STERK EN ZOET zorgt voor een gezonde opvoeding en voeding. Gezinnen en kinderen leren gezond eten en gezonde eetpatronen aan.

 

 

Soms is iemand die met je meedenkt of kijkt naar jouw situatie zo prettig. 

 

 

 

Opvoeden is niet altijd makkelijk en kan je flink aan het twijfelen brengen. Ieder kind, maar ook iedere ouder is anders. Het gaat niet altijd zoals je verwacht dat het zou gaan. Hoe fijn is het om dan hulp je krijgen bij jouw uitdaging(en). Ik denk graag met jou en je gezin mee met het vinden van een praktische, passende en liefdevolle oplossing

Wil je ook een gezond gezin? Wil je makkelijk én gezonder eten? Of kan je wel wat hulp gebruiken door de moeilijke eters in het gezin? Wij helpen je graag vanuit een persoonlijk traject.

Opvoedondersteuning 

Loop jij structureel tegen dezelfde opvoedkwestie(s) aan, maar weet je niet hoe je dit kan veranderen of waar je moet beginnen? Bijna elke ouder loopt tegen uitdagingen aan in de opvoeding. Je zou bijvoorbeeld graag willen dat je kind beter naar je luistert, of je wil graag opvoeden zonder te dreigen of consequenties in te zetten. Of misschien wil je wel een soepeler avondritueel, zodat je ook nog tijd voor jezelf over hebt of je wilt juist meer tijd over houden om leuke activiteiten met het gezin te ondernemen. Ik denk graag mee in hoe je deze patronen kunt doorbreken en hoe het misschien wel gezelliger, fijner of liefdevoller kan.

Wil je ook een gezond gezin? Wil je makkelijk én gezonder eten? Of kan je wel wat hulp gebruiken door de moeilijke eters in het gezin? Wij helpen je graag vanuit een persoonlijk traject.

Gezonde eetgedrag en eetpatroon

Blijft het voor jou een grote uitdaging hoe jij je kind kunt stimuleren om gezond te eten? Of vraag je jezelf af waarom het eten van groente zo moeilijk gaat? Een gezonde maaltijd op tafel zetten is stap één. Daarmee heb je nog geen garantie dat je kind het daadwerkelijk op eet. Regelmatig wordt het weggezet als een fase. Hoogstwaarschijnlijk heb jij daar twijfels over of maak je je zorgen omdat het nu wel erg lang duurt. Ook hierin, hoe fijn zou het zijn als de maaltijden voedzamer zijn maar bovenal als het weer gezellig aan tafel is!

pijl

Waar ik bij kan ondersteunen tijdens de persoonlijke ondersteuning:

Gezonde voeding: Het aanleren van een gezond eetpatroon van het gezinHet aanleren van een gezond eetpatroon in het gezin
Ondersteunen bij de spreekwoordelijke 'knop om' voor gezonde voeding en etenOndersteunen bij de spreekwoordelijke 'knop om' voor gezonde voeding
Stimuleren van een prettigere sfeer aan tafelStimuleren van een prettige sfeer aan tafel
Leren omgaan met kieskeurige eters (baby's, kinderen of jongeren)Leren omgaan met kieskeurige eters (baby's, kinderen of jongeren)
Meer rust en gezelligheid creëren tijdens het koken of eten Meer rust en gezelligheid creëren tijdens het koken of de eetmomenten.
Aanleren van gezonde voeding bij kinderenAanleren van gezonde voeding bij kinderen
Stimuleren van een gezond leefpatroon in het gezinStimuleren van een gezond leefpatroon in het gezin
Het aanleren van gezonde, makkelijke en lekkere gerechtenHet aanleren van gezonde, makkelijke en lekkere gerechten
Het aanleren van gezonde, makkelijke en lekkere gerechtenen meer op het gebied van opvoeding en voeding!

Persoonlijke ondersteuning

Sterk en Zoet Iris - Studio Charissa- Pedagoog en kindervoedingsdeskundige. Mijn aanbod: Persoonlijke ondersteuning, cursussen, webinars.

Iris Vernooij

Dat het soms mooi omschreven staat in een opvoedboek of op het internet maar de realiteit soms anders is, weet ik als geen ander. Inmiddels werk ik al 8 jaar als pedagoog en heb ik zoveel situaties gezien waarbij het anders ging dan volgens het ‘boekje’. Ieder kind is anders, iedere ouder is anders en niet te vergeten iedere opvoeding is anders. Dat laat ook direct zien waarom een persoonlijke aanpak zo waardevol is.

Als pedagoog en (kinder)voedingsdeskundige breng ik de opvoeding met de gezonde voeding samen. Door deze twee elementen met elkaar te combineren kom je perfect uit bij het ‘hoe’. Want hoe leer je een gezonde relatie met voeding aan? Hoe leer je je kind een gevarieerd eetpatroon aan of hoe zorg je überhaupt dat het bordje met gezonde voeding opgegeten wordt? Ik kan je helpen vanuit persoonlijke ondersteuning bij uiteenlopende uitdagingen en situaties, zowel in de opvoeding als gericht op gezonde voeding.

 Gezond eten kan een feestje zijn! Echt waar!

Mogelijke trajecten zijn:

 

Meer gezelligheid aan tafel

De gezelligheid aan tafel tijdens het eten is weg. Je probeert het zo leuk mogelijk te maken en hebt voor je gevoel alles al geprobeerd. Maar ondanks dat je het eigenlijk los wilt laten, frustreert het je toch. Je kind krijgt te weinig voedingsstoffen binnen en daar maak je je zorgen over. Je vraagt je af of deze zorgen vanzelf over gaan en hoe pak je dit aan?

Ontspannen de avond in

In vrijwel ieder gezin is de avond hectisch; uit werk komen, de kinderen ophalen, eten koken, eten, spelen en dan na het bad ritueel naar bed. Waarschijnlijk kijk je uit naar het moment dat de kinderen slapen. Maar hoe kan je van dit stressvolle moment toch een fijn moment maken met aandacht voor je kind(eren) en daarna voor jezelf?

Minder schermtijd

Al op jonge leeftijd krijgen kinderen met beeldschermen te maken. Ook aan tafel wordt het beeldscherm er bij veel gezinnen bij gepakt. Het kan zo zijn, dat je dit eigenlijk niet wilt en het liefst aan je kind zou willen leren dat er tijdens het eten met elkaar gesproken wordt.. Grote kans dat er dan ook minder getreuzel is tijdens het avondritueel. De grootste vraag is alleen; hoe ga je dat aanpakken? En waar begin je mee?

 

 

 

Hoe werkt het?

Kennismakingsgesprek
De eerste stap is een telefonisch kennismakingsgesprek. Ik hoor graag meer over jouw uitdaging(en) of je opvoedvraag. In dit gesprek vertel ik ook graag over de inhoud van een persoonlijk traject. Uiteraard is dit gesprek geheel vrijblijvend en kosteloos.

Voorstel
Wanneer je hiervoor open staat, stuur ik je binnen 24 uur een voorstel op. In dit voorstel staat je doel, maar zal ik ook een voorstel doen hoe we de ondersteuning het best kunnen vormgeven. De indeling en de duur van de contactmomenten kan daarin verschillen met de pakketten zoals je hieronder ziet staan. Dit voorstel kan je rustig doornemen en met je partner bespreken. Ook dit voorstel stel ik geheel kosteloos en vrijblijvend voor je op.

GO?
Na dat je het voorstel rustig doorgenomen hebt, hoor ik graag je reactie. Tevens beantwoord ik nog graag alle vragen die je hebt. Mag ik jullie ondersteunen met je uitdaging? Fijn, dan gaan we vanaf nu het traject starten.

Persoonlijke ondersteuning voor het gezin, opvoeden en voeding.

Go!

Intake
Ieder traject start met een intakegesprek. Dit gesprek kan* bij jullie thuis, maar ook digitaal plaatsvinden (via Zoom). Tijdens dit uitgebreide intakegesprek hoor ik graag zoveel mogelijk over je uitdaging en over je kind (of kinderen). Op die manier kan ik de persoonlijke ondersteuning zo goed mogelijk op jullie afstemmen.
Als de intake bij jullie thuis plaatsvindt, is het mogelijk om direct een observatie te laten plaatsvinden. Dit kan best spannend klinken, maar voor mij is het ontzettend waardevol om eens mee te kijken, bijvoorbeeld tijdens het eten. In overleg zullen we daarvoor een geschikt moment kiezen.

Persoonlijke ondersteuning
Na de intake heb ik ongeveer 2 weken de tijd nodig om het persoonlijke plan te schrijven. In dit plan komt een duidelijk stappenplan hoe we met elkaar kunnen werken aan het doel. Na twee weken leg ik dit plan aan jullie voor én ben ik ook heel benieuwd naar jou/jullie reactie. Na ieder ondersteuningsgesprek vul ik dit plan weer aan zodat je iedere stap nog eens kunt nalezen. Ook tussen alle ondersteuningsgesprekken door mag je contact met mij opnemen voor vragen, opmerkingen of om succesmomenten te delen. De duur van het traject hangt af van het pakket waarvoor je gekozen hebt.

* De mogelijkheden voor een bezoek aan huis is afhankelijk van je woonplaats. In overleg bespreek ik graag de mogelijkheden.

 

Op dit moment is er geen wachtlijst. We kunnen het traject direct starten! 

Klik op de afbeeldingen om te lezen hoe het traject ingedeeld is. 

P.s. Heb je een kleinere uitdaging of een vraag over je kind?  En is daarbij een traject te groot? Ik denk graag met je mee vanuit een los online consult (€ 80,-). Neem gerust contact  op voor de mogelijkheden. 

 

 

Zullen we eens kennismaken? 

Plan direct een vrijblijvend (en gratis) kennismakingsgesprek in.

Of heb je nog een losse vraag? Stuur me dan een berichtje.
  Om spam te voorkomen vragen we je de
  onderstaande code over te typen.

  captcha

   

   

  Sterk en Zoet Iris - Studio Charissa-27 - Sterk en Zoet Iris - Studio Charissa- Pedagoog en kindervoedingsdeskundige. Mijn aanbod: Persoonlijke ondersteuning, cursussen, webinars.