Veelgestelde vragen

 

 

Sterk & zoet brengt de opvoeding en de voeding samen en biedt praktische ondersteuning op het gebied van opvoeding en voeding voor het hele gezin! Zoek je vraag via de veelgestelde vragen.

Hieronder zie je veelgestelde vragen.
Mocht je vraag er nog niet tussen zitten, neem dan contact met ons op.

 

Vragen over de tafelkaartjes

Waarom heb ik de tafelkaartjes ontwikkeld?

Groente en fruit eten kan een feestje zijn. Als jouw kind graag groente en fruit eet, dan wil je dit graag behouden. Je wilt dat je kind zelf ook blijft genieten van het eten van groente en fruit.

Als dit niet het geval is, dan wil je het vast verbeteren. Dagelijks help ik ouders hierbij. Waarbij ik vaak op papier aan het zetten was hoe je het tastbaar voor je kind kunt maken. Heel vaak dacht ik: 'Hoe fijn zou het zijn als er tafelkaartjes zijn die ouders kunnen ondersteunen.' En nu zijn die kaartjes te bestellen! 

Hoe dragen de kaartjes bij aan het leren eten?

Ieder kaartje bevat een opdracht, vragen of wist-je-datje, waardoor je in gesprek of in de actie gaat. Ieder kaartje draagt op zijn eigen manier bij aan het aan het comfortabel worden met groente en fruit, bijvoorbeeld door het aan te raken, in de mond de stoppen of meegenomen te worden in de verwachtingen die je kind kunt verwachten bij het eten van de groente of fruit.

Bijvoorbeeld bij het kaartje van champignon:
Een champignon in je mond voelen kan soms best gek zijn. Het is namelijk glibberig. Steek je tong maar eens uit als een glijbaan. Als je de champignon op je tong legt dan glijdt hij zo naar beneden!

Het lastigst van het van champignons is de structuur. Het glibberige gevoel in je mond en als je er op kauwt. Het is voor je kind fijn om voordat het in zijn of haar mond gestopt wordt, te weten wat het kan verwachten. Door het juist uít je mond te laten glijden, in plaats van in je mond stoppen, wordt ook de druk van het moeten eten weggehaald. Door je tong als glijbaan te gebruiken raakt je kind het aan, eerst met de hand en daarna met de tong. Allemaal mooie stappen om comfortabel te worden met champignons zodat je kind het kan leren eten.

Maar ieder kaartje draagt ook bij aan het optimaliseren van het imago van groente en fruit. De intrinsieke motivatie om dit te willen eten wordt aangesproken bij je kind. 

Bijvoorbeeld bij het kaartje van banaan:
Wist je dat banaan je mega sterk maakt? Het helpt je spieren, daardoor kan jij zware dingen tillen of heel hard tegen de bal trappen bij voetbal.

Alle 60 kaartjes zijn uniek én dragen bij om van groente en fruit eten een feestje te maken!

Hoe gebruik je de tafelkaartjes?

De tafelkaartjes zijn op veel verschillende manieren te gebruiken. In de gebruiksaanwijzing staat dat uiteraard ook besproken!

Optie 1: Schud alle tafelkaartjes door elkaar en leg de kaartjes op tafel. Dit kan tijdens de maaltijd maar is ook leuk op een ander moment bijv. tijdens het eten van fruit. Pak een kaartje en bekijk de groente of het fruit. Ligt het toevallig op je bord? Leuk! Lees het kaartje en ga hierover met elkaar in gesprek. Of voer de opdracht met elkaar uit. Ligt de groente of fruit niet op je bord? Dan is dat een tip voor de volgende keer.

Optie 2: Zoek het kaartje op dat je nu aan het eten bent of dat op je bord ligt. Lees het kaartje voor of voer de opdracht uit.

Optie 3: Ook leuk om alle kaartjes eens langs te gaan. Zijn alle groente en fruit al bekend? Of zit er iets nieuws tussen?

Maak er iets leuks, positiefs en vrolijks van. Hoe leuker jij het vindt, hoe groter de kans dat de groente of het fruit met plezier opgegeten wordt.

Vragen over bestellen of het kookboek IJSJES

Hoeveel recepten zitten er in het boek?

In het boek IJSJES zitten meer dan 45 recepten. Allemaal gezond! Veel met groente en fruit.

Heb je een ijsmachine of slowjuicer nodig?

Nee hoor! Enkele recepten zijn met een ijsmachine of slowjuicer gemaakt, maar in het boek leg ik ook uit hoe je het zonder deze machines kunt maken.

Wel is een keukenmachine/blender of staafmixer handig om deze ijsjes te maken.

Vanaf welke leeftijd kan mijn kindje ijsjes eten?

Veel ijsjes uit dit boek zijn geschikt voor kindjes vanaf 6 maanden. In het boek lees je welke ijsjes dat zijn en met welke ijsjes je beter nog even kan wachten.

Een ijsje is heerlijk verkoelend én mega fijn als je kindje last heeft van tandjes.

Vragen over de cursus 'Gezond opvoeden' voor ouders

Wij voeden onze dochter vegetarisch op. Is de cursus dan ook geschikt?

Ja, zeker! Wij vinden het belangrijk dat jij je eigen visie kunt naleven. Een onderwerp waar jij waarschijnlijk bewust over nagedacht hebt. Wij stimuleren ouders om na te denken over hun eigen visie en zullen daarover informatie verstrekken. Ook in de kookinspiratie is het grootste gedeelte zonder vlees of vis.

Ik ga 2 weken op vakantie tijdens de cursus. Kan ik het later inhalen?

Ja, dat kan! De cursus blijft in totaal 10 weken beschikbaar, je kunt op je eigen moment de cursus inhalen.

Hoeveel tijd neemt de cursus in beslag?

Dat is lastig te zeggen en zal ook per persoon verschillen. Maar, geloof mij, niet lang! Tijdens het ontwikkelen was het een belangrijke eis dat de cursus praktisch is en weinig tijd in beslag neemt, maar toch effectief is! We snappen dat je het al druk genoeg hebt. De theorie is kort en zo geschreven dat je tijdens de dagelijkse momenten met de praktijk aan de slag kan, bijvoorbeeld terwijl je met je kinderen aan het eten bent. Daardoor kost het je weinig extra tijd en zet je de theorie direct in.

Mijn dochter is nu 8 maanden, geven jullie de training over een aantal maanden ook nog?

Ja, we bieden de training meerdere keren per jaar aan. Op onze website vermelden wij altijd de eerstvolgende datum.

Vragen over het bestellen

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Natuurlijk, wanneer je niet tevreden bent met het product heb je de mogelijkheid om het te retourneren. Stuur hiervoor een e-mail naar info@sterkenzoet.nl

Kan ik het boek of de tafelkaartjes als cadeautje geven?

Ja, dat kan! Heel leuk zelfs. Alle boeken en tafelkaartjes worden ingepakt. Als jij een ander verzendadres invult dan versturen wij het boek naar dat adres.

Hoelang duurt het voordat mijn bestelling binnen is?

Wij streven ernaar om je bestelling zo snel mogelijk te verzenden. Je bestelling wordt binnen 1-3 werkdagen meegegeven aan PostNL.
Wil je de precieze verzendatum weten? Stuur ons dan even een e-mail via info@sterkenzoet.nl

Hoeveel zijn de verzendkosten?

Wij versturen de bestellingen via PostNL. Wij hanteren daarom de verzendprijzen van PostNL. Een los product (bijv. de tafelkaartjes of het boek) wordt verpakt als brievenbuspakketje.

Voor een bestelling boven de € 50,- betaal ik jouw verzendkosten.

Kan ik ook zakelijk bestellen?

Zeker, bij iedere bestelling krijg je een factuur waar de BTW op staan vermeld.

Bij een grote afname bieden we je ook graag een korting aan. Wij komen daarvoor graag met jou in contact. Stuur dan even een e-mail naar info@sterkenzoet.nl

Kan ik het kookboek IJSJES ook ergens anders kopen?

Ja, het kookboek IJSJES is op verschillende punten te koop. Via onze website maar je kunt het ook kopen via bol.com of via de andere verkooppunten.