Over ons, meer informatie over het online programma en persoonlijke trajecten van STERK EN ZOET

 

‘Dat ieder kind een andere aanpak nodig heeft werd mij snel duidelijk.’

Opvoeding & voeding

 

STERK EN ZOET brengt de opvoeding en de voeding samen en biedt praktische ondersteuning op het gebied van opvoeding en voeding voor het hele gezin!

STERK & ZOET staat voor een gezonde opvoeding en voeding. Deze combinatie is in onze ogen een onlosmakelijke combinatie.

Opvoeding

Ieder kind, iedere ouder en ieder gezin is anders. Wat voor het ene kind werkt hoeft niet voor de ander ook te werken. Misschien worden er daarom wel zoveel opvoedadviezen gegeven door de buitenwereld.

Opvoeden is niet altijd gemakkelijk en kan je soms flink aan het twijfelen brengen. Veel ouders vragen hun omgeving dan om hulp, bijvoorbeeld aan familie, vrienden of via een zoekmachine online. Soms is het fijn om er even niet alleen (of met je partner) voor te staan maar antwoord op je vragen of tips van iemand anders te krijgen. Zonder dat daarbij sprake is dat je het zelf niet zou kunnen.

Voeding

Gezonde voeding is en blijft een veelbesproken onderwerp, mede door de veranderingen in de voeding en de nieuwste onderzoeken. Tevens zijn er in de voeding veel rages. Bovenal maken de slimme verkooptechnieken van de fabrikanten het ons ook niet altijd gemakkelijk om op de hoogte te blijven van alle nieuwste ontwikkelingen. Ik vind het belangrijk om eerlijke informatie te verstrekken, zodat je als ouder een bewuste keuze kunt maken voordat je een product consumeert.

Ik geloof dat gezond eten een feestje kan zijn! Eten is zoveel meer dan je lichaam voeding geven. Voedzame voeding waar je lichaam blij van wordt, fijne herinneringen en een hoop gezelligheid.
Gezond eten is ook het tegenovergestelde van saai, gezonde pannenkoeken, poffertjes, taart of ijsjes met groente, het kan allemaal en dat laat ik graag zien!

 

Iris Vernooij

STERK & ZOET combineert de opvoeding en de voeding. Een combinatie die voor mij - Iris Vernooij, eigenaar van STERK & ZOET - heel logisch is. Voor gezond opvoeden zijn ze namelijk allebei nodig!

Als pedagoge (afgestudeerd in 2014) heb ik de nodige kennis en ervaring opgedaan met kinderen, van baby tot de jongvolwassene. Maar als pedagoog is één ding ook heel duidelijk, zoals het dat éne opvoedboeken staat, zo gaat het vaak niet. Dat ieder kind een andere aanpak nodig heeft, werd mij al snel duidelijk.

Gezonde voeding is een lijndraad dat telkens bleef terugkomen en mij is blijven interesseren. Daarom ben ik in 2016/2017 mij naast mijn baan gaan scholen tot (kinder)voedingsdeskundige zodat de opvoeding en de voeding samenkomt. Want als je dan een gezonde maaltijd op tafel zet dan wil je uiteindelijk ook dat het gegeten wordt.

Het motiveren van kinderen en jongeren is iets wat in mijn carrière terugkomt. Juist dat doe ik met veel passie en plezier. In het (schaduw)onderwijs, in de jeugdzorg en dan vooral op het gebied van gezonde voeding. Waarin niet alleen het kind maar het hele gezin een ondersteunende factor is.

Vanuit STERK & ZOET wil ik er voor kinderen, jongeren, ouders en gezinnen zijn. Ik sta klaar voor ondersteuning, het geven van opvoedtips en antwoorden op vragen. Soms even de bevestiging dat je goed op weg bent, het geven van extra kennis of door het bieden van praktische tips. Bovenal wil ik jong en oud inspireren, want gezonde voeding kan een feestje zijn!

Met veel plezier vertel ik je meer over het online programma voor kinderen en jongeren, een cursus of de persoonlijke ondersteuning waarbij ik je gezin kan ondersteunen.


Heb je ook al het toffe kookboek IJSJES gezien? Iedere dag feest met gezonde ijsjes.