Meteen naar de inhoud

Lekkere, gezonde én feestelijke recepten voor de feestdagen! 

Pannenkoekenkerstboom

Hoe leuk is deze kerstboom. Met deze kerstboom tijdens de kerstbrunch ziet je tafel er direct feestelijk uit. Bij een gezonde kerstbrunch hoort toch ook wel een kerstboom zoals deze. Het voordeel aan deze spinaziepannenkoeken is de kleur, zo heb je direct ook een groene boom. Misschien valt het dan niet eens op dat er spinazie in zit? Zo start je de dag direct met groente.

De pannenkoekenkerstboom is makkelijk te maken, veel makkelijker dan het in eerste instantie er uitziet.

Wat heb je nodig?

100 gram spinazie
1,5 banaan
2 eieren
100 gram havermout
100 ml havermelk
snufje zout
1 tl koek- en speculaaskruiden
2 tl bakpoeder
2 kiwi’s
100 ml kwark
Eventueel: kerstsprinkles en sterprikker

Hoe maak je de pannenkoekenkerstboom?

Maal de banaan, eieren, havermelk, zout, bakpoeder, koek- en speculaaskruiden en de spinazie in de keukenmachine tot een egaal beslag. Voeg dan de havermout toe en maal nog kort door elkaar. De havermout mag best nog wat stukjes bevatten.

Verwarm een koekenpan met een klein beetje olie. Bak eerst een grote pannenkoek van ongeveer 12 cm. Draai om als de pannenkoek aan de onderkant gaar en licht bruin is. Bak ook deze kant.
Maak daarna een iets kleinere pannenkoek van bijv. 10 cm. Maak iedere pannenkoek iets kleiner en bak de pannenkoeken tot het beslag op is.

Schil de kiwi’s en snijd in plakken.
Schep wat kwark op de grootste pannenkoek en beleg met kiwi. Leg daarop de kleiner pannenkoek en doe hetzelfde. Maak zo de kerstboom af.

Optie: Versier met de kerstsprinkles en de sterprikker.

Eet smakelijk! Geniet van de butter masala met groenten of van de smoothiebowl, spinazie-eiwraps of spinaziepannenkoeken-tagliatelle, wortelsap met sinaasappel en gember, Smoothie met boerenkool en blauwe bessen, Pannenkoekenkerstboom, Plank met pannenkoekjes, poffertjes en vers fruit, Kerstboombroodjes, Plank met belegjes, Ei-avocadosalade met truffel, Wentelteefjes in een ster (of kerstboom), Yoghurt met mango en passievrucht

Gezonde kerstbrunch voor het hele gezin. Kerstrecepten voor kinderen zoals wentelteefjes, wortelsap met sinaasappel en gember, Smoothie met boerenkool en blauwe bessen, Pannenkoekenkerstboom, Plank met pannenkoekjes, poffertjes en vers fruit, Kerstboombroodjes, Plank met belegjes, Ei-avocadosalade met truffel, Wentelteefjes in een ster (of kerstboom), yoghurt met mango en passievrucht

 

Geniet ervan! 

Ik ben heel benieuwd wat jij én je gezin van dit recept vindt! Stuur je me een berichtje of laat je het weten via Instagram?

 

 

 

in 5 stappen een gevarieerde eter

 

Persoonlijk advies pedagoog en kindervoedingsdeskundige

 

Tafelkaartjes om van groente en fruit eten een feestje te maken

 

webinar dat lust ik wel- kind eet geen groente? In dit webinar help ik je.

 

STERK EN ZOET X Groente voor kids X Fleur Bours Photography

 

Ken je de tafelkaartjes al?

Zodra deze kaartjes op tafel liggen, kan het avontuur beginnen! Tijdens de maaltijd wordt je kind (en jij) uitgedaagd om groente en fruit te proeven. De tafelkaartjes dragen bij aan een ontspannen sfeer, grappige momenten én gezelligheid aan tafel.

Deze tafelkaartjes passen bij ieder gezin op tafel. Het is megaleuk om meer te leren voor de kinderen die al graag groente en fruit eten. Maar ook perfect voor de kinderen die het hardste ‘Dat lust ik niet’ roepen!

Vanuit deze kaartjes is het voor kinderen duidelijk waarom ze de broccoli, de spinazie of juist de perzik willen eten. Tevens worden ze uitgedaagd om te gaan experimenteren of proeven met de groente of fruit. De kaartjes dragen bij aan het comfortabel worden met groente en fruit en het optimaliseren van het imago van groente en fruit. Zo dragen de tafelkaartjes bij aan de ontwikkeling van een gezond eetpatroon.
Leuk voor de kinderen maar ook ideaal voor ouders. Want wat zeg je nu om je kind te enthousiasmeren? Hoe zorg je dat het aan tafel ontspannen blijft? Maar vooral ook gezellig én voedzaam is? Dit doosje met tafelkaartjes zorgt voor genoeg inspiratie!

Stel Iris een vraag
1
Hé! Kan ik je ergens bij helpen?