Meteen naar de inhoud

STERK & ZOET x Fleur Bours Photography

 

De kracht van één maaltijd voor het hele gezin

 

De kracht van één maaltijd voor het hele gezin

Veel ouders zullen het herkennen: het ene kind is dol op erwtjes, terwijl de ander daar niets van moet hebben. De ander is dol op aardappelen en die krijg je er bij broer of zus weer met geen mogelijkheid in. Zeker met een kieskeurige eter is het gezin kan je soms aardig puzzelen om een maaltijd te vinden én te bereiden waar het hele gezin van geniet. Met als gevolg dat ouders twee of soms wel drie verschillende maaltijden bereiden. Zonde, want samen dezelfde maaltijd eten is juist heel waardevol voor kinderen.    

Zien eten doet eten

Een kind leert van wat je als ouder zegt, maar nog veel meer van wat je doet. Dit geldt voor alles, dus ook voor eten. Je kind leert hoe te eten, bijvoorbeeld met mes en vork eten, door het jou te zien doen. Je kind leert echter ook het vertrouwen te krijgen dat eten lekker is door het jou te zien eten. Zien eten doet eten.

Dat start al bij de hapjes van je baby. Eten jullie een gerecht met aubergine, dan kun je de baby ook een hapje of maaltijd met onder andere aubergine aanbieden. Dit zorgt voor een waardevolle kennismaking met deze groente. Juist bij kieskeurige eters zien we dat samen eten mét dezelfde groente of maaltijd een positief effect heeft. Kinderen die in de kieskeurige eetfase zitten hebben meer bevestiging nodig dat het eten op hun bordje écht eetbaar is dan andere kinderen. De beste bevestiging die je je kind kan geven op zo’n moment is de groente zelf eten en laten zien dat je daarvan geniet.

Gezonde recepten voor het hele gezin

Gezonde recepten voor het hele gezin

Gezonde recepten voor het hele gezin

Gezonde recepten voor het hele gezin

Gezonde recepten voor het hele gezin

Groente voor het ontbijt?

Groente hoort bij een gezonde maaltijd. Onderzoeken laten zien dat zowel volwassenen als kinderen nog steeds te weinig groente eten. Tijd om dat te veranderen. Groente zijn niet alleen voor bij het avondeten, maar tussendoor, bij de lunch en zelfs het ontbijt zijn goede momenten om groente te eten. Groente voor kids bevat daarom niet alleen recepten voor het avondeten, maar juist voor ieder moment van de dag.

In het nieuwe kookboek staan 100 recepten met groente. Het kookboek is ingedeeld in 25 hoofdstukken, ieder hoofdstuk heeft zijn eigen groente. Daarmee word je uitgedaagd om gevarieerd groente te eten. Ook voor je baby, peuter of kind is het voor hun smaak- en eetontwikkeling belangrijk om een gevarieerd aanbod groente aan te bieden.

Gezond eten zo makkelijk mogelijk maken

Samen dezelfde maaltijd eten draagt dus bij aan de eetontwikkeling van je kind, maar het brengt ook gemak, het is fijn voor de portemonnee én het bespaart tijd en energie. Met dit kookboek wil ik gezond eten met veel groente voor je hele gezin zo makkelijk mogelijk maken. Met een kleine aanpassing maak je iedere maaltijd uit het kookboek Groente voor kids geschikt voor het hele gezin. Zo kan je namelijk zowel je baby die start met de eerste hapjes als jezelf (en alle leeftijden daartussen) voeden. Daarmee ontstaat er een gevarieerd eetpatroon voor je baby, krijgt je dreumes een fijne overgang naar met de pot mee-eten, is er een aantrekkelijke maaltijd voor je kind én eet je zelf een lekkere, fijne en gezonde maaltijd. Tevens wordt er in dit kookboek aan de kieskeurige eter gedacht.

 

Groente voor kids is hét kookboek voor het hele gezin en staat voor makkelijk, gezond en lekker eten met veel groenten.

Ben jij ook klaar om met één maaltijd je hele gezin van een gezonde maaltijd te voorzien? Bestel het kookboek dan snel!

 

Kookboek gezonde ijsjes voor kinderen

 

Persoonlijk advies pedagoog en kindervoedingsdeskundige

 

Tafelkaartjes om van groente en fruit eten een feestje te maken

 

webinar dat lust ik wel- kind eet geen groente? In dit webinar help ik je.

 

Alle kennis in één webinar over de eerste hapjes van je kind.

 

Ken je de tafelkaartjes al?

Zodra deze kaartjes op tafel liggen, kan het avontuur beginnen! Tijdens de maaltijd wordt je kind (en jij) uitgedaagd om groente en fruit te proeven. De tafelkaartjes dragen bij aan een ontspannen sfeer, grappige momenten én gezelligheid aan tafel.

Deze tafelkaartjes passen bij ieder gezin op tafel. Het is megaleuk om meer te leren voor de kinderen die al graag groente en fruit eten. Maar ook perfect voor de kinderen die het hardste ‘Dat lust ik niet’ roepen!

Vanuit deze kaartjes is het voor kinderen duidelijk waarom ze de broccoli, de spinazie of juist de perzik willen eten. Tevens worden ze uitgedaagd om te gaan experimenteren of proeven met de groente of fruit. De kaartjes dragen bij aan het comfortabel worden met groente en fruit en het optimaliseren van het imago van groente en fruit. Zo dragen de tafelkaartjes bij aan de ontwikkeling van een gezond eetpatroon.
Leuk voor de kinderen maar ook ideaal voor ouders. Want wat zeg je nu om je kind te enthousiasmeren? Hoe zorg je dat het aan tafel ontspannen blijft? Maar vooral ook gezellig én voedzaam is? Dit doosje met tafelkaartjes zorgt voor genoeg inspiratie!

Stel Iris een vraag
1
Hé! Kan ik je ergens bij helpen?