Meteen naar de inhoud

STERK & ZOET x Fleur Bours Photography

 

Blijf op de hoogte van de laatste artikelen, tips, activiteiten en recepten voor de kinderopvang.

 

Waarom groente eten bij de opvang zo belangrijk is
Veel kinderen krijgen dagelijks te weinig groente binnen. Waar ligt nu de verantwoordelijkheid? Is dat volledig bij ouders? Of kan de kinderopvang ook een belangrijke basis zijn om voldoende groente te eten voor kinderen? In dit artikel neem ik je mee. Lees meer. 

 

Gezonde traktaties met groente en fruit
Het organiseren van een gezond traktatiebeleid is voor veel scholen en kinderdagverblijven een flinke kluif. En vooral de uitvoering daarvan. Een gezonde traktatie is belangrijk maar het aanleren van een balans (waarbij voor oudere kinderen ook minder gezonde voeding past) is misschien nog wel belangrijker. Lees meer. 

 

Workshop voor pedagogisch medewerkers
Wil jij graag het hele team motiveren om het gezonde voedingsbeleid effectief in te zetten? Of extra tools bieden om de kinderen met kieskeurig eetgedrag te helpen? Lees meer...

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Iedere maand komt er een nieuwsbrief met de nieuwste artikelen en tips. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

 3 x activiteiten met groente en fruit voor de kinderopvang
Vieren jullie het thema groente en fruit of eten en drinken bij jou op de kinderopvang? Of wil je graag meer aandacht besteden aan groente en fruit? Dan zijn deze drie activiteiten met groente en fruit voor de kinderopvang die mega leuk zijn om te doen. Lees meer. 

 

Een alternatief voor trakteren op de kinderopvang
Is trakteren nog wel van deze tijd? Nu alles gezonder moet en ouders alleen maar drukker zijn? Dit is een leuk én makkelijk alternatief waarin een kind toch kan trakteren. Lees meer.

 

De leukste prentenboekjes met groente en fruit
Wil jij ook meer stil staan bij het imago van groente eten fruit bij de kinderopvang? Dan zijn deze prentenboekjes met groente en fruit daar heel leuk voor. Lees meer.

 

Ouderavond rondom een gezonde eetopvoeding
Een gezonde eetopvoeding is soms best een uitdaging voor ouders, zeker na een lange dag. Hoe fijn om die kennisbron te zijn en juist daarop in te spelen. Door het organiseren van een ouderavond krijgen ouders handvatten bij een gezonde eetopvoeding van hun kind(eren). Lees meer...

 

Een broodje chocopasta is voorbij...
Maar wat is dan wel geschikt om op het brood van de kinderen te smeren? Toe aan extra inspiratie? Bekijk hier de tips voor gezond broodbeleg voor de kinderopvang. Lees meer. 

 

Zo kan je ouders betrekken bij het gezonde voedingsbeleid van de kinderopvang
Zijn jullie bij de kinderopvang al bewust bezig met een gezond voedingsbeleid, waarbij aandacht is voor fijne eetmomenten en gezonde voeding? Dat is mega waardevol! Maar merken jullie ook dat het voor ouders soms een uitdaging blijft? Dat ze hun kind wel gezond willen laten eten maar dat het niet lukt doordat ze te druk zijn of hun kind het niet lust? Lees meer.

 

3 x bakken met groente voor de kinderopvang
Vind jij het ook leuk om met de kinderen bij de kinderopvang te bakken of te koken? En wil je dit wel graag redelijk gezond en ter gelijke tijd makkelijk en lekker? Dan heb ik drie hele leuke recepten voor je! Lees meer...

 

Tafelkaartjes met groente en fruit
Het leukste spel met groente en fruit voor het kinderdagverblijf. Alle kinderen worden aan de hand van de kaartjes uitgedaagd om groente en fruit te proeven. De tafelkaartjes dragen bij aan een ontspannen sfeer, grappige momenten én gezelligheid aan tafel.
 Lees meer.

 

Dagelijks een rijstwafel, is dat wel een goed idee?
Een rijstwafel is bijna niet meer weg te denken bij een kinderopvang, ik kom ze heel vaak tegen. Het is een goedkoop product, makkelijk aan te bieden en een licht tussendoortje. Ideaal. Of toch niet? Lees meer.

 

Creatieve activiteit met groente en fruit voor de kinderopvang
Groente en fruit zijn ideaal om voor een creatieve (en lekkere) activiteit. Juist doordat het zo kleurrijk is, zo kan je heel gemakkelijk met verschillende kleuren een regenboog maken. Benieuwd naar ideeën? Lees meer. 

 

Doe de voedingsbeleid check!
Een passend en correct voedingsbeleid is erg belangrijk, ook één van de factoren waar veel ouders naar kijken bij het uitkiezen van een kinderopvang. Evenals een van de zorgen die ouders vaak benoemen wanneer het voedingsbeleid niet volledig klopt. Maar de informatie en onderzoeken rondom voeding gaan snel, soms lijkt iets gezond maar valt het vies tegen. Wat is nu eigenlijk gezond? Waar doe je goed aan? Of kan het misschien nog net een stapje gezonder dan het nu is?  Lees meer.

 

Stel Iris een vraag
1
Hé! Kan ik je ergens bij helpen?