Meteen naar de inhoud

Dat ieder kind een andere aanpak in de opvoeding nodig heeft, werd mij snel duidelijk.

Hé hallo!

Ik ben Iris Vernooij van STERK & ZOET!

Ik kan uren (lees; dagen) vullen met praten over de opvoeding en voeding maar over mezelf praten is niet mijn lievelingsonderwerp. Toch wil ik jou graag vertellen wie ik ben én waarom ik zo graag doe wat ik doe! Dat vertel ik je hieronder.

 

Iris Vernooij - STERK EN ZOET

Het hoeft niet perfect, maar kan soms wel makkelijker

Als ouder sta je er regelmatig alleen voor, ondanks dat er mensen om je heen staan die je graag ondersteunen. Je kan zomaar ouder worden en daarmee lijkt het soms dat er van je verwacht wordt dat je het allemaal zelf moet doen en weten. Hoe mooi en bijzonder het ouderschap ook is, soms is het best pittig. Het doorzettingsvermogen van een ouder vind ik bewonderingswaardig. Vaak hopend dat het beter wordt of zelf opgelost kan worden. In mijn ogen hoeft opvoeden niet perfect, maar kan het soms wel makkelijker. En daar wil ik ouders graag bij helpen.

Iris Vernooij - STERK EN ZOET

 

Soms voelt het alsof je het als ouder alleen moet doen

Dat het soms mooi omschreven staat in een opvoedboek of op het internet maar de realiteit anders kan zijn, weet ik als geen ander. Inmiddels werk ik al 8 jaar als pedagoog en heb ik zoveel situaties gezien waarbij het anders ging dan volgens ‘het boekje’. Ieder kind is anders, iedere ouder is anders en niet te vergeten iedere opvoeding is anders. Een persoonlijke aanpak is essentieel en vind ik heel belangrijk in mijn ondersteuning bij een gezin.

 

‘Het doorzettingsvermogen van een ouder vind ik bewonderingswaardig.’

 

Het is zoveel meer dan alleen een gezonde maaltijd op tafel zetten

Naast pedagoog ben ik ook (kinder)voedingsdeskundige. Daarmee breng ik de opvoeding met de voeding samen. Twee elementen die in mijn ogen onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. Want als je een gezonde maaltijd op tafel zet, dan wil je ook graag dat het gegeten wordt. Daarbij komt echt opvoeding kijken.

De toekomst wordt nu bepaald

Al op jonge leeftijd legt je kind de basis voor een (gezonde) toekomst. Als je kind op jonge leeftijd leert over gezonde voeding en zelf bewuste keuzes leert maken, zal je kind daar later in het leven veel aan hebben. Ik gun ieder kind zo’n gezonde toekomst. Een toekomst waarin gezonde voeding makkelijk én leuk is.

 

Iris Vernooij - STERK EN ZOET

Iris Vernooij - STERK EN ZOET

Een feestje aan tafel

Gezond eten kan een feestje zijn, daarvan ben ik overtuigd. Het meest bijzondere moment van de ondersteuning die ik aan ouders geef, is dan ook het moment dat de ouder zelf dat vertrouwen weer heeft. Dat de ouder zelf ook weer voelt dat het een feestje is aan tafel, waarbij er met plezier broccoli gegeten wordt!

Ben je benieuwd hoe ik jou kan helpen? Of wil je nog iets over mij weten?

Zullen we dan eens (vrijblijvend) kennismaken?

Iris Vernooij - STERK EN ZOET

Fijne samenwerkingen

Iris is...

Ik ben pedagoog & (kinder)voedingsdeskundige. Maar dat ben ik niet alleen, ik ben ook...

 

Iris Vernooij - STERK EN ZOET - expert opvoeding en voeding

Ondernemer
Al op jonge leeftijd wilde ik ondernemer zijn. Waarom? Vooral om mijn eigen richting te kunnen bepalen. Er moe(s)t meer aandacht komen voor mijn missie om ieder kind een toekomst te geven waarin gezonde voeding makkelijk én leuk is!

 

 

Iris Vernooij - STERK EN ZOET - expert kindervoeding en opvoeding

Spreker
Er is één moment dat ik graag in de spotlight sta, als spreker. Bij een workshop, lezing of training over de opvoeding of voeding. Zo gaf ik trainingen bij verschillende kinderdagverblijven, was ik te gast bij Mama's Wereld op RTL 4, sprak ik bij events als de Negenmaandenbeurs, Huisje Boompje Baby in Groningen en We are Pregnant in Utrecht. Op het moment dat ik ouders of professionals mag helpen, pak ik graag die microfoon. Bij de karaoke laat ik het graag aan iemand anders over.

 

Iris Vernooij - STERK EN ZOETReceptontwikkelaar
In de keuken koken of bakken vind ik ultieme ontspanning. Liefst met een glas wijn, dat dan weer wel. Koken, bakken en vooral experimenten om makkelijke, gezonde en vooral lekkere recepten te maken. Het was een grote wens om een écht kookboek te ontwikkelen. Het kookboek Groente voor kids met 100 recepten voor hele gezin kon daarom ook niet ontbreken. Wat dacht je van pannenkoeken, taart, wafels of ijsjes met groente?

 

 

 

Iris Vernooij - STERK EN ZOET - expert kindervoeding en opvoeding

Vormgever
Misschien wel een nieuw ontdekte passie, eerst het vormgeven van mijn eerste kookboek IJSJES, daarna van de tafelkaartjes met groente en fruit (wat inmiddels al verschillende edities heeft) en natuurlijk het kookboek Groente voor kids met maar liefst 100 recepten. En er komen nog meer toffe projecten aan!

Iris Vernooij - STERK EN ZOET

Reiziger
En soms… wil ik dan even niets van dit alles zijn. Dan ben ik Iris, die met een backpack de mooiste plekjes van de wereld ziet.

 

 

 

Iris Vernooij - STERK EN ZOET

Iris
Maar in alles ben ik gewoon Iris. Ier, zoals vriendinnen mij noemen. Een nuchtere, positief ingestelde vrouw die geniet van het leven.

Stel Iris een vraag
1
Hé! Kan ik je ergens bij helpen?