Meteen naar de inhoud

Dit lekkere én gezonde recept wil je zeker proberen! 

 

Spinaziepannenkoek

Voor mij is dit echt het beste van twee werelden, spinazie en pannenkoeken! Minimaal 1 keer per week staat er voor mij spinazie op het menu maar meestal wel vaker. Deze groene groente staat echt op de eerste plaats in mijn top 10 van de lekkerste groenten. Pannenkoeken is voor mij een andere topper! Ik heb hele goede herinneringen aan het eten of bakken van pannenkoeken. Ver weg van huis op een rooftop in Bolivia in een mini keukentje pannenkoeken bakken of dichtbij huis na een wandeling bij Rhijnauwen. Pannenkoeken zijn voor mij een feestje! Deze spinaziepannenkoek is dan ook een echte favoriet. Makkelijk te maken en mega lekker!

Maar niet alleen voor mij! De kinderen en jongeren van het online programma zijn ook enthousiast. Spreekt het woord ‘spinazie’ jouw kinderen niet aan? Noem ze dan monsterpannenkoeken, Shrekpannenkoeken of vernoem ze naar een superheld.

Spinaziepannenkoek; een heerlijk en gezond recept voor het hele gezin. Gezond eten zonder strijd!

Wat heb je nodig?

100 gram spinazie
1 ½ banaan
2 eieren
6 eetlepels havermout
3 eetlepels kwark
6 eetlepels volkoren(spelt)meel
snufje zout
snufje koek- en speculaaskruiden
(olijf)olie

Hoe kan je de spinaziepannenkoek maken?

Maal de havermout wat fijner in de keukenmachine
Mix de havermout met de banaan en de eieren fijn.
Voeg ook de andere ingrediënten toe en mix door elkaar.
Verhit een koekenpan met een klein beetje olijfolie (hoe minder hoe beter).
Schep met een eetlepel wat beslag in de pan.
Draai om zodra de onderkant gaar is.
Bak ook de andere pannenkoekjes.
Versier met een heerlijke topping, bijvoorbeeld met kwark en fruit of pindakaas met banaan.
Geniet ervan!

 

 

Geniet ervan! 

Ik ben heel benieuwd wat jij én je gezin van dit recept vindt! Stuur je me een berichtje of laat je het weten via Instagram?

 

 

 

Kookboek gezonde ijsjes voor kinderen

 

Persoonlijk advies pedagoog en kindervoedingsdeskundige

 

Tafelkaartjes om van groente en fruit eten een feestje te maken

 

webinar dat lust ik wel- kind eet geen groente? In dit webinar help ik je.

 

Alle kennis in één webinar over de eerste hapjes van je kind.

 

Ken je de tafelkaartjes al?

Zodra deze kaartjes op tafel liggen, kan het avontuur beginnen! Tijdens de maaltijd wordt je kind (en jij) uitgedaagd om groente en fruit te proeven. De tafelkaartjes dragen bij aan een ontspannen sfeer, grappige momenten én gezelligheid aan tafel.

Deze tafelkaartjes passen bij ieder gezin op tafel. Het is megaleuk om meer te leren voor de kinderen die al graag groente en fruit eten. Maar ook perfect voor de kinderen die het hardste ‘Dat lust ik niet’ roepen!

Vanuit deze kaartjes is het voor kinderen duidelijk waarom ze de broccoli, de spinazie of juist de perzik willen eten. Tevens worden ze uitgedaagd om te gaan experimenteren of proeven met de groente of fruit. De kaartjes dragen bij aan het comfortabel worden met groente en fruit en het optimaliseren van het imago van groente en fruit. Zo dragen de tafelkaartjes bij aan de ontwikkeling van een gezond eetpatroon.
Leuk voor de kinderen maar ook ideaal voor ouders. Want wat zeg je nu om je kind te enthousiasmeren? Hoe zorg je dat het aan tafel ontspannen blijft? Maar vooral ook gezellig én voedzaam is? Dit doosje met tafelkaartjes zorgt voor genoeg inspiratie!

Stel Iris een vraag
1
Hé! Kan ik je ergens bij helpen?