Meteen naar de inhoud
Recepten STERK EN ZOET

Gezonde recepten
voor de feestdagen

STERK EN ZOET opvoeding en voeding; Leer koken met groenten en fruit zoals de spinaziepannenkoek

Courgettecarpaccio met rucola en pijnboompitten

Een kind kan de was doen, dit recept is mega makkelijk maar ontzettend lekker! Met weinig ingrediënten en ik vind het ook altijd heel fijn als ik het van tevoren kan maken. Zo heb je tijdens het eten genoeg tijd om aan tafel te zitten en duurt het slechts een paar minuten voordat het op tafel staat.

 

*Het recept is geïnspireerd op een recept van Delicious. 

 

Wat heb je nodig?

1,5 courgette
85 gram rucola
pijnboompitjes
Parmezaanse kaas
1 citroen
olijfolie
peper

Hoe maak je de courgettecarpaccio?

Snijd de courgette in plakjes, het fijnst wanneer ze allemaal even dik zijn. Ik laat de plakjes vaak snijden door de keukenmachine, zo heb ik de courgette in 5 seconde gesneden. Rasp de schil van de citroen en pers een halve citroen uit. Doe de rasp met het sap en 3 eetlepels olijfolie samen. Roer even kort door.

Wil je het direct eten?
Als je het direct gaat eten kunt je er voor kiezen om de courgette kort te grillen in de grillpan (of koekenpan) of even in de oven te leggen. Je kunt het ook met bord en al in de oven zetten ( 90 graden), gebruik hiervoor wel borden die ook in de oven kunnen. Heb je echt ovenbestendige borden dan kan je de temperatuur ook verhogen.

Maak je nu vast de voorbereidingen voor vanavond?
Dek dan de borden af en zet de in de koelkast of op een koele plek. Zet de borden vlak voor het serveren even in de oven op 90 graden. Let wel op dat je borden hier tegen kunnen, als je borden echt ovenbestendig zijn kan je de temperatuur ook verhogen.

Leg wat rucola op de courgette, serveer met pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. Druppel wat olijfolie met citroen erover en strooi als laatste nog wat peper over het gerecht.

Eet smakelijk! Geniet van de butter masala met groenten of van de smoothiebowl, spinazie-eiwraps of spinaziepannenkoeken-tagliatelle, wortelsap met sinaasappel en gember, Smoothie met boerenkool en blauwe bessen, Pannenkoekenkerstboom, Plank met pannenkoekjes, poffertjes en vers fruit, Kerstboombroodjes, Plank met belegjes, Ei-avocadosalade met truffel, Wentelteefjes in een ster (of kerstboom), Yoghurt met mango en passievrucht

Bekijk ook de volgende recepten van dit kerstmenu:

 

 

Webinar Dat lust ik wel - de webinar om je kind makkelijk te laten proeven en eten.

Opvoedondersteuning kind, omgeving Utrecht. Pedagoog en voedingsdeskundige helpt ouders met praktische ondersteuning op maat.

Cursus gezond opvoeden voor ouders. Voor moeilijke eters, peuters die niet willen eten of bij twijfels wat nu gezond is. Inclusief heerlijke recepten zoals fruitijsjes en de butter masala, spinazie-eiwraps, spinaziepannenkoeken-tagliatelle. Exclusief het e-book poffertjes

Spinazie-eiwrap

Gezond opvoeden van je dreumes of peuter

Gezond leren eten heeft met veel verschillende factoren te maken. Het is niet een kwestie van een gezonde maaltijd op tafel zetten. Was het maar zo makkelijk. Eet je dreumes geen groente? Of wilt je peuter niet eten? Hoe ga je daar dan mee om?

Je wilt een fijne sfeer aan tafel, geen eindeloze strijd maar ook niet altijd toegeven om je kind brood te geven.

In de 6-weekse cursus gezond opvoeden bied ik jou praktische handvatten voor een gezonde opvoeding van je dreumes of peuter.