Recepten STERK EN ZOET

Recepten

STERK EN ZOET opvoeding en voeding; Leer koken met groenten en fruit zoals de spinaziepannenkoek

Courgettepoffertjes

Genieten! Je proeft bij deze poffertjes echt de groente niet. Courgette is perfect om te verwerken in baksels doordat de smaak niet overheersend is. Courgette is een groente dat veel kinderen gemakkelijk eten. Met deze poffertjes eten kinderen (maar ook wij) net wat meer groente en door groente in baksels te verwerken verbeteren de direct het imago van groente. Gezond eten hoeft namelijk echt niet vies of saai te zijn. Gezond eten is super lekker en leuk!

Wat heb je nodig?

halve courgette
125 gram  havermout
50 gram volkorenmeel
1 banaan
155 ml melk
2 eieren
1 tl bakpoeder
snufje kaneel + voor op de appel
snufje zout
(kokos)olie
2 appels
handje rozijnen

Hoe kan je de courgettepoffertjes maken?

Hoe kan je courgettepoffertjes maken? Zoek eerst alle ingrediënten die je nodig hebt bij elkaar. Rasp met courgette fijn. Maal in de keukenmachine de havermout fijn.

Hoe kan je courgettepoffertjes maken? Voeg dan ook de bakpoeder, zout en het speltmeel toe. Mix dit door elkaar.

Voeg daarna het melk, banaan en daarna één voor één de eieren toe. Voeg als laatste de courgette toe. Mix dit tot een egaal beslag.

Verwarm je poffertjesplaat goed heet. Pas op heet!! Vet de poffertjes plaat in met (kokos)olie.

Bak de poffertjes op de poffertjes plaat. Ben je nog niet zo snel met de poffertjes omdraaien? Bak dan er wat minder tegelijk.

Leg de poffertjes zodra ze gaar zijn aan beide kanten op je bord. Verwijder het klokhuis en snijf de appels in stukjes. Als je liever zonder schil hebt, schil de appel dan eerst. Strooi wat kaneel en de rozijnen over de appels.

 

Eet smakelijk! Geniet van de courgettepoffertjes

Gezond opvoeden van je dreumes of peuter?

Gezond leren eten heeft met veel verschillende factoren te maken. Gezond opvoeden is niet enkel een gezonde maaltijd op tafel zetten. Was het maar zo makkelijk. Je dreumes eet geen groente? Of je peuter wil niet eten? Hoe ga je daar dan mee om? Je wilt een fijne sfeer aan tafel, geen eindeloze strijd maar ook niet altijd toegeven om je kind brood te geven. In een online cursus bieden we jou in 6 weken veel kennis en praktische handvatten voor een gezonde opvoeding van je jonge kind.