Meteen naar de inhoud

Dit lekkere én gezonde recept wil je zeker proberen! 

 

Butter Masala met groenten

Dit gerecht is echt een topper, al zeg ik het zelf! Ik kan echt genieten van de Indiase keuken, heerlijke gerechten en vaak ook vegetarisch.

Het gerecht is geïnspireerd op het Indiase gerecht: Chicken Butter Masala. Al heb ik best wat aanpassingen gedaan dus vind ik dat het niet meer tot Indiase keuken mag behoren. Maar nu is het gerecht wel een stuk gezonder!

De butter masala met groenten bevat nog steeds wat boter en room. In dit recept heb ik de curry vegetarisch gehouden. Indien je kiest voor plantaardige boter, room en yoghurt dan is hij ook makkelijk vegan te maken. Wat ik een voordeel vind aan de curry is dat je gemakkelijk een grote pan kunt maken, zo kun je wat curry bewaren in de diepvries voor een later moment. Zo heb je de volgende keer een snelle maaltijd, je hoeft er enkel nog wat rijst bij te koken en de curry op te warmen.

Lekker met zilvervliesrijst of volkoren naan. Ook lekker met kip en paneer.

Butter Masala met groenten

Wat heb je nodig?

2 uien
2 eetlepels olijfolie
3 tenen knoflook
5 cm gember
500 gram wortel

1 tl chilipoeder
3 tl paprikapoeder
4 tl garam masala
3 tl komijnpoeder
snufje zout
1 tl kurkuma
1 tl kardemon
400 gram tomatenblokjes
80 gram cashewnoten

water 100 ml
yoghurt 100 ml
room 100  ml
boter 80 gram

Hoe kan je de Butter Masala met groenten maken?

Start met het snijden van de ui, gember, knoflook en wortel.
Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui toe en fruit de ui.
Voeg daarna ook de gember, wortel en knoflook toe en fruit dit op middel-laag vuur.
Na een paar minuten kan je ook de kruiden toevoegen en roer goed door.
Voeg dan nog de tomatenblokjes en cashewnoten toe en laat dit ongeveer 15 a 20 minuten pruttelen met de deksel op de pan. Roer af en toe door.

Pureer de curry tot een egale massa. Voeg dan de yoghurt, room, en water toe en roer het goed door. Doe als laatste nog wat boter in de curry en laat dit rustig smelten.

Kook ondertussen nog wat zilvervliesrijst of bak volkoren naan af voor erbij.

Eet smakelijk! Geniet van de butter masala met groenten of van de smoothiebowl/

 

Geniet ervan! 

Ik ben heel benieuwd wat jij én je gezin van dit recept vindt! Stuur je me een berichtje of laat je het weten via Instagram?

 

 

 

Kookboek gezonde ijsjes voor kinderen

 

Persoonlijk advies pedagoog en kindervoedingsdeskundige

 

Tafelkaartjes om van groente en fruit eten een feestje te maken

 

webinar dat lust ik wel- kind eet geen groente? In dit webinar help ik je.

 

Alle kennis in één webinar over de eerste hapjes van je kind.

 

Ken je de tafelkaartjes al?

Zodra deze kaartjes op tafel liggen, kan het avontuur beginnen! Tijdens de maaltijd wordt je kind (en jij) uitgedaagd om groente en fruit te proeven. De tafelkaartjes dragen bij aan een ontspannen sfeer, grappige momenten én gezelligheid aan tafel.

Deze tafelkaartjes passen bij ieder gezin op tafel. Het is megaleuk om meer te leren voor de kinderen die al graag groente en fruit eten. Maar ook perfect voor de kinderen die het hardste ‘Dat lust ik niet’ roepen!

Vanuit deze kaartjes is het voor kinderen duidelijk waarom ze de broccoli, de spinazie of juist de perzik willen eten. Tevens worden ze uitgedaagd om te gaan experimenteren of proeven met de groente of fruit. De kaartjes dragen bij aan het comfortabel worden met groente en fruit en het optimaliseren van het imago van groente en fruit. Zo dragen de tafelkaartjes bij aan de ontwikkeling van een gezond eetpatroon.
Leuk voor de kinderen maar ook ideaal voor ouders. Want wat zeg je nu om je kind te enthousiasmeren? Hoe zorg je dat het aan tafel ontspannen blijft? Maar vooral ook gezellig én voedzaam is? Dit doosje met tafelkaartjes zorgt voor genoeg inspiratie!

Stel Iris een vraag
1
Hé! Kan ik je ergens bij helpen?