Meteen naar de inhoud

Lekkere, gezonde én feestelijke recepten voor de feestdagen! 

Smoothie met boerenkool en blauwe bessen

Een smoothie met boerenkool, misschien niet het eerste ingrediënt waar je aan denkt maar het is zo mega lekker! En gezond niet te vergeten. Het voordeel aan een smoothie is dat het makkelijk te maken én voedzaam is. Ook ideaal dat je nog restjes kunt opmaken of fruit dat overrijp is.

Als deze smoothie met boerenkool en blauwe bessen op tafel staat tijdens de kerstbrunch is de eerste groente al binnen. Altijd fijn toch?!

In dit recept maken we voor 4 personen een smoothie.

Smoothie met boerenkool en blauwe bessen

 

Wat heb je nodig?

2 bananen
80 gram verse boerenkool (of 120 gram uit de diepvries)
140 gram blauwe bessen
250 ml kwark
130 ml water

Hoe maak je de smoothie met boerenkool en blauwe bessen?

Haal de schil van de banaan.
Maal alle ingrediënten in de blender tot een smoothie.

Heb je geen blender? Je kunt een smoothie ook gemakkelijk maken met een staafmixer of keukenmachine.

Eet smakelijk! Geniet van de butter masala met groenten of van de smoothiebowl, spinazie-eiwraps of spinaziepannenkoeken-tagliatelle,  wortelsap met sinaasappel en gember en Smoothie met boerenkool en blauwe bessen

Gezonde kerstbrunch voor het hele gezin. Kerstrecepten voor kinderen zoals wentelteefjes, wortelsap met sinaasappel en gember, Smoothie met boerenkool en blauwe bessen, Pannenkoekenkerstboom, Plank met pannenkoekjes, poffertjes en vers fruit, Kerstboombroodjes, Plank met belegjes, Ei-avocadosalade met truffel, Wentelteefjes in een ster (of kerstboom), yoghurt met mango en passievrucht

Bekijk ook de volgende recepten van deze gezonde kerstbrunch:

Wortelsap met sinaasappel en gember
Smoothie met boerenkool en blauwe bessen

Pannenkoekenkerstboom
Plank met pannenkoekjes, poffertjes en vers fruit
Kerstboombroodjes
Plank met belegjes
Ei-avocadosalade met truffel
Wentelteefjes in een ster (of kerstboom)
Yoghurt met mango en passievrucht

 

Geniet ervan! 

Ik ben heel benieuwd wat jij én je gezin van dit recept vindt! Stuur je me een berichtje of laat je het weten via Instagram?

 

 

 

in 5 stappen een gevarieerde eter

 

Persoonlijk advies pedagoog en kindervoedingsdeskundige

 

Tafelkaartjes om van groente en fruit eten een feestje te maken

 

webinar dat lust ik wel- kind eet geen groente? In dit webinar help ik je.

 

STERK EN ZOET X Groente voor kids X Fleur Bours Photography

 

Ken je de tafelkaartjes al?

Zodra deze kaartjes op tafel liggen, kan het avontuur beginnen! Tijdens de maaltijd wordt je kind (en jij) uitgedaagd om groente en fruit te proeven. De tafelkaartjes dragen bij aan een ontspannen sfeer, grappige momenten én gezelligheid aan tafel.

Deze tafelkaartjes passen bij ieder gezin op tafel. Het is megaleuk om meer te leren voor de kinderen die al graag groente en fruit eten. Maar ook perfect voor de kinderen die het hardste ‘Dat lust ik niet’ roepen!

Vanuit deze kaartjes is het voor kinderen duidelijk waarom ze de broccoli, de spinazie of juist de perzik willen eten. Tevens worden ze uitgedaagd om te gaan experimenteren of proeven met de groente of fruit. De kaartjes dragen bij aan het comfortabel worden met groente en fruit en het optimaliseren van het imago van groente en fruit. Zo dragen de tafelkaartjes bij aan de ontwikkeling van een gezond eetpatroon.
Leuk voor de kinderen maar ook ideaal voor ouders. Want wat zeg je nu om je kind te enthousiasmeren? Hoe zorg je dat het aan tafel ontspannen blijft? Maar vooral ook gezellig én voedzaam is? Dit doosje met tafelkaartjes zorgt voor genoeg inspiratie!

Stel Iris een vraag
1
Hé! Kan ik je ergens bij helpen?