Meteen naar de inhoud

Dit lekkere én gezonde recept wil je zeker proberen! 

 

Courgettepoffertjes

Genieten! Je proeft bij deze poffertjes echt de groente niet. Courgette is perfect om te verwerken in baksels doordat de smaak niet overheersend is. Courgette is een groente dat veel kinderen gemakkelijk eten. Met deze poffertjes eten kinderen (maar ook wij) net wat meer groente en door groente in baksels te verwerken verbeteren de direct het imago van groente. Gezond eten hoeft namelijk echt niet vies of saai te zijn. Gezond eten is super lekker en leuk!

Courgettepoffertjes

Wat heb je nodig?

halve courgette
125 gram  havermout
50 gram volkorenmeel
1 banaan
155 ml melk
2 eieren
1 tl bakpoeder
snufje kaneel + voor op de appel
snufje zout
(kokos)olie
2 appels
handje rozijnen

Hoe kan je de courgettepoffertjes maken?

Zoek eerst alle ingrediënten die je nodig hebt bij elkaar. Rasp met courgette fijn. Maal in de keukenmachine de havermout fijn.
Voeg dan ook de bakpoeder, zout en het speltmeel toe. Mix dit door elkaar.
Voeg daarna het melk, banaan en daarna één voor één de eieren toe. Voeg als laatste de courgette toe. Mix dit tot een egaal beslag.
Verwarm je poffertjesplaat goed heet. Pas op heet!! Vet de poffertjes plaat in met (kokos)olie.
Bak de poffertjes op de poffertjes plaat. Ben je nog niet zo snel met de poffertjes omdraaien? Bak dan er wat minder tegelijk.
Leg de poffertjes zodra ze gaar zijn aan beide kanten op je bord. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukjes. Als je liever zonder schil hebt, schil de appel dan eerst. Strooi wat kaneel en de rozijnen over de appels.

 

 

 

Geniet ervan! 

Ik ben heel benieuwd wat jij én je gezin van dit recept vindt! Stuur je me een berichtje of laat je het weten via Instagram?

 

 

 

Kookboek gezonde ijsjes voor kinderen

 

Persoonlijk advies pedagoog en kindervoedingsdeskundige

 

Tafelkaartjes om van groente en fruit eten een feestje te maken

 

webinar dat lust ik wel- kind eet geen groente? In dit webinar help ik je.

 

Alle kennis in één webinar over de eerste hapjes van je kind.

 

Ken je de tafelkaartjes al?

Zodra deze kaartjes op tafel liggen, kan het avontuur beginnen! Tijdens de maaltijd wordt je kind (en jij) uitgedaagd om groente en fruit te proeven. De tafelkaartjes dragen bij aan een ontspannen sfeer, grappige momenten én gezelligheid aan tafel.

Deze tafelkaartjes passen bij ieder gezin op tafel. Het is megaleuk om meer te leren voor de kinderen die al graag groente en fruit eten. Maar ook perfect voor de kinderen die het hardste ‘Dat lust ik niet’ roepen!

Vanuit deze kaartjes is het voor kinderen duidelijk waarom ze de broccoli, de spinazie of juist de perzik willen eten. Tevens worden ze uitgedaagd om te gaan experimenteren of proeven met de groente of fruit. De kaartjes dragen bij aan het comfortabel worden met groente en fruit en het optimaliseren van het imago van groente en fruit. Zo dragen de tafelkaartjes bij aan de ontwikkeling van een gezond eetpatroon.
Leuk voor de kinderen maar ook ideaal voor ouders. Want wat zeg je nu om je kind te enthousiasmeren? Hoe zorg je dat het aan tafel ontspannen blijft? Maar vooral ook gezellig én voedzaam is? Dit doosje met tafelkaartjes zorgt voor genoeg inspiratie!

Stel Iris een vraag
1
Hé! Kan ik je ergens bij helpen?