Meteen naar de inhoud
Recepten STERK EN ZOET

Recepten

STERK EN ZOET opvoeding en voeding; Leer koken met groenten en fruit zoals de spinaziepannenkoek

Smoothiebowl

Maak jij weleens een smoothiebowl? Deze smoothiebowl met mango geeft mij direct weer een zomergevoel, toch eet ik hem regelmatig in de winter. Misschien wel juist om terug te denken aan de warme zomerse dagen. Ik gebruik vaak mango uit de diepvries, daardoor maak je deze smoothiebowl super gemakkelijk.

Een smoothiebowl is ook perfect om groente en fruit op te maken wat je nog in de keuken of koelkast hebt liggen. Voor de basis gebruiken we per persoon een halve banaan en 3 of 4 volle eetlepels magere kwark. Dan voeg ik nog groente en/of fruit toe. Experimenteer er lekker op los! Vanuit het online programma leren we de kinderen en jongeren ook op die manier koken. We laten de basis zien en laten de kinderen en jongeren kennismaken met 'beste vrienden', dat zijn lekkere combinaties om samen te eten. Zo kunnen kinderen die nog nooit gekookt hebben, toch iets lekkers maken. Niets is leuker dan experimenteren en voor het budget en milieu goed om groente en fruit te gebruiken wat je toch al in huis hebt. Zo hoef je minder weg te gooien.

Ik zal het recept hieronder met je delen.

Wat heb je nodig?

1 banaan
1 mango (of 1 doosje uit de diepvries)
250 ml magere kwark
Granen en/of fruit voor op de smoothiebowl

Hoe kan je de smoothiebowl maken?

Hoe kan je smoothiebowl maken? Pel en snijd de banaan in stukken.
Hoe kan je smoothiebowl maken? Schil de mango en snijd zonder de pit in stukken (Of haal het doosje uit de diepvries 🙂 ).
Gezond en lekker eten voor kinderenPureer het fruit met de kwark in een blender, keukenmachine of met de staafmixer fijn.
Hoe kan je smoothiebowl maken? Voeg nog wat water toe als je smoothiebowl te dik is.
Hoe kan je smoothiebowl maken? Giet de smoothiebowl in een bowl.
Hoe kan je smoothiebowl maken? Versier de smoothiebowl naar wens.

Eet smakelijk! Geniet van je smoothiebowl

Meer kookinspiratie?

Voor kinderen en jongeren hebben we het online programma 'Ik groei gezond'. Hier leren zij koken en ontdekken ze veel kookinspiratie en kooktoppers. Ze starten direct met meer dan 40 heerlijke gerechten, maar iedere week komt er een nieuwe groente online met daarin nieuwe kookinspiratie! Leer koken met o.a. spinazie, wortel, rode biet of champignons!

Stel Iris een vraag
1
Hé! Kan ik je ergens bij helpen?