Meteen naar de inhoud

Workshop kinderopvang over gezonde voeding door STERK & ZOET - Iris Vernooij

Ik schrok toen ik het voedingsbeleid zag, dit werd sterk afgeraden voor kinderen onder de vier jaar.

Voedingsbeleid kinderopvang

Een passend en correct voedingsbeleid is erg belangrijk, ook één van de factoren waar veel ouders naar kijken bij het uitkiezen van een kinderopvang. Evenals een van de zorgen die ouders vaak benoemen wanneer het voedingsbeleid niet volledig klopt. Maar de informatie en onderzoeken rondom voeding gaan snel, soms lijkt iets gezond maar valt het vies tegen.

En wat is nu eigenlijk gezond? Waar doe je goed aan? Of kan het misschien nog net een stapje gezonder dan het nu is?

Bij het opstellen van een goed voedingsbeleid kinderopvang ligt de focus op drie onderdelen;
- Voorzien van de behoefte aan voedingsstoffen
- Het aanleren van gezond eetgedrag
- Preventie overgewicht

Dit zijn drie (van de vier) speerpunten die door het voedingscentrum zijn benoemd. Voldoet jullie voedingsbeleid hieraan?

 

Doe de check en kom daarachter!

Bij de voedingsbeleid check analyseer en brainstorm ik mee over het huidige (of nieuwe) voedingsbeleid kinderopvang. Klopt het volledig? Wat is helder? En waar liggen mogelijke verbeterpunten?

Vanaf €79.-

Iris Vernooij - STERK EN ZOET x Fleur Bours Fotography

Iris Vernooij

Een kind opvoeden/voeden zoals vroeger is niet meer aan de orde, maar toch krijg je al ouder niet zomaar een uitleg of handleiding hoe je het dan wel kunt aanpakken. En waarom eigenlijk niet? Het is dan ook mijn missie om ouders te ondersteunen bij de opvoeding en met de voeding. Daarnaast is ieder kind, iedere ouder én iedere gezin anders, er is niet één aanpak dat voor ieder kind werkt. Dat is dan één van de redenen waardoor het bij ieder gezin en kind anders gaat.

Als pedagoog en (kinder)voedingsdeskundige breng ik de opvoeding met de gezonde voeding samen. Door deze twee elementen met elkaar te combineren kom je perfect uit bij het ‘hoe’. Want hoe leer je een gezonde relatie met voeding aan? Hoe leer je je kind een gevarieerd eetpatroon aan of hoe zorg je überhaupt dat het bordje met gezonde voeding opgegeten wordt? Vanuit een fijn en positieve aanpak help ik pedagogisch medewerkers en ouders met tools en tips voor een gezonde eetopvoeding waarbij er voedzame maaltijd zijn én een gezellige sfeer aan tafel. 

Eerdere samenwerkingen:

 

Stel Iris een vraag
1
Hé! Kan ik je ergens bij helpen?