Meteen naar de inhoud
gezonde voeding voor kinderen zodat ze een gezonde toekomst in gaan. In het online programma leren kinderen dit zelf.

 

Wat is gezond?

 

STERK EN ZOET opvoeding en voeding; Leer koken met groenten en fruit zoals de spinaziepannenkoek

Wat is gezond? Mijn missie!

Wat is gezonde voeding? Je leest en hoort er ontzettend veel over. Voeding is een nieuw onderwerp. De laatste jaren wordt er veel onderzoek naar voeding gedaan en is ons eetpatroon veranderd. Ongezond eten is nog nooit zo makkelijk geweest.

De schaarste heeft plaatsgemaakt voor overvloed, de winkels liggen vol met ongezonde producten en het internet staat bomvol makkelijke recepten. Laten we het gemak waarin we maaltijden thuis laten bezorgen niet vergeten. We kiezen massaal voor gemak. Logisch, want we delen het leven anders in dan jaren geleden.

Wanneer je googelt naar een gezond recept dan verbaas ik mij over het feit dat veel recepten gezond genoemd worden maar het niet zijn. Onlangs heeft UNICEF een onderzoek gedaan naar kindervoeding in supermarken. Uit hun onderzoek is gekomen dat 70% van de kindervoeding ongezond is. Het wordt ons niet makkelijk gemaakt. Hoe kunnen we dan verwachten dat iedereen gezond gaat eten?

En helaas is dat ook te zien in de cijfers. Volgens onderzoek uit 2019 van het RIVM heeft één op de 7 kinderen een ongezond gewicht met alle gezondheidsgevolgen van dien. Bij volwassenen is dit cijfer 50.1 procent. Waarom het zo belangrijk is om te weten wat nu gezond is mag duidelijk zijn.

Meer dan ooit is het belangrijk geworden om te weten wat gezond is en om een gezonde leefstijl aan te leren, aan onszelf maar zeker aan onze kinderen. Alleen als onze kinderen weten wát gezond is en wélke keuzes zij kunnen maken, kunnen wij het voor onze kinderen makkelijker maken.

Zo ontstond mijn missie. Ik gun alle kinderen een toekomst waarin gezonde voeding makkelijk en leuk is.

En ik hoop dat jij met mij meedoet.
Misschien voor jezelf, voor je (klein)kinderen, voor de kinderen op je werk of gewoon voor de maatschappij.

Liefs, Iris 

Wordt vervolgd...
Dit was deel 1 van de 3. Deel twee en drie zullen laten op de website komen.

Ken je het online programma 'Ik groei gezond' al?

In het online programma 'Ik groei gezond' leren kinderen en jongeren over gezonde voeding. Ze leren over onderwerpen als koolhydraten, eiwitten, vitamines maar ook over een dagmenu, beweging en emotie eten. Aan de hand van leuke opdrachten en toffe challenges worden ze uitgedaagd om een gezonde balans aan te leren en ontdekken ze wat hun eigen lichaam nodig heeft. Daarnaast leren de kinderen en jongeren koken op een creatieve en gezonde manier.

Wil je een kijkje nemen in het online programma 'Ik groei gezond' voor kinderen en jongeren?
Bekijk de demo van het online programma nu gratis!