Meteen naar de inhoud

Je hoeft het niet alleen te doen, ik denk graag met je mee! 

 

Waar heb jij behoefte aan?

Het lijkt soms wel dat je er als ouder bij de opvoeding alleen voor staat. Je wilt je kind zo goed mogelijk opvoeden en jezelf daarbij niet uit het oog verliezen. Maar geloof mij, je hoeft het niet alleen te doen. Om hulp vragen, je vragen kunnen stellen of samen kijken wat er nodig is, kan zo waardevol zijn. Heb jij een uitdaging in de opvoeding of met gezonde voeding en wil je dat veranderen? Weet je alleen niet hoe? En waar je moet beginnen? Ik denk heel graag met je mee.

Twijfel je wat het meest passend is? Of heb je ergens een vraag over? Stuur me dan een berichtje of plan een kennismakingsgesprek in. Ik denk heel graag met je mee voor een passende ondersteuning.

 

Persoonlijke ondersteuning en online cursussen

Ieder kind verdient een persoonlijke aanpak

Ieder kind is anders, en ook als ouder heb jij je eigen idealen en manier van opvoeden. Als pedagoog is dat iets wat ik alleen maar kan aanmoedigen. Er is geen kant- en klare handleiding hoe je iets kan aanpakken in de opvoeding. Vanuit persoonlijke ondersteuning kijk ik daarom graag met je mee en stel ik een plan op maat op. Zo kijken we wat er bij jou én je kind past. Ook vanuit een online cursus sta ik klaar voor al je vragen, samen kijken we wat er nodig en wenselijk is in iedere situatie.

 

In 5 stappen een gevarieerde eter

Dat een gevarieerd eetpatroon belangrijk is, dat weten we. Alleen is het soms makkelijker gezegd dan gedaan. Als je kind het niet wil eten, dan is het overduidelijk. Op die momenten wil je ook geen strijd. Hoe kan je dan toch je kind stimuleren (of eigenlijk motiveren) om wél gevarieerd te (blijven) eten? Of hoe doorbreek je een patroon wat er misschien al langer is? In het programma 'In 5 stappen een gevarieerde eter' ga je daarmee aan de slag.

Vanuit iedere stap bouw je verder naar de ideale situatie waarin je kind weer open staat voor nieuwe voedingsmiddelen. Zo leert je kind (weer) verschillende groente eten, kiest het voor gevarieerder broodbeleg of eet je kind weer een stuk gevarieerder bij het avondeten.

Wil jij ook dat je kind gevarieerder gaat eten? Dan is het nu tijd voor verandering!

STERK & ZOET heeft persoonlijke ondersteuning op het gebied van opvoeden en gezonde voeding.
Persoonlijke trajecten in het gezin

Vanuit een persoonlijk traject bied ik jou en je gezin praktische ondersteuning. Soms is het namelijk fijn als iemand goed naar je verhaal luistert en hulp op maat geeft. Ik sta voor je klaar met een luisterend oor en geef je graag praktische tools en tips. Ik kijk graag met je mee naar jouw situatie. Ieder kind, iedere ouder en ieder gezin is tenslotte verschillend.

Zo ondersteun ik jouw gezin graag bijvoorbeeld bij meer rust en gezelligheid aan tafel, ondersteuning bij moeilijke eters, het aanleren van een gezond eetgedrag of een gezondere eetpatroon voor het gezin. Samen zorgen we voor een liefdevolle, praktische en passende oplossing. Maar als pedagoog sta ik ook voor je klaar opvoedvragen zoals rivaliteit tussen broers en zussen, consequent en liefdevol opvoeden of het creëren van een fijne dagstructuur.

Gezond eten voor peuter of dreumes, een gezonde toekomst waarin je kind gezond kan opgroeien.

Cursus gezond opvoeden van een dreumes of peuter

Gezond leren eten heeft met verschillende factoren te maken. In deze 6-weekse online cursus bied ik je praktische handvatten voor een gezonde opvoeding van een dreumes of peuter. Daarnaast sta ik ook voor je persoonlijke vragen klaar.

 

 

Webinars

In één avond alle kennis, tools en tips in huis om direct aan de slag te gaan

Het ouderschap is al druk genoeg, je hebt niet altijd tijd om boeken te lezen of (wetenschappelijke) artikelen op het internet te zoeken of lange. Maar toch wil je graag meer informatie over een bepaald onderwerp of aan de slag met nieuwe handvatten voor de opvoeding en/of gezonde voeding. Een webinar is daarom perfect! In één avond vertel ik je alles dat je moet (en vooral wilt) weten. Een praktisch webinar dat je direct inspiratie geeft om er de volgende dag mee aan de slag te gaan.

 

Webinar 'De eerste hapjes'

In het webinar 'De eerste hapjes' vertel ik je alles over de vaste voeding voor je baby. Tijdens het webinar creëer ik voor jou overzicht tussen alle adviezen. Daarnaast bied ik je tools aan voor een fijne opbouw richting het 'met de pot mee-eten' en ontvang je de lekkerste inspiratie en recepten voor je jonge kind.

Webinar 'Dat lust ik wel'

Het webinar 'Dat lust ik wel' gaat over kindjes vanaf  1 jaar. In dit webinar ligt de focus op het comfortabel worden met bijv. groente en fruit. Na het webinar weet jij hoe je kind kunt stimuleren om meer of gevarieerder groente te leren eten op een ontspannen én positieve manier!

 

Gezond opgroeien! Vanuit de mini cursus toffe groente leren wij hoe ouders hun kind kunnen stimuleren voldoende groente te eten. Groente eten wordt een feestje!

Webinar 'Gezonde balans met tussendoortjes'

Al op jonge leeftijd lijken kinderen meer interesse te hebben in snoep/koek en chips. En de verleidingen liggen flink op de loer! Hoe leer je je kind omgaan met de ongezonde tussendoortjes zoals snoep en koek? Zodat er een fijne balans ontstaat tussen ongezonde tussendoortjes en gezonde tussendoortjes. Daarnaast duiken we tijdens dit webinar in de gezonde tussendoortjes, want waar moet een tussendoortje aan voldoen om gezond te zijn? Is een croissantje, krentenbol of kaasstengel echt zo slecht idee? Bij dit webinar ontvang je ook een E-book met heerlijke recepten en inspiratie voor gezonde tussendoortjes.

Webinar 'Hoe help je je kind door de kieskeurige eetfase'

Je hoopt dat jouw kind geen moeilijke eter wordt, tot nu toe is het goed gegaan maar je wilt dat graag zo houden. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen! Hoe fijn zou het zijn als jij vanaf het begin weet hoe deze kieskeurige eetfase eruit ziet, wat averechts werkt en wat juist heel helpend is voor je dreumes of peuter. Jij weet dan precies welke aanpak het beste werkt zodra je kind de eerste kenmerken van kieskeurig eetgedrag laat zien. Zo kan jij je kind helpen om soepel en zonder eetproblemen door de kieskeurige eetfase heen te gaan. In dit webinar vertel ik je hier alles over.

 

De leukste producten

Zodat jij ook van groente en fruit eten een feestje kan maken

Niet alleen met diensten maar ook met deze producten kan jij ervoor zorgen dat groente en fruit eten een feestje wordt. Er wordt extra groente en fruit gegeten maar ook dragen deze producten bij aan het imago van groente en fruit verhogen. 

 

Met de tafelkaartjes stimuleer jij je kind om groente en fruit te eten met plezier!

Met deze tafelkaartjes wordt het proeven van groente en fruit een feestje! Ieder kaartje bevat een groente of fruit met daarbij een opdracht, vraag of wist-je-datje. Zo leert je kind waarom het groente en fruit eten zo belangrijk (en leuk) is. En helpt het je kind om groente en fruit te proeven.
Met als doel de intrinsieke motivatie om groente en fruit te eten aan te spreken. Zodra deze kaartjes op tafel liggen kan het avontuur van proeven beginnen. Met een ontspannen sfeer, met grappige momenten én veel gezelligheid aan tafel.

Het verantwoorde ijsje boordevol vitamine en mineralen

Houd je kind ook zo van ijsjes? En wil je kind het liefst iedere dag wel een ijsje? En zeg je regelmatig 'nee' omdat je niet wilt dat je kind iedere keer zoveel suikers binnenkrijgt? Dat kan anders!
Met de ijsjes uit het boek IJSJES kan er iedere dag een ijsje gegeten worden. Dit boek staat vol met gezonde én lekkere ijsjes, het kan echt! In dit receptenboek vind je meer dan 45 recepten met ijs. Wat dacht je ijsjes met mango en aardbei? Of van spinazie met appel? Toch liever een bolletje ijs met framboos? Keuze genoeg! Heel veel ijsjes bevatten fruit en/of groente. Met deze ijsjes is het iedere dag een feestje!

Stel Iris een vraag
1
Hé! Kan ik je ergens bij helpen?