Meteen naar de inhoud
Recepten STERK EN ZOET

Gezonde recepten
voor de feestdagen

STERK EN ZOET opvoeding en voeding; Leer koken met groenten en fruit zoals de spinaziepannenkoek

Nagerecht in een glaasje:

Frambozenroomyoghurt met Oreo koekjes
&
Glaasje met roomyoghurt en mango

 

Tijd voor het toetje! Het probleem is vaak dat je te vol zit om er echt van te kunnen genieten. Na een paar hapjes heb je dan ook genoeg. Deze glaasjes zijn daarom ideaal doordat ze zo klein zijn. Na een paar hapjes is het ook echt op. Dit toetje is super makkelijk te maken en door het in een glaasje te serveren ziet het er ook direct mega feestelijk uit.

Het eerste toetje is met verse frambozen en Oreo koekjes. Een lekkere combinatie van chocolade met het friszoete van de frambozen. Het lekkerst zijn verse frambozen in dit toetje maar je kunt ook gerust frambozen uit de diepvries gebruiken.

Het tweede toetje is met mango... Een tip: ga voor de combinatie met mango en passievrucht. Dat was mijn oorspronkelijke plan ook, maar na een bezoek aan drie verschillende supermarkten heb ik de zoektocht opgegeven. Uitverkocht! Voor de mango ben ik wel voor mango uit de diepvries gegaan. Maar is ook met verse mango te maken.

 

Wat heb je nodig voor het nagerecht in een glaasje met framboos & Oreo?

125 ml slagroom
250 ml kwark
1 bakje frambozen
1 tl vanille pasta
10 Oreo koekjes

Hoe maak je het?

Leg een oreokoekje in het glaasje. Klop de slagroom op en roer de kwark erdoor. Plet de frambozen en roer ook die door het kwark/slagroommengsel. Schep of giet het mengsel in de glaasjes. Ik giet het mengsel vaak in een spuitzak en spuit het mengsel dan in de glaasjes. Zo knoei ik minder en blijven de randjes van het glaasje schoon. Versier met stukjes Oreo.

 

Wat heb je nodig voor het nagerecht in een glaasje met mango?

125 ml slagroom
250 ml kwark
1 doosje diepvries mango

Hoe maak je het?

Doe de bevroren mango met 2 eetlepels water in een steelpannetje. Laat ongeveer 5 minuten rustig koken. Pureer de mango egaal. Laat afkoelen.
Klop de slagroom op en roer de kwark erdoor. Giet (of schep/spuit) het mengsel in de glaasjes en zet even in de koelkast. Schep zodra de mango is afgekoeld, mango bovenop het kwarkmengsel.

 

Eet smakelijk! Geniet van de butter masala met groenten of van de smoothiebowl, spinazie-eiwraps of spinaziepannenkoeken-tagliatelle, wortelsap met sinaasappel en gember, Smoothie met boerenkool en blauwe bessen, Pannenkoekenkerstboom, Plank met pannenkoekjes, poffertjes en vers fruit, Kerstboombroodjes, Plank met belegjes, Ei-avocadosalade met truffel, Wentelteefjes in een ster (of kerstboom), Yoghurt met mango en passievrucht

Bekijk ook de volgende recepten van dit kerstmenu:

 

 

Webinar Dat lust ik wel - de webinar om je kind makkelijk te laten proeven en eten.

Opvoedondersteuning kind, omgeving Utrecht. Pedagoog en voedingsdeskundige helpt ouders met praktische ondersteuning op maat.

Cursus gezond opvoeden voor ouders. Voor moeilijke eters, peuters die niet willen eten of bij twijfels wat nu gezond is. Inclusief heerlijke recepten zoals fruitijsjes en de butter masala, spinazie-eiwraps, spinaziepannenkoeken-tagliatelle. Exclusief het e-book poffertjes

Spinazie-eiwrap

Gezond opvoeden van je dreumes of peuter

Gezond leren eten heeft met veel verschillende factoren te maken. Het is niet een kwestie van een gezonde maaltijd op tafel zetten. Was het maar zo makkelijk. Eet je dreumes geen groente? Of wilt je peuter niet eten? Hoe ga je daar dan mee om?

Je wilt een fijne sfeer aan tafel, geen eindeloze strijd maar ook niet altijd toegeven om je kind brood te geven.

In de 6-weekse cursus gezond opvoeden bied ik jou praktische handvatten voor een gezonde opvoeding van je dreumes of peuter.