peuter wil niet eten? Dreumes eet geen groente? Gezond opvoeden is niet altijd zo makkelijk. In deze cursus geven we je tips voor een gezonde opvoeding.

 

Gezellige én voedzame eetmomenten
met je dreumes of peuter

 

Sterk & zoet brengt de opvoeding en de voeding samen en biedt praktische ondersteuning op het gebied van opvoeding en voeding voor het hele gezin!

Een gezonde opvoeding voor je jonge kind. Een wens voor iedere ouder maar in de uitvoering soms lastiger dan gedacht.

De ontwikkeling naar gezond leren eten in de periode van 1 tot en met 3 jaar erg belangrijk. Zo ontwikkelt je kindje zijn of haar smaakontwikkeling, start je kindje met zelfstandig eten en krijgt je kindje met de eerste voedselverleidingen te maken. Tijdens deze periode bouwt jouw kindje een relatie met voeding op. Helaas ontstaan er op deze leeftijd ook veel eetproblemen. Je kindje krijgt te maken met periode waarin het minder goed zal eten en leert voorkeuren uitspreken. Een belangrijke periode voor het creëren van een gezonde toekomst.

Herken jij dit?

Je twijfelt of je kindje wel genoeg eet
Je bent bang dat je kindje te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt
Je zou graag willen dat je kindje meer groente eet
Je twijfelt welke producten gezonde keuzes zijn
Je wilt je kindje graag gezond opvoeden maar weet niet altijd hoe
Je vindt een gezonde relatie met voeding voor je kindje belangrijk
Je wilt graag preventief aan de slag met het eetgedrag van je peuter

Ik help je graag!

 

 

 

 

Cursus eetgedrag van mijn dreumes/peuter

Gezond leren eten heeft met veel verschillende factoren te maken. Het is niet een kwestie van een gezonde maaltijd op tafel zetten. Was het maar zo makkelijk. Je dreumes eet geen groente? Of je peuter wil niet eten? Hoe ga je daar dan mee om? Je wilt een fijne sfeer aan tafel, geen eindeloze strijd maar ook niet altijd toegeven om je kind brood te geven.

In deze 6-weekse cursus bied ik jou praktische handvatten voor een gezonde (eet)opvoeding.

Tijdens de cursus leer jij vanuit je eigen kernwaarden gezond opvoeden. Ik vertel je meer over de de ontwikkeling van je kindje van 1 t/m 3 jaar, over eetgedrag peuter en help je eventueel bij de afbouw met flesvoeding. Daarnaast verdiepen we ons tijdens de cursus in het neerzetten van een goede structuur en het nut van routine en rituelen voor een fijn, gezellig en voedzaam eetmoment. Jij leert je kindje leren eten en nieuwe smaken aanleren. Tevens komen emoties, gedrag en belonen ook aan de orde. Gedurende de cursus duik je dieper in gezonde voeding. Daarin bekijken we wat en hoeveel je kindje nodig heeft maar bieden we ook inspiratie voor gezonde tussendoortjes en broodbeleg. Tevens ben ik voor jou op onderzoek gegaan naar informatie over producten uit de supermarkt. En geef je de lekkerste én gezondere recepten voor verjaardagstaarten, want gezond eten is een feestje!

Tools en tips

De unieke cursus is doeltreffend en praktisch. Ik bied je tools en tips aan je te ondersteunen om je kindje gezond, divers en makkelijk(er) te laten eten. Je gaat direct met de theorie aan de slag vanuit de opdrachten. Deze kun je in de keuken of aan tafel in de praktijk brengen met je kindje.

De cursus is vanuit een online platform, zo kan je ten alle tijden bij de lessen en bij de extra materialen die beschikbaar zijn. Zoals de gezonde kookinspiratie voor je gezin. Tevens is het mogelijk om mij via het platform vragen te stellen. Ik denk graag met je mee vanuit jouw situatie.

 

Sterk en Zoet Iris - Studio Charissa-33

 

Over mij

Als pedagoog en voedingsdeskundige kan ik je verder helpen met zowel de opvoeding én voeding. Deze heb je voor een gezonde opvoeding tenslotte allebei nodig. Gezond leren eten gaat niet enkel over het aanbieden van groente en fruit. Wanneer een kindje niet goed eet kan dat met veel verschillende factoren te maken hebben. Daarom is het gezond opvoeden soms best een uitdaging. Ik help jou graag verder met praktische tools en tips om het makkelijker en/of leuker te maken, voor jou en je kindje.

 

 

 

Ouder aan het woord

'Wat fijn, om weer handvaten te krijgen waar je ook iets mee kan. Qua tijd is het perfect, je leert in een korte tijd alles wat je nodig hebt om je kind een goed gezond, maar ook leuke ervaring te bieden als het gaat om eten! Een echte aanrader👌🏼'
Thari, moeder van een kindje van 3.5 en 1.5 jaar

‘Wat een goede en praktische cursus! Ik vind het zo waardevol dat ik tijdens het eten nog vaak terug denk aan de tips die Iris geeft in de cursus. Ik ben mij bewust van de fases van leren eten bij mijn zoontje en kan hem nu goed stimuleren in gezond leren eten. Bedankt!’

Laura, moeder van Sam (2jr)

'Met de cursus krijg je zoveel tools om je kind te ondersteunen. Ook als er geen problemen in het gezin zijn is deze cursus top! Als er nog een cursus komt voor mijn zoon van 6 dan doe ik weer mee.'

Merel, moeder van Ella (3.5 jr) en Morris (6 jr)

 

 

Praktische informatie

Voor wie?

Deze cursus richt zich op de leeftijd van 1 jaar tot en met 3 jaar, voor de dreumes- en peuterleeftijd. Deze cursus is ontwikkeld voor ouders. Maar ook zeer geschikt voor opa's oma’s, gastouders, oppassers en andere opvoeders.

Voor wie niet?

De cursus is geen traject op maat. Ben je op zoek naar persoonlijke begeleiding? Of zoek je uitgeschreven dieet of voedingsschema voor je kindje dan is dit niet de juiste cursus op dit moment. Heb je twijfels of dit de juiste cursus is? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat is de duur?

De cursus bestaat uit 6 weken. Iedere maandag komt er een nieuwe week online maar jij kunt zelf een geschikt moment kiezen om hier aan te werken. Je kunt dit in één moment opdelen maar ook in meerdere korte momenten. Je bent relatief weinig tijd kwijt aan de theorie, doordat je met de opdrachten in de praktijk aan de slag gaat is de cursus zo effectief, bijvoorbeeld terwijl je met je gezin aan het eten bent. Alle lessen blijven 6 maanden beschikbaar dus mocht je een week geen tijd hebben dan kan je dit ook op een ander moment nog inhalen.

Wanneer start de cursus?

Je kunt direct starten! 

Je hoeft niet te wachten en kunt vandaag nog starten met deze cursus. Na de betaling krijg je direct toegang tot de cursus. Ook sta ik direct klaar voor je vragen.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor de online cursus Gezond opvoeden zijn € 95,- inclusief BTW.
Nu inclusief een live webinar!  

Hoe kan je aanmelden?

Je kunt je gemakkelijk aanmelden via deze link. Je wordt doorgestuurd naar het platform voor de cursus. Je kunt je eigen wachtwoord aanmaken en betalen via iDEAL. Per mail krijg je ook een bevestiging. Na de betaling in je aanmelding definitief.

Heb je nog een vraag?

Wij horen je vraag graag! Misschien staat je vraag ook al bij de veelgestelde vragen?    captcha