Meteen naar de inhoud

Iedere dag feest met gezonde ijsjes

Het kookboek IJSJES laat zien dat het kan. In het boek zitten heerlijke recepten voor ijsjes. Een boek met gezonde, makkelijke en superlekkere ijsjes. Je kunt veel recepten met fruit verwachten maar ook met groente. Een ijsje met spinazie en appel, aardbei en mango, ananas en nectarine of yoghurt framboos. Welk ijsje maak jij als eerst?

Kookboek IJSJES - gezonde ijsjes voor kinderen

Een gezonde toekomst voor kinderen, dat is mijn wens. Vanuit dit boek laten ik zien dat het kan. Gezond eten kan een feestje zijn!

 

 

 

Meer dan 45 recepten

Het kookboek IJSJES bestaat uit 45 recepten met ijs. Naast lollyijsjes bevat het kookboek Calippo ijsjes, fruitijsjes, slushpuppy en schepijs. IJsjes met courgette, spinazie, avocado, appel, aardbei, nectarine, ananas en zelfs ananaskers. (Plus tips voor als je die ananaskers niet kunt vinden 😉). Zoveel heerlijke smaken komen voorbij. Naast de lekkerste en makkelijkste recepten bevat het boek leuke informatieve wist-je-datjes over de groente of het fruit in het ijsje. Bijvoorbeeld over de functie die de vitamines uit het fruit hebben. Dit helpt om het imago van gezonde voeding een boost te geven.

Boost het imago van gezonde voeding

Het imago van gezonde voeding kan wel een boost gebruiken. STERK & ZOET wil laten zien dat gezond eten makkelijk én leuk kan zijn. Dit boek is daar een goed voorbeeld van. Voldoende groente en fruit eten is belangrijk maar helaas eten veel kinderen (en volwassenen) dit nog te weinig. Ik ben van mening dat het daarom normaler moet worden om groente (maar ook fruit) te eten. Door de poffertjes, in een taart en zoals in dit boek in een ijsje. Zo wordt groente eten normaal en een stuk makkelijker.

Gezonde ijsjes

Eerlijk is eerlijk, je leest wel vaker dat het gezond is terwijl het tegenovergestelde het geval is. Ik baal daar enorm van en help ouders graag aan eerlijke informatie. Zodat iedere ouder zelf een bewuste keuze kan maken. Daarom vertel ik je graag meer over onze ijsjes.
- De ijsjes bevatten pure ingrediënten.
- De ijsjes bestaan uit o.a. fruit en/of groente
- Er worden 24 verschillende soorten fruit of groente gebruikt.
- Aan enkel drie ijsjes is een klein beetje siroop toegevoegd, deze ijsjes zijn met limoen. Anders is dit ijsje te zuur van smaak.
- De meeste ijsjes kunnen gegeten worden voor kinderen vanaf 6 maanden.
- De ijsjes met zuivel zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 maanden.

Maar ook het volwassentestteam vond deze ijsjes een hit!

Stel Iris een vraag
1
Hé! Kan ik je ergens bij helpen?