Workshop kinderopvang over gezonde voeding door STERK & ZOET - Iris Vernooij

'Veel praktische tips waarbij ik direct zin heb om alles morgen met de kinderen uit te proberen'

 

Workshop kinderopvang

Een gezonde toekomst voor kinderen begint al op jonge leeftijd. Veel kinderen brengen al veel tijd door op de kinderopvang, ook daar een gezonde basis neerzetten is daarom van grote waarde. Maar er zijn ook veel meningen en gedachten over voeding. Alle neuzen van het team dezelfde kant op is daarbij heel wenselijk. Maar hoe pak je dat aan? Wat is het belang van gezonde voeding? Wat is nu gezond én hoe maak je dit zo leuk mogelijk op de groep?

 

 

Workshop kinderopvang voor pedagogisch medewerkers gezonde voeding

Workshop Pedagogisch medewerkers

Een interactieve workshop voor de pedagogisch medewerkers in een thema naar keuze. Bijvoorbeeld over het belang van gezonde voeding, waarin de pedagogisch medewerkers zich verder in het belang en noodzaak van gezonde voeding verdiepen en wordt er gekeken hoe gezonde voeding voor het jonge kind op een doeltreffende en leuke manier ingezet kan worden. Vragen als; Waarom moeten kinderen gezond(er gaan) eten? Waarom start dit al op jonge leeftijd en welke verantwoordelijkheid ligt er bij het kinderdagverblijf? Maar ook; Hoe maak je gezond eten voor kinderen leuk? Hoe zorg je dat kinderen een gezonde relatie met voeding opbouwen? komen uitgebreid aan bod. Iedere workshops is interactief en voldoende ruimte voor vragen en casuïstiek vanuit de medewerkers.

Benieuwd naar het aanbod van workshop kinderopvang voor pedagogisch medewerkers? Download dan (vrijblijvend) de brochure)

Workshop kinderopvang voor pedagogisch medewerkers gezonde voeding

Ouderavond gezonde voeding & opvoeding

Hoe waardevol is het om niet alleen de pedagogisch medewerkers maar ook om ouders te ondersteunen met extra kennis en tools vanuit een ouderavond. Het is voor ouders soms best frustrerend dat hun kind beter eet op het kinderdagverblijf dan thuis. En veel gestelde vraag is dan ook; hoe kan dat? Hoe fijn om ouders hierbij te ondersteunen tijdens een ouders. Bij de ouderavond geef ik een lezing in een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld over je kind groente leren eten met plezier of ouder de eerste hapjes. Daarnaast is er alle ruimte waarin ik nog graag vragen van ouders beantwoord. Een ouderavond kan zowel op de locatie als digitaal plaatsvinden.

Wil je meer weten over de invulling van een ouderavond? Download dan (vrijblijvend) de brochure.

Workshop kinderopvang en BSO gezonde voeding

Workshop kinderopvang & BSO

Is er een thema over eten en drinken of wil je hier graag extra aandacht aan besteden? Dan kom ik graag voor de kinderen van het kinderdagverblijf of de BSO een workshop geven. Met elkaar gaan we actief aan de slag met groente, fruit of gezonde voeding. Voor de kinderen van het kinderdagverblijf is de workshop 'Eet als een olifant', waarin de kinderen met elkaar op ontdekkingsreis gaan.

Advies kinderopvang gezond beleid

Wil je als organisatie graag het voedingsbeleid aanpassen, is er twijfel over gezondere keuzes of wil je graag bewuster stilstaan bij het eetgedrag van de kinderen. Of hoe je dit kunt uitrollen naar de teams? Ik denk graag mee over (mogelijke) verbeteringen.

Vul hier je gegevens in en ontvang de brochure over de workshop kinderopvang direct in je mail.  Sterk en Zoet Iris - Studio Charissa-

  Iris Vernooij

  Als pedagoog & (kinder)voedingsdeskundige breng ik de opvoeding met de voeding samen. Naast de gezonde voeding aanbieden is het ook fijn om te weten hoe je dat kunt aanpakken. Een workshop of training zal daarom ook (vaak) een combinatie van allebei zijn. Door mijn ervaring in de kinderopvang sluiten de workshops, trainingen en lezingen goed aan met de praktijk. 

  Eerdere samenwerkingen:

   

   

  Benieuwd naar de mogelijkheden of de kosten? Neem dan contact met mij op.
  Pijl

   
   Om spam te voorkomen vragen we je de
   onderstaande code over te typen.

   captcha