Meteen naar de inhoud

Dit lekkere én gezonde recept wil je zeker proberen! 

 

Spinaziepannenkoeken-tagliatelle met kiwi, aardbei en vanillekwark

Dit gerecht wil je echt niet missen. Naast dat de spinaziepannenkoeken-tagliatelle er superleuk uit ziet is het ook heel erg lekker. Deze gezonde maaltijd mét groente en fruit is ideaal voor kinderen en een feestje om te eten. En nog een reden... Ontbijt, lunch, tussendoor, iedere moment van de dag kan deze heerlijke maaltijd gegeten worden.

Tip: Maak altijd wat meer pannenkoeken dan nodig. Ideaal voor in de broodtrommel of voor de volgende dag. Door ze dan niet in tagliatelle te snijden lijkt het ook nog een hele andere maaltijd.

 

Spinaziepannenkoeken-tagliatelle met kiwi, aardbei en vanillekwark

Wat heb je nodig?

330 ml havermelk
120 gram volkoren boekweitmeel
2 eieren
15 gram boter
Snufje zout
100 gram spinazie
3 (niet-afgestreken) eetlepels kwark
1 tl vanillepasta (of 1 vanillestokje)
2 kiwi’s
handje aardbeien

 

Hoe maak je de spinaziepannenkoeken-tagliatelle?

Maak allereerst pannenkoeken beslag met de melk, meel, eieren, boter en een snufje zout. Je kunt dit gemakkelijk doen in een keukenmachine. Voeg dan ook direct de spinazie toe en maal het tot een egaal beslag.

Bak de pannenkoeken in de pan. Snijd de pannenkoeken daarna in stroken. Roer de vanille door de kwark. (Schil en) snijd de kiwi in stukken. Serveer bij de pannenkoeken-tagliatelle.

 

Kookboek gezonde ijsjes voor kinderen

 

Persoonlijk advies pedagoog en kindervoedingsdeskundige

 

Tafelkaartjes om van groente en fruit eten een feestje te maken

 

webinar dat lust ik wel- kind eet geen groente? In dit webinar help ik je.

 

Alle kennis in één webinar over de eerste hapjes van je kind.

 

Ken je de tafelkaartjes al?

Zodra deze kaartjes op tafel liggen, kan het avontuur beginnen! Tijdens de maaltijd wordt je kind (en jij) uitgedaagd om groente en fruit te proeven. De tafelkaartjes dragen bij aan een ontspannen sfeer, grappige momenten én gezelligheid aan tafel.

Deze tafelkaartjes passen bij ieder gezin op tafel. Het is megaleuk om meer te leren voor de kinderen die al graag groente en fruit eten. Maar ook perfect voor de kinderen die het hardste ‘Dat lust ik niet’ roepen!

Vanuit deze kaartjes is het voor kinderen duidelijk waarom ze de broccoli, de spinazie of juist de perzik willen eten. Tevens worden ze uitgedaagd om te gaan experimenteren of proeven met de groente of fruit. De kaartjes dragen bij aan het comfortabel worden met groente en fruit en het optimaliseren van het imago van groente en fruit. Zo dragen de tafelkaartjes bij aan de ontwikkeling van een gezond eetpatroon.
Leuk voor de kinderen maar ook ideaal voor ouders. Want wat zeg je nu om je kind te enthousiasmeren? Hoe zorg je dat het aan tafel ontspannen blijft? Maar vooral ook gezellig én voedzaam is? Dit doosje met tafelkaartjes zorgt voor genoeg inspiratie!

Stel Iris een vraag
1
Hé! Kan ik je ergens bij helpen?