Meteen naar de inhoud

Kost het eten jou iedere dag ook zoveel energie en frustratie?

 

Merk je ook dat het je iedere keer zoveel energie kost?

De laatste tijd lukt het steeds minder vaak om echt te ontspannen aan tafel, gespannen eet je zelf je maaltijd op maar echt genieten is echt niet meer aan de orde. Je bent alleen maar bezig met je kind(eren) in de hoop dat hij/zij ook voldoende eet en niet zonder eten naar bed gaat. Krijg je vaak het advies van 'Laat het los' terwijl dat niet als de oplossing voelt. Je hebt al zoveel ingezet en uitgeprobeerd maar het resultaat is eigenlijk dat je er steeds meer van baalt. En eigenlijk ook wel zorgen hebt over de tekorten die je kind nu krijgt. Is er dan geen andere oplossing om je kind weer beter te leren eten?

Wat als die oplossing er wel is? Hoe fijn zou het zijn als het weer gezellig is aan tafel, als je kind weer open staat om nieuw eten te proeven en weer vooruitgang is?

Mag ik je daarbij helpen?

Ik vind het doorzettingsvermogen van een ouder bewonderingswaardig

Een concreet en persoonlijke plan

Het meest waardevolle van persoonlijke ondersteuning is als je het mij vraagt dat dit geheel op maat is. Ieder kind is anders, iedere ouder is anders maar ook ieder gezin is anders. Jij hebt je idealen die je graag wilt overbrengen op je kind. Gezond eten is er daarbij één van. Je weet hoe belangrijk het is om een gezond eetpatroon te hebben en gunt het je kind ook. Vanuit de persoonlijke ondersteuning stel ik daarom een plan op die geheel past bij je kind en de uitdaging. Na een uitgebreide intake en/of observatie (Als het fijn is, kom ik ook langs bij het (avond)eten) om jullie goed te leren kennen, schrijf ik een plan om stap voor stap te werken aan het doel, bijvoorbeeld om meer gezelligheid aan tafel te hebben en je kind weer nieuwe voedingsmiddelen te leren eten.

Iris Vernooij - STERK EN ZOET

Iris Vernooij - STERK EN ZOET

Samen kijken we wat er nodig is en goed voelt

Vanuit kleine stapjes is er steeds weer meer verbetering. Denk aan; de sfeer aan tafel wordt fijner, de druk en spanningen zijn eraf en er wordt steeds meer geproefd. Vaak zijn er patronen ontstaan die al langere tijd aan de orde zijn, dit maakt dan ook dat het (meestal) niet in één keer opgelost is. Het doel is daarom vooruitgang… Ieder stapje is er één. En ik sta voor jou klaar om je bij die stapjes te helpen én samen deze overwinningen te ‘vieren’. Het hele traject kijken we wat er nodig is en hoe we iedere stap praktisch kunnen inzetten, zodat iedere stap concreet en haalbaar is.

Het is vaak de vader die met de grappigste opdrachten komt

En dan komt het moment dat je als ouder beseft dat het echt beter gaat. Dat de kleine stapjes in een keer als groot voelen en dat je ervaart dat je hier op deze manier mee kunt doorgaan. Om telkens weer een nieuwe groente (of ander voedingsmiddel) aan het ‘lust ik-lijstje’ toe te voegen.


Zullen we eens kennismaken? 

Wil je weten of een persoonlijke ondersteuning iets voor jou is? En hoe het er dan uit gaat zien? Plan direct een vrijblijvend (en gratis) kennismakingsgesprek in.

Iris Vernooij - STERK EN ZOET

Sterk en Zoet Iris - Studio Charissa- Pedagoog en kindervoedingsdeskundige. Mijn aanbod: Persoonlijke ondersteuning, cursussen, webinars.

Het is niet jouw schuld als je kind kieskeurig eet

Je kind opvoeden/voeden zoals vroeger is niet meer aan de orde, maar toch krijg je al ouder niet zomaar een uitleg of handleiding hoe je het dan wel kunt aanpakken. En waarom eigenlijk niet? Daardoor lijkt het alsof je het als ouder alleen moet doen. Maar dat is zeker niet aan de orde. Je hoeft het niet alleen te doen! Het is dan ook mijn missie om ouders te ondersteunen bij de opvoeding en met de voeding. Daarnaast is ieder kind, iedere ouder én iedere gezin anders, er is niet één aanpak dat voor ieder kind werkt. Dat is dan één van de redenen waardoor het bij ieder gezin anders gaat.

Als pedagoog en (kinder)voedingsdeskundige breng ik de opvoeding met de gezonde voeding samen. Door deze twee elementen met elkaar te combineren kom je perfect uit bij het ‘hoe’. Want hoe leer je een gezonde relatie met voeding aan? Hoe leer je je kind een gevarieerd eetpatroon aan of hoe zorg je überhaupt dat het bordje met gezonde voeding opgegeten wordt? Samen met jou (en je partner) help ik je zodat je weet wat een passende aanpak is voor jouw kind, je kind weer gevarieerd gaat eten en de sfeer aan tafel gezellig is.

 

 

 

De persoonlijk ondersteuning vanuit een traject bestaat uit de volgende contactmomenten:
S: Intakegesprek en/of observatie (circa 1 uur), twee x ondersteuningsgesprek (circa 50 min) en afsluitend gesprek (circa 30 min.)
M: Intake en/of observatiemoment  (circa 1 uur), vijf x ondersteuningsgesprek (circa 50 min)
L: Intake en/of observatiemoment (circa 1,5 uur), één x ondersteuningsgesprek (circa 1.5 uur), vijf x ondersteuningsgesprek (circa 50 min)
XL: Intakegesprek en/of observatie (circa 1,5 uur), twee x ondersteuningsgesprek (circa 1.5 uur) + vijf x ondersteuningsgesprek (circa 50 min)

Voor alle trajecten geldt dat je naast deze contactmomenten altijd contact op mag nemen. Op dit moment is er geen wachtlijst en kan je op korte termijn starten. 

Wil je meer lezen over het traject? Klik dan op de prijs. 

 

Heb je een kleinere uitdaging of een vraag over je kind?
En is daarbij een traject te groot? Ik denk graag met je mee vanuit een los online consult (€ 90,-). Neem gerust contact op voor de mogelijkheden. Of wil je graag aan de slag vanuit een online programma? Kijk dan eens naar het online programma 'In 5 stappen een gevarieerde eter'

 

 

Zullen we eens kennismaken? 

Lijkt het je fijn om samen aan de slag te gaan om je kind weer beter te leren eten? Of om de sfeer aan tafel te verbeteren? Twijfel je alleen of het passend is? Of hoe een persoonlijk traject eruit ziet? Of heb je nog een vraag? Zullen we dan eens (vrijblijvend) bellen? 

 

Of heb je nog een losse vraag? Stuur me dan een berichtje.
   

   

  Sterk en Zoet Iris - Studio Charissa-27 - Sterk en Zoet Iris - Studio Charissa- Pedagoog en kindervoedingsdeskundige. Mijn aanbod: Persoonlijke ondersteuning, cursussen, webinars.

  Stel Iris een vraag
  1
  Hé! Kan ik je ergens bij helpen?