Meteen naar de inhoud
Leer kinderen gezond en zelfstandig koken voor een gezonde toekomst.

 

Gezonde voeding makkelijk en leuk

 

STERK EN ZOET opvoeding en voeding; Leer koken met groenten en fruit zoals de spinaziepannenkoek en stimuleer daarmee een gezond eetgedrag.

Ik gun alle kinderen een toekomst waarin gezonde voeding makkelijk en leuk is.

Vorige keer heb ik mijn missie met jullie gedeeld. Heb je het nog niet gelezen? Lees het dan hier.

Ongezond eten is nog nooit zo makkelijk geweest. Juist daarom is het aan ons om gezond eten voor de nieuwe generaties makkelijker te maken. Het is aan ons om het imago van gezond eten te veranderen en een gezond eetgedrag aanleren. Wij moeten laten zien dat we onze en hun gezondheid belangrijk vinden.

Bovenal is het aan ons om onze kinderen te leren wat nu gezond is. Kennis overbrengen over gezonde voeding maar ook het aanleren van een gezond eetgedrag. Een deel geef jij als ouder al aan je kind mee zonder dat je het door hebt. Op een vast tijdstip eten bijvoorbeeld of doordat jullie standaard aan tafel eten. Maar ook door de relatie en de associaties die jij met voeding hebt.

Voeding is een ontzettend nieuw onderwerp. Regelmatig ontstaat er een hype voor een bepaald voedingsmiddel. Het kan maar zo zijn dat het voedingsmiddel op het ene moment als gezond en later weer als ongezond bestempeld wordt. Dit was bijvoorbeeld met kokosolie het geval. Wanneer je kokosolie googelt lees je zowel positieve als negatieve berichten. Die verwarring maakt het overbrengen van de juiste kennis niet altijd gemakkelijk.

Daarnaast is het niet zo zwart-wit, we kunnen voedingsmiddelen niet altijd onderverdelen in de categorie gezond of ongezond. Het heeft namelijk met meerdere factoren te maken, het draait om balans, variatie en het is persoonsgebonden.

Een toekomst waarin gezonde voeding voor ieder kind makkelijk is, is daarom nog zo makkelijk niet. Het is niet voor niets een missie! Haalbaar? Zeker, daar heb ik alle vertrouwen in!
Je hoeft het als ouder niet alleen te doen. Dat doen we tenslotte ook niet altijd voor het aanleren van een instrument, sport of bij de ingewikkelde scheikunde opgaven.

Met elkaar kunnen we dit.

Liefs, Iris 

 

Ik vertel over het ontstaan van mijn missie en over mijn visie in drie delen.
Klik hier voor deel 1. Deel 3 komt binnenkort op de website.

Ken jij het online programma 'Ik groei gezond' al?

In het online programma 'Ik groei gezond' leren kinderen en jongeren over gezonde voeding. Ze leren over onderwerpen als koolhydraten, eiwitten, vitamines maar ook over een dagmenu, beweging en emotie eten. Aan de hand van leuke opdrachten en toffe challenges worden ze uitgedaagd om een gezonde balans aan te leren en ontdekken ze wat hun eigen lichaam nodig heeft. Daarnaast leren de kinderen en jongeren koken op een creatieve en gezonde manier.

Wil je een kijkje nemen in het online programma 'Ik groei gezond' voor kinderen en jongeren?
Bekijk de demo van het online programma nu gratis!

Stel Iris een vraag
1
Hé! Kan ik je ergens bij helpen?