Meteen naar de inhoud

Bestaat die fase waarin je kind kieskeurig eten eigenlijk wel?

 

Je bent vol goede hoop begonnen met de eerste hapjes van je baby, dat gaat (redelijk) goed. Dat wil je ook graag zo behouden nu je kind een dreumes of peuter is. Af en toe laat je jonge kindje al van zich horen als hij/zij iets echt niet wilt eten. Hoe ga je daar dan goed mee om? En wat is er voor nodig om je kind te ondersteunen en te stimuleren om gezond te leren eten?

 

Preventief gezond eetgedrag

De ontwikkeling naar gezond leren eten in de periode van 1 tot en met 3 jaar erg belangrijk. Zo ontwikkelt je kindje zijn of haar smaakontwikkeling, start je kindje met zelfstandig eten en krijgt je kindje met de eerste voedselverleidingen te maken. Tijdens deze periode bouwt jouw kindje een relatie met voeding op. Je kind komt ook in een fase waarin het af en toe minder goed gaat eten. Maar hoe kun je (preventief) zorgen dat je kind geen eetprobleem ontwikkeld? Hoe zorg je dat je kind een fijne relatie met (gezonde) voeding opbouwt en wat kan je doen om gezond eten een feestje te laten zijn! Zodat in deze belangrijke periode jij je kind kunt helpen met het creëren van een gezonde toekomst.

De fase van kieskeurig eetgedrag kan jaren duren, wacht daarom niet tot het 'vanzelf' beter wordt. Help je kind juist (preventief) met leren eten om eetproblemen tegen te gaan.

 

Cursus eetgedrag van mijn dreumes/peuter

Alles dat jij wilt weten over het eetgedrag en het creëren van een gezond eetpatroon

Bij een gezonde eetopvoeding komt zoveel meer kijken dan enkel een gezonde maaltijd op tafel zetten, was het maar zo makkelijk. In deze cursus vertel ik je daarom alles dat je wilt weten over het eetgedrag en het creëren van een gezond eetpatroon van een dreumes of peuter. Tijdens de cursus leer jij vanuit je eigen kernwaarden gezond opvoeden. Ik vertel je meer over de de ontwikkeling van je kindje van 1 t/m 3 jaar, over eetgedrag peuter en help je eventueel bij de afbouw met flesvoeding. Daarnaast verdiepen we ons tijdens de cursus in het neerzetten van een goede structuur en het nut van routine en rituelen voor een fijn, gezellig en voedzaam eetmoment. Jij leert je kindje leren eten en nieuwe smaken aanleren. Tevens komen emoties, gedrag en belonen ook aan de orde. Gedurende de cursus duik je dieper in gezonde voeding. Daarin bekijken we wat en hoeveel je kindje nodig heeft maar bieden we ook inspiratie voor gezonde tussendoortjes en broodbeleg. Tevens ben ik voor jou op onderzoek gegaan naar informatie over producten uit de supermarkt. En geef je de lekkerste én gezondere recepten voor verjaardagstaarten, want gezond eten is een feestje!

Praktische tips en concrete actiepunten

De unieke cursus is doeltreffend en praktisch. Ik bied je tools en tips aan je te ondersteunen om je kindje gezond, divers en makkelijk(er) te laten eten. Je gaat direct met de theorie aan de slag vanuit de opdrachten. Deze kun je in de keuken of aan tafel in de praktijk brengen met je kindje.

De cursus is vanuit een online platform, zo kan je ten alle tijden bij de lessen en bij de extra materialen die beschikbaar zijn. Zoals de gezonde kookinspiratie voor je gezin. Tevens is het mogelijk om mij via het platform vragen te stellen. Ik denk graag met je mee vanuit jouw situatie.

 

Sterk en Zoet Iris - Studio Charissa-33

 

Over mij

Als pedagoog en voedingsdeskundige kan ik je verder helpen met zowel de opvoeding én voeding. Deze heb je voor een gezonde opvoeding tenslotte allebei nodig. Gezond leren eten gaat niet enkel over het aanbieden van groente en fruit. Wanneer een kindje niet goed eet kan dat met veel verschillende factoren te maken hebben. Daarom is het gezond opvoeden soms best een uitdaging. Ik help jou graag verder met praktische tools en tips om het makkelijker en/of leuker te maken, voor jou en je kindje.

 

 

 

Ouder aan het woord

'Wat fijn, om weer handvaten te krijgen waar je ook iets mee kan. Qua tijd is het perfect, je leert in een korte tijd alles wat je nodig hebt om je kind een goed gezond, maar ook leuke ervaring te bieden als het gaat om eten! Een echte aanrader👌🏼'
Thari, moeder van een kindje van 3.5 en 1.5 jaar

‘Wat een goede en praktische cursus! Ik vind het zo waardevol dat ik tijdens het eten nog vaak terug denk aan de tips die Iris geeft in de cursus. Ik ben mij bewust van de fases van leren eten bij mijn zoontje en kan hem nu goed stimuleren in gezond leren eten. Bedankt!’

Laura, moeder van Sam (2jr)

'Met de cursus krijg je zoveel tools om je kind te ondersteunen. Ook als er geen problemen in het gezin zijn is deze cursus top! Als er nog een cursus komt voor mijn zoon van 6 dan doe ik weer mee.'

Merel, moeder van Ella (3.5 jr) en Morris (6 jr)

 

 

Praktische informatie

Voor wie?

Deze cursus richt zich op de leeftijd van 1 jaar tot en met 3 jaar, voor de dreumes- en peuterleeftijd. Deze cursus is ontwikkeld voor ouders. Maar ook zeer geschikt voor opa's oma’s, gastouders, oppassers en andere opvoeders.

Voor wie niet?

De cursus is geen traject op maat. Ben je op zoek naar persoonlijke begeleiding? Of zoek je uitgeschreven dieet of voedingsschema voor je kindje dan is dit niet de juiste cursus op dit moment. Heb je twijfels of dit de juiste cursus is? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat is de duur?

De cursus bestaat uit 6 weken. Iedere maandag komt er een nieuwe week online maar jij kunt zelf een geschikt moment kiezen om hier aan te werken. Je kunt dit in één moment opdelen maar ook in meerdere korte momenten. Je bent relatief weinig tijd kwijt aan de theorie, doordat je met de opdrachten in de praktijk aan de slag gaat is de cursus zo effectief, bijvoorbeeld terwijl je met je gezin aan het eten bent. Alle lessen blijven 6 maanden beschikbaar dus mocht je een week geen tijd hebben dan kan je dit ook op een ander moment nog inhalen.

Wanneer start de cursus?

Je kunt direct starten! 

Je hoeft niet te wachten en kunt vandaag nog starten met deze cursus. Na de betaling krijg je direct toegang tot de cursus. Ook sta ik direct klaar voor je vragen.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor de online cursus Gezond opvoeden zijn € 95,- inclusief BTW.

Hoe kan je aanmelden?

Je kunt je gemakkelijk aanmelden via deze link. Je wordt doorgestuurd naar het platform voor de cursus. Je kunt je eigen wachtwoord aanmaken en betalen via iDEAL. Per mail krijg je ook een bevestiging. Na de betaling in je aanmelding definitief.

Heb je nog een vraag?

Wij horen je vraag graag! Misschien staat je vraag ook al bij de veelgestelde vragen?  Om spam te voorkomen vragen we je de
  onderstaande code over te typen.

  Om CAPTCHA te kunnen gebruiken moet je plugin Really Simple CAPTCHA installeren.

  Stel Iris een vraag
  1
  Hé! Kan ik je ergens bij helpen?