Meteen naar de inhoud
Recepten STERK EN ZOET

Gezonde recepten
voor de feestdagen

STERK EN ZOET opvoeding en voeding; Leer koken met groenten en fruit zoals de spinaziepannenkoek

Wortelsap met sinaasappel en gember

Voor wie mij volgt op Instagram is het waarschijnlijk al bekend. Ik ben een groot fan van dit gezonde slowjuice sapje. Veel gezonder dan sinaasappelsap en het bevat mega veel vitamines en mineralen. Een goede start van de dag of een heerlijk sapje voor tussendoor.

Handig om te weten:
Door het slowjuicen verwijder je de vezels die in het fruit en groente zitten. Dat is een nadeel wanneer je sapjes maakt.

Door het drinken van sinaasappelsap krijg je in een keer veel meer suikers binnen dan wanneer je een sinaasappel eet. In dit sapje zitten 5 sinaasappelen voor ongeveer 1 liter sap. Zo drink je per glas ongeveer het sap (en dus suikers) van 1 sinaasappel.

Wortelsap met sinaasappel en gember, perfect voor een gezonde kerstbrunch

Het sapje kun je goed bewaren in de koelkast voor 3 dagen maar is ook heel geschikt om in te vriezen voor een later moment. Doe dit zo snel mogelijk na het juicen. 

Wat heb je nodig?

1 kilo wortelen
5 sinaasappels
8 á 10 cm gember

Hoe maak je de wortelsap met sinaasappel en gember?

Je maakt dit sapje het snelst wanneer je een slowjuicer hebt. Dan is het een kwestie van alle ingrediënten in je slowjuicer doen.

Snijd alle ingrediënten zodat ze geschikt zijn voor jouw slowjuicer.
Verwijder de schil van de sinaasappel en snijd grote wortels (of winterpenen) in dunne stukken. Ook de gember snijd ik in blokjes van 1 bij 1 cm.

En juice-en maar!

Eet smakelijk! Geniet van de butter masala met groenten of van de smoothiebowl, spinazie-eiwraps of spinaziepannenkoeken-tagliatelle en wortelsap met sinaasappel en gember

Gezonde kerstbrunch voor het hele gezin. Kerstrecepten voor kinderen zoals wentelteefjes, wortel-sinaasappelgembersap, smoothie met boerenkool en blauwe bes en een plank met pannenkoeken en poffertjes en wortelsap met sinaasappel en gember.

 

 

Webinar Dat lust ik wel - de webinar om je kind makkelijk te laten proeven en eten.

Opvoedondersteuning kind, omgeving Utrecht. Pedagoog en voedingsdeskundige helpt ouders met praktische ondersteuning op maat.

Cursus gezond opvoeden voor ouders. Voor moeilijke eters, peuters die niet willen eten of bij twijfels wat nu gezond is. Inclusief heerlijke recepten zoals fruitijsjes en de butter masala, spinazie-eiwraps, spinaziepannenkoeken-tagliatelle. Exclusief het e-book poffertjes

Spinazie-eiwrap

Gezond opvoeden van je dreumes of peuter

Gezond leren eten heeft met veel verschillende factoren te maken. Het is niet een kwestie van een gezonde maaltijd op tafel zetten. Was het maar zo makkelijk. Eet je dreumes geen groente? Of wilt je peuter niet eten? Hoe ga je daar dan mee om?

Je wilt een fijne sfeer aan tafel, geen eindeloze strijd maar ook niet altijd toegeven om je kind brood te geven.

In de 6-weekse cursus gezond opvoeden bied ik jou praktische handvatten voor een gezonde opvoeding van je dreumes of peuter.