Meteen naar de inhoud

Het kookboek met veel groente voor het hele gezin!

 

Recept voor gezin
Gezonde wafels met wortel, banaan en pindakaas

Je kan ieder moment van de dag wafels eten, het is heerlijk bij het ontbijt, lekker bij de lunch maar ook tussendoor of bij het avondeten volstaat een hartige wafel met wortel. Dit recept zoals hij hier staat met banaan en pindakaas vind ik perfect voor het ontbijt of de lunch. Heerlijke combinatie van hartig en zoet. Door wortel aan dit recept toe te voegen, krijgen de wafels een oranje kleur. Tevens worden ze lekker zoet van smaak. Deze oranje wortelwafels zijn dan ook snel favoriet voor het hele gezin.

Dit recept komt uit het kookboek Groente voor kids.

Groente voor kids is hét kookboek voor het hele gezin. Het kookboek bestaat uit 100 recepten voor een makkelijke, gezonde en lekkere maaltijd met veel groenten. Zo kook je één maaltijd voor je hele gezin. Met een kleine aanpassing kan je zowel je baby die start met de eerste hapjes als jezelf (en alle leeftijden daartussen) voeden. Zo ontstaat er een gevarieerd eetpatroon voor je baby en krijgt je dreumes een fijne overgang naar met de pot mee-eten. Tevens is er een aantrekkelijke maaltijd voor je kind én eet je zelf een lekkere, fijne en gezonde maaltijd. Ook wordt er in dit kookboek aan de kieskeurige eter gedacht.

Het doel van dit kookboek is om het jou zo makkelijk mogelijk te maken om je hele gezin gevarieerd én voldoende groenten te laten eten. Het kookboek Groente voor kids bestaat uit 25 hoofdstukken. Ieder hoofdstuk heeft een andere groente. Zo word je uitgedaagd om voor een gevarieerd aanbod aan groente te kiezen. En maak je de lekkerste maaltijden van ontbijt tot het avondeten!

Gezonde wafels met wortel - recept voor gezin

Wat heb je nodig voor de gezonde wafels met wortel?

100 gram wortel
1 ei
100 gram havermout
90 ml (plantaardige) melk
20 gram rozijnen
1 tl kaneel
1 tl bakpoeder
2 bananen
4 el pindakaas

Hoe maak je de gezonde wafels met wortel?

Rasp de wortel fijn. Maal de havermout, ei, melk, kaneel en het bakpoeder in een keukenmachine tot een fijn beslag. Voeg hier vervolgens de wortel aan toe. Je kan dit nog kort malen maar dat hoeft niet. Roer de rozijnen door het beslag. Eet je kindje hier ook van? Maal de rozijnen dan kort door het beslag zodat het kleinere stukjes worden. Verwarm het wafelijzer en vet in met (olijf)olie. Bak de wortelwafels tot ze gaar zijn, ongeveer 3-5 minuten. Snijd de banaan in plakjes en serveer de wafels met banaan en pindakaas.

Gezonde wafels met pompoen - recept voor gezin

 

Eet smakelijk! 

Dit recept komt uit het kookboek Groente voor kids. Wil je meer inspiratie voor makkelijk, gezonde en lekkere recepten voor het hele gezin? Bestel dan het kookboek Groente voor kids. Het kookboek met veel groente voor het hele gezin! 

 

 

STERK EN ZOET X Groente voor kids

 

 

Persoonlijk advies pedagoog en kindervoedingsdeskundige

 

Tafelkaartjes om van groente en fruit eten een feestje te maken

 

webinar dat lust ik wel- kind eet geen groente? In dit webinar help ik je.

 

Alle kennis in één webinar over de eerste hapjes van je kind.

 

In 5 stappen een gevarieerde eter

Merk je ook dat het je frustreert als je kind weer met weinig groente op naar bed gaat? Ieder dag probeer je het weer, terwijl je gevoel zegt het soms te willen opgeven. Iedere dag bied je een bordje gezond eten aan om te zorgen dat je kind alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Na een paar happen hoor je de frustreerde zin; ‘Bah, dat hoef ik niet’. Opnieuw gaat je kind zonder voldoende groente te hebben gegeten naar bed.

Hoe zou het voor je zijn als... Je kind wel weer stap voor stap gevarieerder leert eten. Als jij een fijne aanpak weet om je kind (weer) verschillende groente te leren eten, als je kind weer kiest voor gevarieerder broodbeleg of als het avondeten weer een stuk voedzamer en gevarieerder is.