Meteen naar de inhoud

Workshop kinderopvang over gezonde voeding door STERK & ZOET - Iris Vernooij

De kinderen kregen dagelijkse teveel calorieën op het kinderdagverblijf binnen waardoor ontbijt én avondeten overbodig werd! 

Workshop kinderopvang

Een gezonde toekomst voor kinderen begint al op jonge leeftijd. Veel kinderen brengen al veel tijd door op de kinderopvang, ook daar een gezonde basis neerzetten is daarom van grote waarde. Maar er zijn ook veel meningen en gedachten over voeding. Alle neuzen van het team dezelfde kant op is daarbij heel wenselijk. Maar hoe pak je dat aan? Hoe zorg je dat het hele team het belang van gezonde voeding ziet? Maar ook wat is nu gezond én hoe maak je dit zo leuk mogelijk op de groep?

Of als je al heel bewust bezig bent met gezonde voeding is het tijd voor de tweede stap. Want het aanbieden is stap één, maar hoe zorg je dan dat alle kindjes het ook eten? Hoe ga je op de groep om met de kindjes die de groente weigeren? Hoe stimuleer je alle kindjes en wat kan je doen om gezonde voeding leuk te maken?

Hoe waardevol zou het zijn om vanuit een workshop alle neuzen weer dezelfde kant op de hebben? Waarbij alle pedagogisch medewerkers dezelfde visie en missie hebben om de kinderen te laten opgroeien met gezonde voeding. En daarbij een gezonde relatie met voeding aanleren. Of juist om alle pedagogisch medewerkers extra kennis mee te geven over het pedagogische visie en de ontwikkeling van leren eten.

 

 


In de workshop ‘Het belang van gezonde voeding’ verdiepen de pedagogisch medewerkers zich verder in het belang en noodzaak van gezonde voeding, verdiepen we ons in verschillende soorten broodbeleg en wordt er gekeken hoe gezonde voeding voor het jonge kind op een doeltreffende en leuke manier ingezet kan worden. Vragen als; Waarom moeten kinderen gezond(er gaan) eten? Waarom start dit al op jonge leeftijd en welke verantwoordelijkheid ligt er bij het kinderdagverblijf? Maar ook; Welk beleg zijn gezonde opties? Hoe maak je gezond eten voor kinderen leuk? Hoe zorg je dat kinderen een gezonde relatie met voeding opbouwen? komen uitgebreid aan bod.


In de workshop ‘Gezonde voeding voor het jonge kind’ verdiepen de pedagogisch medewerkers zich in wat nu gezond is voor het jonge kind. Er wordt veel gezegd en geschreven over gezonde voeding, maar wat is nu gezond? Welk broodbeleg? Welke vetten heeft het nodig? Wel of geen boter? En hoe zit het nu met melk? Ook vragen zoals; Wat heeft een jong kind nodig? Hoe ontwikkelt de smaakontwikkeling zich? Hoe ondersteun je een kind bij de ontwikkeling van een gezonde relatie met voeding? En hoe kun je omgaan met de kindjes die erg kieskeurig eten? komen uitgebreid aan bod.

 

In de workshop ‘Een feestje aan tafel met gezonde voeding’ verdiepen de pedagogisch medewerkers zich in de ontwikkeling van leren eten. Wat maakt dat kinderen eten weigeren? Hoe ga je om met kindjes die niet willen proeven of eten? Wat is er voor nodig om de intrinsieke motivatie van kinderen aan te spreken en wat er voor nodig is om kindjes met plezier groente en fruit te leren eten?

Iris Vernooij - STERK EN ZOET x Fleur Bours Fotography

Iris Vernooij

Als pedagoog & (kinder)voedingsdeskundige breng ik de opvoeding met de voeding samen. Naast de gezonde voeding aanbieden is het ook fijn om te weten hoe je dat kunt aanpakken. Een workshop of training zal daarom ook (vaak) een combinatie van allebei zijn. Door mijn ervaring in de kinderopvang sluiten de workshops, trainingen en lezingen goed aan met de praktijk. 

Eerdere samenwerkingen:

 

Stel Iris een vraag
1
Hé! Kan ik je ergens bij helpen?