Meteen naar de inhoud
Recepten STERK EN ZOET

Gezonde recepten
voor de feestdagen

STERK EN ZOET opvoeding en voeding; Leer koken met groenten en fruit zoals de spinaziepannenkoek

Kerstsalade met burrata en rauwe ham

Eigenlijk is dit maar een simpele salade maar oprecht zo lekker! En door het in een krans te serveren ziet de salade er direct ook uit voor bij het kerstdiner. Hoe simpel kan het zijn he?! Deze salade is niet alleen lekker tijdens de feestdagen maar zal ik de komende tijd nog veel vaker maken. Deze salade is gemaakt met tomaat, komkommer, courgette en pijnboompitten. En niet te vergeten de rauwe ham en burrata.

Maar de credits van deze salade gaan ook naar de kant-en-klare dressing, normaal maak ik deze altijd zelf maar deze truffeldressing van Oil & Vinegar is zo lekker dat ik dit keer echt voor gemak ga.

 

Wat heb je nodig?

85 gram rucola
halve komkommer
250 gram cherrytomaten
avocado
burrata
rauwe ham
truffeldressing
pijnboompitten
kwart van een courgette

Hoe maak je de kerstsalade met burrata?

Leg de rucola op een groot bord als een krans. Was en snijd ook de andere ingrediënten en leg deze op de krans van sla. Grill de courgette in de koekenpan en doe hetzelfde met de rauwe ham. Leg de burrata in zijn geheel op de salade en sprenkel kort voor het serveren de truffeldressing over de slakrans.

Eet smakelijk! Geniet van de butter masala met groenten of van de smoothiebowl, spinazie-eiwraps of spinaziepannenkoeken-tagliatelle, wortelsap met sinaasappel en gember, Smoothie met boerenkool en blauwe bessen, Pannenkoekenkerstboom, Plank met pannenkoekjes, poffertjes en vers fruit, Kerstboombroodjes, Plank met belegjes, Ei-avocadosalade met truffel, Wentelteefjes in een ster (of kerstboom), Yoghurt met mango en passievrucht

Bekijk ook de volgende recepten van dit kerstmenu:

 

 

Webinar Dat lust ik wel - de webinar om je kind makkelijk te laten proeven en eten.

Opvoedondersteuning kind, omgeving Utrecht. Pedagoog en voedingsdeskundige helpt ouders met praktische ondersteuning op maat.

Cursus gezond opvoeden voor ouders. Voor moeilijke eters, peuters die niet willen eten of bij twijfels wat nu gezond is. Inclusief heerlijke recepten zoals fruitijsjes en de butter masala, spinazie-eiwraps, spinaziepannenkoeken-tagliatelle. Exclusief het e-book poffertjes

Spinazie-eiwrap

Gezond opvoeden van je dreumes of peuter

Gezond leren eten heeft met veel verschillende factoren te maken. Het is niet een kwestie van een gezonde maaltijd op tafel zetten. Was het maar zo makkelijk. Eet je dreumes geen groente? Of wilt je peuter niet eten? Hoe ga je daar dan mee om?

Je wilt een fijne sfeer aan tafel, geen eindeloze strijd maar ook niet altijd toegeven om je kind brood te geven.

In de 6-weekse cursus gezond opvoeden bied ik jou praktische handvatten voor een gezonde opvoeding van je dreumes of peuter.