Meteen naar de inhoud

Dit lekkere én gezonde recept wil je zeker proberen! 

 

Spinazie-eiwraps met avocado-cottagecheese en zalm

Houd je van spinazie? Dan is dit recept echt aan aanrader! Het ziet er heerlijk uit en dat is het ook echt, makkelijk te maken, ideaal om mee te nemen en ook lekker op een later moment. Perfect als lunch.

Ook zonder de zalm is het heel erg lekker! Zo maak ik het eigenlijk nog veel vaker.

 

Wat heb je nodig?

120 gram spinazie
1 avocado
1 bakje cottage cheese
4 eieren
veldsla naar wens
100 gram gerookte zalm
Peper (+zout)

Hoe maak je de spinazie-eiwraps met avocado-cottagecheese en zalm?

Pureer de spinazie met de eieren tot een egale massa. Verhit een koekenpan met een klein beetje olie. Bak de eiwrap.
Prak de vruchtvlees van de avocado egaal. Roer de cottage cheese erdoor met peper en eventueel wat zout. Laat de eiwrap iets afkoelen.

Smeer het avocado-cottagecheese mengsel op de eiwrap en leg ook de veldsla en de zalm erop. Rol de wrap op en snij doormidden.

Eet smakelijk! Geniet van de butter masala met groenten of van de smoothiebowl, spinazie-eiwraps, of spinaziepannenkoeken-tagliatelle

 

 

 

 

 

Tafelkaartjes - van groente eten een feestje maken

 

Persoonlijk advies pedagoog en kindervoedingsdeskundige

 

Webinar eerste hapjes

 

Ken je de tafelkaartjes al?

Zodra deze kaartjes op tafel liggen, kan het avontuur beginnen! Tijdens de maaltijd wordt je kind (en jij) uitgedaagd om groente en fruit te proeven. De tafelkaartjes dragen bij aan een ontspannen sfeer, grappige momenten én gezelligheid aan tafel.

Deze tafelkaartjes passen bij ieder gezin op tafel. Het is megaleuk om meer te leren voor de kinderen die al graag groente en fruit eten. Maar ook perfect voor de kinderen die het hardste ‘Dat lust ik niet’ roepen!

Vanuit deze kaartjes is het voor kinderen duidelijk waarom ze de broccoli, de spinazie of juist de perzik willen eten. Tevens worden ze uitgedaagd om te gaan experimenteren of proeven met de groente of fruit. De kaartjes dragen bij aan het comfortabel worden met groente en fruit en het optimaliseren van het imago van groente en fruit. Zo dragen de tafelkaartjes bij aan de ontwikkeling van een gezond eetpatroon.
Leuk voor de kinderen maar ook ideaal voor ouders. Want wat zeg je nu om je kind te enthousiasmeren? Hoe zorg je dat het aan tafel ontspannen blijft? Maar vooral ook gezellig én voedzaam is? Dit doosje met tafelkaartjes zorgt voor genoeg inspiratie!

Stel Iris een vraag
1
Hé! Kan ik je ergens bij helpen?