Recepten STERK EN ZOET

Recepten

STERK EN ZOET opvoeding en voeding; Leer koken met groenten en fruit zoals de spinaziepannenkoek

Spinaziepannenkoeken-tagliatelle met kiwi, aardbei en vanillekwark

Dit gerecht wil je echt niet missen. Naast dat de spinaziepannenkoeken-tagliatelle er superleuk uit ziet is het ook heel erg lekker. Deze gezonde maaltijd mét groente en fruit is ideaal voor kinderen en een feestje om te eten. En nog een reden... Ontbijt, lunch, tussendoor, iedere moment van de dag kan deze heerlijke maaltijd gegeten worden.

Tip: Maak altijd wat meer pannenkoeken dan nodig. Ideaal voor in de broodtrommel of voor de volgende dag. Door ze dan niet in tagliatelle te snijden lijkt het ook nog een hele andere maaltijd.

Benieuwd naar het recept? Lees dan verder.

spinaziepannenkoeken-tagliatelle - kidsproof eten met groente en fruit

Wat heb je nodig?

330 ml havermelk
120 gram volkoren boekweitmeel
2 eieren
15 gram boter
Snufje zout
100 gram spinazie
3 (niet-afgestreken) eetlepels kwark
1 tl vanillepasta (of 1 vanillestokje)
2 kiwi’s
handje aardbeien

 

Hoe maak je de spinaziepannenkoeken-tagliatelle?

Maak allereerst pannenkoeken beslag met de melk, meel, eieren, boter en een snufje zout. Je kunt dit gemakkelijk doen in een keukenmachine. Voeg dan ook direct de spinazie toe en maal het tot een egaal beslag.

Bak de pannenkoeken in de pan. Snijd de pannenkoeken daarna in stroken. Roer de vanille door de kwark. (Schil en) snijd de kiwi in stukken. Serveer bij de pannenkoeken-tagliatelle.

Eet smakelijk! Geniet van de butter masala met groenten of van de smoothiebowl of spinaziepannenkoeken-tagliatelle

 

 

Cursus gezond opvoeden voor ouders. Voor moeilijke eters, peuters die niet willen eten of bij twijfels wat nu gezond is. Inclusief heerlijke recepten zoals fruitijsjes en de butter masala, spinaziepannenkoeken-tagliatelle. Exclusief het e-book poffertjes

Opvoedondersteuning kind, omgeving Utrecht. Pedagoog en voedingsdeskundige helpt ouders met praktische ondersteuning op maat.

Groente eten met plezier?

Wil jij ook graag dat je kind makkelijk én met meer plezier groente gaat eten? Maar waar begin je om ze enthousiaster te krijgen. En hoe pak je dat aan? In de mini cursus Toffe groente van 4 dagen neem ik je mee in de ontdekkingsreis van je kind groente te laten eten. We gaan het hebben over het imago, de associatie en over de relatie met voeding. We bekijken hoe je je kind kan laten wennen aan de smaken van groenten. Daarnaast bieden we tools en tips aan om je kind op een ontspannen manier en met (meer) plezier groente te laten eten.

Nu voor maar € 19.95

Wil je meer horen over de mini cursus Toffe groente?