Meteen naar de inhoud
Recepten STERK EN ZOET

Gezonde recepten
voor de feestdagen

STERK EN ZOET opvoeding en voeding; Leer koken met groenten en fruit zoals de spinaziepannenkoek

Pannenkoekenkerstboom

Hoe leuk is deze kerstboom. Met deze kerstboom tijdens de kerstbrunch ziet je tafel er direct feestelijk uit. Bij een gezonde kerstbrunch hoort toch ook wel een kerstboom zoals deze. Het voordeel aan deze spinaziepannenkoeken is de kleur, zo heb je direct ook een groene boom. Misschien valt het dan niet eens op dat er spinazie in zit? Zo start je de dag direct met groente.

De pannenkoekenkerstboom is makkelijk te maken, veel makkelijker dan het in eerste instantie er uitziet.

Wat heb je nodig?

100 gram spinazie
1,5 banaan
2 eieren
100 gram havermout
100 ml havermelk
snufje zout
1 tl koek- en speculaaskruiden
2 tl bakpoeder
2 kiwi’s
100 ml kwark
Eventueel: kerstsprinkles en sterprikker

Hoe maak je de pannenkoekenkerstboom?

Maal de banaan, eieren, havermelk, zout, bakpoeder, koek- en speculaaskruiden en de spinazie in de keukenmachine tot een egaal beslag. Voeg dan de havermout toe en maal nog kort door elkaar. De havermout mag best nog wat stukjes bevatten.

Verwarm een koekenpan met een klein beetje olie. Bak eerst een grote pannenkoek van ongeveer 12 cm. Draai om als de pannenkoek aan de onderkant gaar en licht bruin is. Bak ook deze kant.
Maak daarna een iets kleinere pannenkoek van bijv. 10 cm. Maak iedere pannenkoek iets kleiner en bak de pannenkoeken tot het beslag op is.

Schil de kiwi’s en snijd in plakken.
Schep wat kwark op de grootste pannenkoek en beleg met kiwi. Leg daarop de kleiner pannenkoek en doe hetzelfde. Maak zo de kerstboom af.

Optie: Versier met de kerstsprinkles en de sterprikker.

Eet smakelijk! Geniet van de butter masala met groenten of van de smoothiebowl, spinazie-eiwraps of spinaziepannenkoeken-tagliatelle, wortelsap met sinaasappel en gember, Smoothie met boerenkool en blauwe bessen, Pannenkoekenkerstboom, Plank met pannenkoekjes, poffertjes en vers fruit, Kerstboombroodjes, Plank met belegjes, Ei-avocadosalade met truffel, Wentelteefjes in een ster (of kerstboom), Yoghurt met mango en passievrucht

Gezonde kerstbrunch voor het hele gezin. Kerstrecepten voor kinderen zoals wentelteefjes, wortelsap met sinaasappel en gember, Smoothie met boerenkool en blauwe bessen, Pannenkoekenkerstboom, Plank met pannenkoekjes, poffertjes en vers fruit, Kerstboombroodjes, Plank met belegjes, Ei-avocadosalade met truffel, Wentelteefjes in een ster (of kerstboom), yoghurt met mango en passievrucht

 

 

Webinar Dat lust ik wel - de webinar om je kind makkelijk te laten proeven en eten.

Opvoedondersteuning kind, omgeving Utrecht. Pedagoog en voedingsdeskundige helpt ouders met praktische ondersteuning op maat.

Cursus gezond opvoeden voor ouders. Voor moeilijke eters, peuters die niet willen eten of bij twijfels wat nu gezond is. Inclusief heerlijke recepten zoals fruitijsjes en de butter masala, spinazie-eiwraps, spinaziepannenkoeken-tagliatelle. Exclusief het e-book poffertjes

Spinazie-eiwrap

Gezond opvoeden van je dreumes of peuter

Gezond leren eten heeft met veel verschillende factoren te maken. Het is niet een kwestie van een gezonde maaltijd op tafel zetten. Was het maar zo makkelijk. Eet je dreumes geen groente? Of wilt je peuter niet eten? Hoe ga je daar dan mee om?

Je wilt een fijne sfeer aan tafel, geen eindeloze strijd maar ook niet altijd toegeven om je kind brood te geven.

In de 6-weekse cursus gezond opvoeden bied ik jou praktische handvatten voor een gezonde opvoeding van je dreumes of peuter.