan in appel, peer en banaan? En zou je het graag minder interessant maken? Wil jij graag je kind leren om een fijne balans te hebben met gezonde én minder gezonde voeding?

In het webinar ‘Gezonde balans met tussendoortjes’ vertel ik je alles over hoe je dit kunt aanpakken. Daarnaast ontvang je nu gratis het e-book met inspiratie én heerlijke recepten voor gezonde recepten (ter waarde van €17.95).

Tip 3

Is snoep lekker en groenten vies? Dan is er mogelijk sprake van een disbalans. Het één is zoveel interessanter dan het ander. Terwijl we liever alle voeding neutraal willen maken. Tijd om snoep zo neutraal mogelijk te houden én van groente eten een feestje te maken. Zo komt alles verder meer in balans. Hoe je van groente eten een feestje kunt maken? In het Webinar ‘Dat lust ik wel’ vertel ik je daar meer over.

Tip 4

Mijn laatste tip is om niet te minimaal te geven of te streng te zijn als het gaat om snoep. Wat je zegt of hoe je over snoep praat heeft veel invloed. Door het op het snackbordje te leggen en er verder geen aandacht aan te besteden wordt het snoep ook niet bijzonder.

 

Mijn kind snoept stiekem

Mocht je benieuwd zijn wat je beter niet kunt zeggen als het gaat om snoep? Bekijk dan mijn reels op Instagram.

 

Hoe gaat jouw kind om met snoep/koek en chips? Lijkt het je interessant om je verder te verdiepen in het opbouwen van een gezonde relatie met gezonde voeding? En daarbij het e-book ontvangen met heerlijke, gezonde en makkelijke tussendoortjes? 

 

 

Kookboek gezonde ijsjes voor kinderen

Persoonlijk advies pedagoog en kindervoedingsdeskundige

Tafelkaartjes om van groente en fruit eten een feestje te maken

webinar dat lust ik wel- kind eet geen groente? In dit webinar help ik je.


Alle kennis in één webinar over de eerste hapjes van je kind.

 

In 5 stappen een gevarieerde eter

Merk je ook dat het je frustreert als je kind weer met weinig groente op naar bed gaat? Ieder dag probeer je het weer, terwijl je gevoel zegt het soms te willen opgeven. Iedere dag bied je een bordje gezond eten aan om te zorgen dat je kind alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Na een paar happen hoor je de frustreerde zin; ‘Bah, dat hoef ik niet’. Opnieuw gaat je kind zonder voldoende groente te hebben gegeten naar bed.

Hoe zou het voor je zijn als... Je kind wel weer stap voor stap gevarieerder leert eten. Als jij een fijne aanpak weet om je kind (weer) verschillende groente te leren eten, als je kind weer kiest voor gevarieerder broodbeleg of als het avondeten weer een stuk voedzamer en gevarieerder is.

Stel Iris een vraag
1
Hé! Kan ik je ergens bij helpen?