Soms is iemand die met je meedenkt of kijkt naar
jouw situatie, uitdaging of vraag zo prettig. 

 

 

Sterk & zoet brengt de opvoeding en de voeding samen en biedt praktische ondersteuning op het gebied van opvoeding en voeding voor het hele gezin!

Opvoeden is niet altijd makkelijk en kan je flink aan het twijfelen brengen. Gezonde voeding is ook een onderwerp wat je aan het twijfelen kunt brengen. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van voeding zijn lastig bij te houden.

Wil je ook een gezond gezin? Wil je makkelijk én gezonder eten? Of kan je wel wat hulp gebruiken door de moeilijke eters in het gezin? Wij helpen je graag vanuit een persoonlijk traject.

Gezonde voeding voor het hele gezin

Een traject gericht op gezonde voeding in combinatie met opvoeding in het gezin. Voorbeelden hiervan zijn het stimuleren van een gezond eetpatroon, het aanleren van nieuwe smaken voor baby's, kinderen of jongeren en het verbeteren van de gezinsdynamiek aan tafel.

pijl

Wil je ook een gezond gezin? Wil je makkelijk én gezonder eten? Of kan je wel wat hulp gebruiken door de moeilijke eters in het gezin? Wij helpen je graag vanuit een persoonlijk traject.

Opvoedondersteuning voor het gezin

Naast de voeding ondersteun ik ook bij opvoedvragen. Bijvoorbeeld wanneer je graag meer structuur in het gezin wilt, concequenter wilt opvoeden, je peuter zelfstandiger wilt opvoeden of een rustiger avondritueel wenst.

Waar STERK & ZOET bij kan ondersteunen:

Gezonde voeding: Het aanleren van een gezond eetpatroon van het gezinHet aanleren van een gezond eetpatroon in het gezin
Ondersteunen bij de spreekwoordelijke 'knop om' voor gezonde voeding en etenOndersteunen bij de spreekwoordelijke 'knop om' voor gezonde voeding
Stimuleren van een prettigere sfeer aan tafelStimuleren van een prettige sfeer aan tafel
Leren omgaan met kieskeurige eters (baby's, kinderen of jongeren)Leren omgaan met kieskeurige eters (baby's, kinderen of jongeren)
Meer rust en gezelligheid creëren tijdens het koken of eten Meer rust en gezelligheid creëren tijdens het koken of de eetmomenten.
Aanleren van gezonde voeding bij kinderenAanleren van gezonde voeding bij kinderen
Stimuleren van een gezond leefpatroon in het gezinStimuleren van een gezond leefpatroon in het gezin
Het aanleren van gezonde, makkelijke en lekkere gerechtenHet aanleren van gezonde, makkelijke en lekkere gerechten
Het aanleren van gezonde, makkelijke en lekkere gerechtenen meer op het gebied van opvoeding en voeding!

 

 

 

Opvoeden

STERK & ZOET biedt niet alleen ondersteuning gericht op de voeding maar helpt ook bij opvoedvragen.

Het moederschap begint al wanneer jouw kindje zich ontwikkelt in je buik. Moederinstinct en onvoorwaardelijke liefde voor je kind leren je al een hoop. Maar een praktische handleiding ontbreekt, alle kinderen verschillen van elkaar. Het opvoeden is een grote uitdaging die veel onzekerheid met zich mee kan brengen.

Want waarom huilt je baby zoveel? Hoe kan je nu je peuter zelfstandig krijgen? En waarom doet je tiener niet gewoon wat je van hem of haar vraagt? Hoe kan er een duidelijke eenduidige opvoedstijl komen tussen jou en je partner?

Opvoeden vereist veel doorzettingsvermogen en geduld. Maar ook veel flexibiliteit, want wat voor het ene kind werkt, geeft geen garantie voor een ander kind. Kennis over opvoeding is van belang maar is ook niet voldoende om het direct goed te doen. Met een traject op maat sta ik voor jou en je gezin klaar. Met een luisterend oor verdiep ik mij graag in jouw situatie of uitdaging. Samen bekijken we welke opvoedondersteuning geboden kan worden en hoe dat er uit gaat zien. Ik sta voor je klaar om mee te kijken, je vragen te beantwoorden en samen tot een fijne (en praktische) oplossing te komen.

 

Dreumes wilt niet eten? Peuter eet geen groente? Opvoedtips nodig? STERK EN ZOET kan je verder helpen.

Mogelijke trajecten zijn:

Ontspannen de avond in

In vrijwel iedere gezin is de avond hectisch; uit werk komen, de kinderen ophalen, eten koken, eten, spelen en dan na het bad ritueel naar bed. Waarschijnlijk kijk je uit naar het moment dat de kinderen slapen, bij jonge kinderen vereist dit de juiste planvaardigheden om dit in goede banen te lijden, zowel voor een ouder alleen als voor ouders samen.

Aan de hand van het traject bied ik persoonlijke ondersteuning waar we een vaste structuur implementeren zodat er juist op drukke momenten ruimte en eenheid ontstaat. De kinderen kunnen ontspannen en positief de dag afsluiten.

Op een lijn

Iedereen heeft eigen normen en waarden meegenomen uit de eigen opvoeding. Als ouders hebben jullie daar ook eigen ideeën over. Volkomen logisch maar desondanks is gelijkheid in de opvoeding soms wel zo prettig. Hoe willen jullie dat jullie kindje opgroeit en welke normen en waarden willen jullie je kindje meegeven?

In het persoonlijke traject ontdekken we ieders opvoedstijl en brengen we de normen en waarden in de opvoeding samen. Er wordt een gezamenlijke opvoedstijl gecreëerd, waarbij persoonlijke verschillen aan de orde blijven maar er ook samenhorigheid ontstaat.

Opvoeden vanuit een vast structuur

Een pasgeboren baby geeft een grote verandering in het gezin. Een pasgeboren baby heeft nou eenmaal veel aandacht en verzorging nodig. Je kindje gedijt het best op rust en regelmaat, alleen baby’s worden nu eenmaal niet standaard met een ritme geboren.
In de eerste weken kan alles draaien om jou en je pasgeboren baby, de kraamzorg helpt jou daarbij. Maar daarna, wanneer je partner weer aan het werk is en jijzelf misschien ook wel weer gaat werken worden de dagen ineens veel drukker. Ik help jou met het creëren van rust en structuur in het gezin.

Het traject stemmen we af op de hulpvraag die er bij jou in het gezin is. Daarom werk ik hierbij zoveel mogelijk 'op maat'. Vul vrijblijvend het aanmeldformulier in of neem contact met mij op.

Ik- Iris -  neem dan (telefonisch) contact met je. Graag hoor ik graag meer over situatie waar jullie tegenaan lopen of de vragen die je hebt. Hierin bekijken we of STERK EN ZOET de juiste ondersteuning kan bieden en bespreken we de opties en mogelijkheden zodat je een helder beeld hebt wat je van mijn ondersteuning kan verwachten. De trajecten kunnen zowel online als offline (bezoek bij jou thuis) ingezet worden. Net wat jouw voorkeur heeft en het meest passend is voor de situatie. Ook een combinatie is mogelijk. De pakketten zoals je hieronder ziet beschreven is een richtlijn. Soms is een lang contactmoment prettig en in de anders situatie heeft de voorkeur om korter en vaker contact te hebben. Daarom verstuur ik je een voorstel na het telefoongesprek. Zo heb jij ook nog de tijd om te beslissen of dit ook voor jou goed voelt of het te overleggen.

Direct na de 'go' plannen we de afspraken in. Op dit moment is er geen wachtlijst en kan je direct starten.

Heb je nog vragen? Ik hoor het graag!

P.s. Heb je een kleinere uitdaging of een vraag over je kind?  En is daarbij een traject te groot? Ik denk graag met je mee vanuit het XXS pakket (€80,-), bestaande uit online ondersteuning en het opstellen van een plan en een online terugkoppeling voor vragen. Neem gerust contact met mij op voor de mogelijkheden.