Meteen naar de inhoud

 

5 x groente eten
voor je kind

 

 

STERK EN ZOET opvoeding en voeding

5 tips om je kind meer groente te laten eten!

 

Je peuter wil geen groente eten? Je dreumes wil in een keer niet meer eten? Op zoek naar gezonde tussendoortjes voor kind van 1 jaar? Lekkere recepten voor je dreumes? Je kindje gezond opvoeden kans soms best een uitdaging zijn. Gezond opvoeden is zoveel meer dan een gezonde maaltijden op tafel zetten.

Veel ouders willen hun kindje graag opvoeden met het eten van meer groente of een gevarieerder eetpatroon. Maar ook als je kindje al veel groente eet is het belangrijk dat het zo blijft. Welke relatie met voeding geef jij je kindje mee?

Wij delen 5 tips om je kindje (vanaf 1 jaar) te stimuleren meer groente te eten:

Blijf smaken regelmatig aanbieden.

Wanneer je kindje het op dit moment niet lust of wegschuift laat eigenlijk nog weinig zien. Je kindje heeft veel verschillende proefmomenten nodig om te wennen aan de smaak. Blijft nieuwe smaken daarom regelmatig aanbieden.

Eet je peuter al voldoende groente? Wij delen 5 tips voor meer groente eten voor je kinderen.

Bied meerdere groente per keer aan

Het helpt om je kindje per maaltijd minimaal 2 groente te laten eten, bij voorkeur een groente waar hij/zij al aan gewend is en een nieuwe groente.

Bied de groente op verschillende manieren aan.

Eet je kindje de spinazie niet graag? Probeer spinazie dan de komende tijd op een andere manier aan te bieden. Niet enkel als gekookte groente maar bijvoorbeeld in een gerecht, baksel of smoothie.

Enthousiasmeer!

Waar komt de groente vandaan? Hoe groeit het? Misschien kun je het zelf wel laten groeien, plukken of kopen van het land? Door je kind meer informatie te geven over de producten die hij/ zij eet zal je kind er ook sneller aan gewend raken.

Moeder en dochter koken, samen koken met als doel meer groente eten voor je kind.

Eet het zelf

Hoe lekker vind jij het? Laat jij dit ook weten aan je kind? De eerste stap van nieuwe smaken leren eten is zien eten. Wanneer je kindje het jou ziet eten en je er van ziet genieten, zal je kindje het ook sneller eten.

 

Veel plezier! 

 

 

Spinaziewafel, lekker en gezond. Gezonde wafel met spinazie, groente eten met kinderen

Cursus gezond opvoeden voor ouders. Voor moeilijke eters, peuters die niet willen eten of bij twijfels wat nu gezond is.

Omelet met avocado, veldsla, cottage cheese. Lekker en gezond borrelhapje.

Wat is gezond? Waarom is het moeilijk om gezond te eten? Hoe leer je je kinderen wat gezond is? Voedseleducatie voor kinderen.