Meteen naar de inhoud

Workshop kinderopvang over gezonde voeding door STERK & ZOET - Iris Vernooij

Je verhoogt de ouderbetrokkenheid én ondersteunt ouders bij de opvoeding van hun kind(eren)

Lezing kinderopvang

Het is een bekend fenomeen, meestal eten kinderen beter op de kinderopvang dan thuis. Zeker de kieskeurige eters. Tot grote frustratie van ouders. Wat doen zij dan anders? En hoe kunnen ouders dit ook voor elkaar krijgen?

Een gezonde eetopvoeding is soms best een uitdaging voor ouders, zeker na een lange dag. Snel hun kind(eren) ophalen bij de opvang, koken, eten en dan naar bed. De kinderopvang is voor ouders vaak de plek om vragen te stellen, hoe kunnen ze dit aanpakken? En heeft de pedagogisch medewerker misschien nog een tip voor ze?

Hoe fijn om die kennisbron te zijn en juist daarop in te spelen. Door het organiseren van een ouderavond krijgen ouders handvatten bij een gezonde eetopvoeding van hun kind(eren). Daarnaast is er ruimte voor contact met andere ouders, die mogelijk in precies hetzelfde schuitje zitten, wat voor veel ouders als heel waardevol wordt ervaren.

 

Je kind gezond leren eten is zoveel meer dan alleen een gezonde maaltijd op tafel zetten, was het maar zo makkelijk. Je kind de maaltijd daadwerkelijk laten eten, op een fijne ontspannen manier is toch andere koek. In de lezing kinderopvang ‘Groente eten met plezier’ neem ik ouders mee bij de ontwikkeling van leren eten, en ontvangen ze tips en tools hoe ze om kunnen gaan met periode waarin kinderen minder goed eten met een positieve en fijne aanpak.

 

Bij de lezing kinderopvang ‘De eerste hapjes’ duiken we in alle onderwerpen die je echt wilt weten over de eerste hapjes, wat mag je kindje eten? Welke opbouw is wenselijk? En wat kun je doen als het niet gaat zoals verwacht? Maar ouders worden ook meegenomen in alle waar- en onwaarheden die op het internet te vinden zijn zodat iedere ouder na deze ouderavond precies weet hoe ze met vertrouwen kunnen starten en opbouwen met de eerste hapjes.

Merk je dat ouders moeite hebben met bepaalde keuzes in jullie voedingsbeleid? Of komen dezelfde vragen steeds terug? Lijkt het je waardevol als een expert deze vragen kan beantwoorden met de juiste onderbouwing? Ook op maat kan ik een lezing ontwikkelen met onderwerpen rondom opvoeiding en/of (gezonde) voeding.

‘Wauw, dit was heel fijn. Ik kreeg veel praktische tips om ons zoontje beter te leren eten. Ik vond het zeer prettig om herkenning te ervaren bij andere ouders.’

'Tijdens de lezing was er veel ruimte voor vragen met zeer duidelijke en goede antwoorden. Iris dacht mee en ook achteraf was ze er nog voor vragen. Top lezing!’

Iris Vernooij - STERK EN ZOET x Fleur Bours Fotography

Iris Vernooij

Een kind opvoeden/voeden zoals vroeger is niet meer aan de orde, maar toch krijg je al ouder niet zomaar een uitleg of handleiding hoe je het dan wel kunt aanpakken. En waarom eigenlijk niet? Het is dan ook mijn missie om ouders te ondersteunen bij de opvoeding en met de voeding. Daarnaast is ieder kind, iedere ouder én iedere gezin anders, er is niet één aanpak dat voor ieder kind werkt. Dat is dan één van de redenen waardoor het bij ieder gezin en kind anders gaat.

Als pedagoog en (kinder)voedingsdeskundige breng ik de opvoeding met de gezonde voeding samen. Door deze twee elementen met elkaar te combineren kom je perfect uit bij het ‘hoe’. Want hoe leer je een gezonde relatie met voeding aan? Hoe leer je je kind een gevarieerd eetpatroon aan of hoe zorg je überhaupt dat het bordje met gezonde voeding opgegeten wordt? Vanuit een fijn en positieve aanpak help ik pedagogisch medewerkers en ouders met tools en tips voor een gezonde eetopvoeding waarbij er voedzame maaltijd zijn én een gezellige sfeer aan tafel. 

Eerdere samenwerkingen:

 

Stel Iris een vraag
1
Hé! Kan ik je ergens bij helpen?