Meteen naar de inhoud
Recepten STERK EN ZOET

Gezonde recepten
voor de feestdagen

STERK EN ZOET opvoeding en voeding; Leer koken met groenten en fruit zoals de spinaziepannenkoek

Ei-avocadosalade met truffel

Dit gerecht mag écht niet ontbreken bij het kerstontbijt of de kerstbrunch. Bij ieder uitgebreid ontbijt, lunch of brunch hoort wel een eitje. Gekookt, gebakken of zoals hier in een salade. Al val ik altijd over de naam salade… Het is namelijk in mijn ogen geen salade. Maar een passend alternatief heb ik niet gevonden. Dus tips zijn welkom!

Terug naar de salade. Een lekkere eiersalade is romig van smaak, vaak romig gemaakt door de mayonaise. Die vind je in dit gerecht ook terug maar deze eiersalade heb ik romig gemaakt door de avocado. Voor de smaak nog wat mayonaise.

Een gezonde kerstbrunch met deze ei-avocadosalade met truffel

Wat heb je nodig?

2 eieren
1 avocado
1 eetlepel truffelmayonaise
chilivlokken (naar wens)
zout (naar wens)

Hoe maak je de ei-avocadosalade met truffel?

Kook de eieren in water tot de hardgekookt zijn, spoel ze af met koud water en pel de schil eraf.
Verwijder de schil en de pit van de avocado en prak het vruchtvlees smeuïg. Prak de eieren en de mayonaise door elkaar. Breng op smaak met wat zout of kies ervoor om het zout later toe te voegen op je broodje als dit ook voor je jonge kind is). Strooi naar wens een paar chilivlokken over de salade.

Eet smakelijk! Geniet van de butter masala met groenten of van de smoothiebowl, spinazie-eiwraps of spinaziepannenkoeken-tagliatelle, wortelsap met sinaasappel en gember, Smoothie met boerenkool en blauwe bessen, Pannenkoekenkerstboom, Plank met pannenkoekjes, poffertjes en vers fruit, Kerstboombroodjes, Plank met belegjes, Ei-avocadosalade met truffel, Wentelteefjes in een ster (of kerstboom), Yoghurt met mango en passievrucht

Gezonde kerstbrunch voor het hele gezin. Kerstrecepten voor kinderen zoals wentelteefjes, wortelsap met sinaasappel en gember, Smoothie met boerenkool en blauwe bessen, Pannenkoekenkerstboom, Plank met pannenkoekjes, poffertjes en vers fruit, Kerstboombroodjes, Plank met belegjes, Ei-avocadosalade met truffel, Wentelteefjes in een ster (of kerstboom), yoghurt met mango en passievrucht

 

 

Webinar Dat lust ik wel - de webinar om je kind makkelijk te laten proeven en eten.

Opvoedondersteuning kind, omgeving Utrecht. Pedagoog en voedingsdeskundige helpt ouders met praktische ondersteuning op maat.

Cursus gezond opvoeden voor ouders. Voor moeilijke eters, peuters die niet willen eten of bij twijfels wat nu gezond is. Inclusief heerlijke recepten zoals fruitijsjes en de butter masala, spinazie-eiwraps, spinaziepannenkoeken-tagliatelle. Exclusief het e-book poffertjes

Spinazie-eiwrap

Gezond opvoeden van je dreumes of peuter

Gezond leren eten heeft met veel verschillende factoren te maken. Het is niet een kwestie van een gezonde maaltijd op tafel zetten. Was het maar zo makkelijk. Eet je dreumes geen groente? Of wilt je peuter niet eten? Hoe ga je daar dan mee om?

Je wilt een fijne sfeer aan tafel, geen eindeloze strijd maar ook niet altijd toegeven om je kind brood te geven.

In de 6-weekse cursus gezond opvoeden bied ik jou praktische handvatten voor een gezonde opvoeding van je dreumes of peuter.