Meteen naar de inhoud

Lekkere, gezonde én feestelijke recepten voor de feestdagen! 

Nagerecht in een glaasje:

Frambozenroomyoghurt met Oreo koekjes
&
Glaasje met roomyoghurt en mango

 

Tijd voor het toetje! Het probleem is vaak dat je te vol zit om er echt van te kunnen genieten. Na een paar hapjes heb je dan ook genoeg. Deze glaasjes zijn daarom ideaal doordat ze zo klein zijn. Na een paar hapjes is het ook echt op. Dit toetje is super makkelijk te maken en door het in een glaasje te serveren ziet het er ook direct mega feestelijk uit.

Het eerste toetje is met verse frambozen en Oreo koekjes. Een lekkere combinatie van chocolade met het friszoete van de frambozen. Het lekkerst zijn verse frambozen in dit toetje maar je kunt ook gerust frambozen uit de diepvries gebruiken.

Het tweede toetje is met mango... Een tip: ga voor de combinatie met mango en passievrucht. Dat was mijn oorspronkelijke plan ook, maar na een bezoek aan drie verschillende supermarkten heb ik de zoektocht opgegeven. Uitverkocht! Voor de mango ben ik wel voor mango uit de diepvries gegaan. Maar is ook met verse mango te maken.

 

Wat heb je nodig voor het nagerecht in een glaasje met framboos & Oreo?

125 ml slagroom
250 ml kwark
1 bakje frambozen
1 tl vanille pasta
10 Oreo koekjes

Hoe maak je het?

Leg een oreokoekje in het glaasje. Klop de slagroom op en roer de kwark erdoor. Plet de frambozen en roer ook die door het kwark/slagroommengsel. Schep of giet het mengsel in de glaasjes. Ik giet het mengsel vaak in een spuitzak en spuit het mengsel dan in de glaasjes. Zo knoei ik minder en blijven de randjes van het glaasje schoon. Versier met stukjes Oreo.

 

Wat heb je nodig voor het nagerecht in een glaasje met mango?

125 ml slagroom
250 ml kwark
1 doosje diepvries mango

Hoe maak je het?

Doe de bevroren mango met 2 eetlepels water in een steelpannetje. Laat ongeveer 5 minuten rustig koken. Pureer de mango egaal. Laat afkoelen.
Klop de slagroom op en roer de kwark erdoor. Giet (of schep/spuit) het mengsel in de glaasjes en zet even in de koelkast. Schep zodra de mango is afgekoeld, mango bovenop het kwarkmengsel.

 

Bekijk ook de volgende recepten van dit kerstmenu:

 

Geniet ervan! 

Ik ben heel benieuwd wat jij én je gezin van dit recept vindt! Stuur je me een berichtje of laat je het weten via Instagram?

 

 

 

in 5 stappen een gevarieerde eter

 

Persoonlijk advies pedagoog en kindervoedingsdeskundige

 

Tafelkaartjes om van groente en fruit eten een feestje te maken

 

webinar dat lust ik wel- kind eet geen groente? In dit webinar help ik je.

 

STERK EN ZOET X Groente voor kids X Fleur Bours Photography

 

Ken je de tafelkaartjes al?

Zodra deze kaartjes op tafel liggen, kan het avontuur beginnen! Tijdens de maaltijd wordt je kind (en jij) uitgedaagd om groente en fruit te proeven. De tafelkaartjes dragen bij aan een ontspannen sfeer, grappige momenten én gezelligheid aan tafel.

Deze tafelkaartjes passen bij ieder gezin op tafel. Het is megaleuk om meer te leren voor de kinderen die al graag groente en fruit eten. Maar ook perfect voor de kinderen die het hardste ‘Dat lust ik niet’ roepen!

Vanuit deze kaartjes is het voor kinderen duidelijk waarom ze de broccoli, de spinazie of juist de perzik willen eten. Tevens worden ze uitgedaagd om te gaan experimenteren of proeven met de groente of fruit. De kaartjes dragen bij aan het comfortabel worden met groente en fruit en het optimaliseren van het imago van groente en fruit. Zo dragen de tafelkaartjes bij aan de ontwikkeling van een gezond eetpatroon.
Leuk voor de kinderen maar ook ideaal voor ouders. Want wat zeg je nu om je kind te enthousiasmeren? Hoe zorg je dat het aan tafel ontspannen blijft? Maar vooral ook gezellig én voedzaam is? Dit doosje met tafelkaartjes zorgt voor genoeg inspiratie!

Stel Iris een vraag
1
Hé! Kan ik je ergens bij helpen?