Meteen naar de inhoud

 

Veelgestelde vragen

 

 

Sterk & zoet brengt de opvoeding en de voeding samen en biedt praktische ondersteuning op het gebied van opvoeding en voeding voor het hele gezin! Zoek je vraag via de veelgestelde vragen.

Hieronder zie je veelgestelde vragen.
Mocht je vraag er nog niet tussen zitten, neem dan contact met ons op.

 

Vragen over 'In 5 stappen een gevarieerde eter'

Voor welke leeftijd is het passend?

Het online programma is ontwikkeld voor kinderen vanaf vanaf 1 jaar tot 7/8 jaar oud.

Wanneer is ‘In vijf stappen een gevarieerder geschikt voor jou?

Als je klaar bent voor verbetering en er echt voor wilt gaan! De stappen uitvoeren gaat je in het begin energie kosten, maar vergeet niet welke energie het je aan het einde gaat opleveren…

Wanneer je bewust kan stilstaan van kleine stapjes vooruitgang. Er is geen snelle oplossing voor kieskeurig eetgedrag, maar ieder stapje vooruitgang is er één.

Wanneer is ‘In vijf stappen een gevarieerde eter’ NIET geschikt voor jou?

Als je verwacht dat het eetgedrag morgen anders is. Het zullen in het begin kleine stapjes zijn.

Wanneer je de voorkeur hebt voor een plan op maat of liever geen video's bekijkt. Een persoonlijk traject is dan passender voor je.

Wat kan je verwachten van het programma?

Het programma bestaat uit 5 stappen en iedere stap heeft 4 lessen. Iedere les (20 in totaal) heeft een video met daarin theorie en concrete tips. Zo kan je het direct eigen maken en toepassen in je gezin.

Na het doorlopen van de 5 (essentiële) stappen staat je kind al meer open om voeding te proeven én weet jij precies hoe je dit de komende tijd nog verder kunt opbouwen. Zeg maar dag tegen wekelijks kipnuggets of vissticks op het menu.

Waarom zijn er drie types?

Ik heb gekozen voor drie types, zo heb je de keuze om het hele online programma op je eigen tempo te doen. Als een zelfstudie.

Daarnaast is het ook mogelijk om met persoonlijke (1 op 1) ondersteuning aan de slag te gaan. Zo sta ik klaar om met je mee te denken en al je vragen te beantwoorden. Hierbij heb je de keuze op twee videoconsulten (pakket S) of 6 videoconsulten (pakket M) Deze momenten kan je zelf inplannen in mijn agenda wanneer het voor jou uitkomt.

Soms kan het alleen fijn zijn om het echt samen te doen. Zodat je een stok achter de deur hebt maar ook iemand voor je klaar staat om persoonlijk met je mee te denken. Zo kijken we per stap hoe je dit kan inzetten en wat er voor jou én je kind het meest fijn werkt. Handig als je twijfelt tussen een persoonlijk traject én het online programma 'in 5 stappen een gevarieerde eter'. Zo heb je de voordelen van een online cursus én de van persoonlijke ondersteuning.

Wanneer kan ik starten?

Je kan direct starten! Als je merkt dat je nu behoefte hebt aan verandering dan wil ik je daar graag direct mee kunnen helpen. Daarom kan je starten wanneer jij wil starten.

Hoelang duren de video’s?

De video’s zijn kort (max. 10 minuten), zo kan je het gemakkelijk tussendoor bekijken. Het kan zijn dat er een video bij zit, wat bij jou al goed gaat of niet aan de orde is. Deze video kun je dan gemakkelijk overslaan. Met dit online programma ga je vooral aan de slag om alles te toepassen, terwijl je met je gezin aan tafel zit bijvoorbeeld! En aangezien je dat normaal ook zou doen, kost dat je geen extra tijd. Fijn hè?

Waarom is dit online programma ontwikkeld?

Als pedagoog & kindervoedingsdeskundige zag ik vanuit de persoonlijke trajecten vaak dezelfde hulpvraag terugkomen. Het is heel waardevol om ouders met een persoonlijk traject te kunnen ondersteunen, zo kan ik inspelen op wat er nodig is. De succesvolle stappen die ik met deze gezinnen gezet heb om hun kind weer te leren proeven/eten, heb ik omgezet in een concreet online programma. Waarin er ruimte is om zelfstandig aan de slag te gaan maar ook ondersteuning is vanuit mij. Ik hoop dan ook dat geen enkele ouder meer met zijn of haar handen in het haar hoeft te zitten en aan de slag durft te gaan om zijn of haar kind beter te leren eten.

Wanneer is persoonlijke ondersteuning op maat beter?

Persoonlijke ondersteuning op maat is de beste keuze wanneer jij je niet herkent in de omschrijving van het online programma die hieronder staat:

Eet je kind kieskeurig?
Maak jij je weleens zorgen over het eetgedrag van je kind?
Vraag jij je af hoelang deze fase nog duurt?
En of je kind daarna geen verkeerde associaties opgebouwd heeft?

Is dit bij jou niet aan de orde? Of net wat anders? Dan kan ik mogelijk met een traject op maat jullie beter ondersteunen. Plan gerust een vrijblijvend kennismakingsgesprek in om te kijken welke ondersteuning het meest passend is.

Ik twijfel... Hoe weet ik of dit voor mij het juiste is?

Ik sta altijd open om met je mee te denken. Vrijblijvend en kosteloos!

Zowel voor mij als voor jou is het niet fijn als je iets doet wat niet bij je past, niet goed voelt of niet het juiste is voor bij jouw hulpvraag. Via mijn website kun je gemakkelijk een belafspraak inplannen. Dan kunnen we kennismaken, vertel ik je wat meer over het programma en kun je alle vragen stellen.
Misschien helpt je dat om een keuze te maken.

Voor welke versie werkt de kortingscode?

Het kan zijn dat je een kortingscode hebt. Altijd fijn!

Kortingscodes zijn enkel geldig bij het online programma in combinatie met het online programma (pakket S en M).

Je kan de kortingscode invoeren bij het afrekenen.

 

Vragen over de tafelkaartjes

Waarom heb ik de tafelkaartjes ontwikkeld?

Groente en fruit eten kan een feestje zijn. Als jouw kind graag groente en fruit eet, dan wil je dit graag behouden. Je wilt dat je kind zelf ook blijft genieten van het eten van groente en fruit.

Als dit niet het geval is, dan wil je het vast verbeteren. Dagelijks help ik ouders hierbij. Waarbij ik vaak op papier aan het zetten was hoe je het tastbaar voor je kind kunt maken. Heel vaak dacht ik: 'Hoe fijn zou het zijn als er tafelkaartjes zijn die ouders kunnen ondersteunen.' En nu zijn die kaartjes te bestellen! 

Hoe dragen de kaartjes bij aan het leren eten?

Ieder kaartje bevat een opdracht, vragen of wist-je-datje, waardoor je in gesprek of in de actie gaat. Ieder kaartje draagt op zijn eigen manier bij aan het aan het comfortabel worden met groente en fruit, bijvoorbeeld door het aan te raken, in de mond de stoppen of meegenomen te worden in de verwachtingen die je kind kunt verwachten bij het eten van de groente of fruit.

Bijvoorbeeld bij het kaartje van champignon:
Een champignon in je mond voelen kan soms best gek zijn. Het is namelijk glibberig. Steek je tong maar eens uit als een glijbaan. Als je de champignon op je tong legt dan glijdt hij zo naar beneden!

Het lastigst van het van champignons is de structuur. Het glibberige gevoel in je mond en als je er op kauwt. Het is voor je kind fijn om voordat het in zijn of haar mond gestopt wordt, te weten wat het kan verwachten. Door het juist uít je mond te laten glijden, in plaats van in je mond stoppen, wordt ook de druk van het moeten eten weggehaald. Door je tong als glijbaan te gebruiken raakt je kind het aan, eerst met de hand en daarna met de tong. Allemaal mooie stappen om comfortabel te worden met champignons zodat je kind het kan leren eten.

Maar ieder kaartje draagt ook bij aan het optimaliseren van het imago van groente en fruit. De intrinsieke motivatie om dit te willen eten wordt aangesproken bij je kind. 

Bijvoorbeeld bij het kaartje van banaan:
Wist je dat banaan je mega sterk maakt? Het helpt je spieren, daardoor kan jij zware dingen tillen of heel hard tegen de bal trappen bij voetbal.

Alle 60 kaartjes zijn uniek én dragen bij om van groente en fruit eten een feestje te maken!

Hoe gebruik je de tafelkaartjes?

De tafelkaartjes zijn op veel verschillende manieren te gebruiken. In de gebruiksaanwijzing staat dat uiteraard ook besproken!

Optie 1: Schud alle tafelkaartjes door elkaar en leg de kaartjes op tafel. Dit kan tijdens de maaltijd maar is ook leuk op een ander moment bijv. tijdens het eten van fruit. Pak een kaartje en bekijk de groente of het fruit. Ligt het toevallig op je bord? Leuk! Lees het kaartje en ga hierover met elkaar in gesprek. Of voer de opdracht met elkaar uit. Ligt de groente of fruit niet op je bord? Dan is dat een tip voor de volgende keer.

Optie 2: Zoek het kaartje op dat je nu aan het eten bent of dat op je bord ligt. Lees het kaartje voor of voer de opdracht uit.

Optie 3: Ook leuk om alle kaartjes eens langs te gaan. Zijn alle groente en fruit al bekend? Of zit er iets nieuws tussen?

Maak er iets leuks, positiefs en vrolijks van. Hoe leuker jij het vindt, hoe groter de kans dat de groente of het fruit met plezier opgegeten wordt.

Vragen over bestellen of het kookboek IJSJES

Hoeveel recepten zitten er in het boek?

In het boek IJSJES zitten meer dan 45 recepten. Allemaal gezond! Veel met groente en fruit.

Heb je een ijsmachine of slowjuicer nodig?

Nee hoor! Enkele recepten zijn met een ijsmachine of slowjuicer gemaakt, maar in het boek leg ik ook uit hoe je het zonder deze machines kunt maken.

Wel is een keukenmachine/blender of staafmixer handig om deze ijsjes te maken.

Vanaf welke leeftijd kan mijn kindje ijsjes eten?

Veel ijsjes uit dit boek zijn geschikt voor kindjes vanaf 6 maanden. In het boek lees je welke ijsjes dat zijn en met welke ijsjes je beter nog even kan wachten.

Een ijsje is heerlijk verkoelend én mega fijn als je kindje last heeft van tandjes.

Vragen over de cursus eetgedrag van een dreumes/peuter

Wij voeden onze dochter vegetarisch op. Is de cursus dan ook geschikt?

Ja, zeker! Wij vinden het belangrijk dat jij je eigen visie kunt naleven. Een onderwerp waar jij waarschijnlijk bewust over nagedacht hebt. Wij stimuleren ouders om na te denken over hun eigen visie en zullen daarover informatie verstrekken. Ook in de kookinspiratie is het grootste gedeelte zonder vlees of vis.

Ik ga 2 weken op vakantie tijdens de cursus. Kan ik het later inhalen?

Ja, dat kan! De cursus blijft in totaal 10 weken beschikbaar, je kunt op je eigen moment de cursus inhalen.

Hoeveel tijd neemt de cursus in beslag?

Dat is lastig te zeggen en zal ook per persoon verschillen. Maar, geloof mij, niet lang! Tijdens het ontwikkelen was het een belangrijke eis dat de cursus praktisch is en weinig tijd in beslag neemt, maar toch effectief is! We snappen dat je het al druk genoeg hebt. De theorie is kort en zo geschreven dat je tijdens de dagelijkse momenten met de praktijk aan de slag kan, bijvoorbeeld terwijl je met je kinderen aan het eten bent. Daardoor kost het je weinig extra tijd en zet je de theorie direct in.

Mijn dochter is nu 8 maanden, geven jullie de training over een aantal maanden ook nog?

Ja, we bieden de training meerdere keren per jaar aan. Op onze website vermelden wij altijd de eerstvolgende datum.

Vragen over het bestellen

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Natuurlijk, wanneer je niet tevreden bent met het product heb je de mogelijkheid om het te retourneren. Hiervoor zijn de verzendkosten voor je eigen rekening. Stuur hiervoor een e-mail naar info@sterkenzoet.nl

Kan ik het boek of de tafelkaartjes als cadeautje geven?

Ja, dat kan! Heel leuk zelfs. De bestelling wordt altijd ingepakt, als jij een ander verzendadres invult dan versturen wij het boek naar dat adres.

Hoelang duurt het voordat mijn bestelling binnen is?

Wij streven ernaar om je bestelling zo snel mogelijk te verzenden. Je bestelling wordt binnen 1-3 werkdagen meegegeven aan PostNL.
Wil je de precieze verzendatum weten? Stuur ons dan even een e-mail via info@sterkenzoet.nl

Hoeveel zijn de verzendkosten?

Wij versturen de bestellingen via PostNL. Wij hanteren daarom de verzendprijzen van PostNL. Een los product (bijv. de tafelkaartjes of het boek) wordt verpakt als brievenbuspakketje. Bij meerdere producten samen wordt het een pakketje.

Voor een bestelling boven de € 60,- betaal ik jouw verzendkosten.

Kan ik ook zakelijk bestellen?

Zeker!

Bij een grote afname bieden we je ook graag een korting aan. Wij komen daarvoor graag met jou in contact. Stuur dan even een e-mail naar info@sterkenzoet.nl

Kan ik de producten ook ergens anders kopen?

Ja, veel producten zoals de kookboeken (zowel Groente voor kids als IJSJES) zijn op verschillende punten te koop. In bepaalde boekhandels maar ook online op bijv. bol.com. Keuzes genoeg!

Stel Iris een vraag
1
Hé! Kan ik je ergens bij helpen?