Meteen naar de inhoud

Lekkere, gezonde én feestelijke recepten voor de feestdagen! 

Gezonde wentelteefjes in een ster (of kerstboom)

Wentelteefjes hebben vaak een ongezond imago. Maar wat het eigenlijk ongezond maakt, is het gene dat je op de wentelteefjes doet. Suiker, poedersuiker of kaneel… Wanneer we die weghalen is het een broodje met ei en melk. Dan is het broodje dus nog veel voedzamer dan het van zichzelf al is. Het gaat dan wel om volkorenbrood, maar dat is misschien overbodig om te zeggen?

Wentelteefjes zijn ook heel geschikt voor je dreumes of peuter. Lekker met een geprakte framboos of aardbei als beleg.

Voor deze kerstbrunch heb ik de gezonde wentelteefjes gemaakt in de vorm van een ster en kerstboom. Zo ziet het er mega feestelijk uit!

Wat heb je nodig?

8 sneetjes volkorenbrood (liefst oud brood)
1 ei
150 ml (haver)melk
snufje kaneel
Uitsteekvorm in ster of kerstboom

Hoe maak je de gezonde wentelteefjes?

Steek uit het brood met het uitsteekvormpje sterren. Kluts het ei met de melk en de kaneel door elkaar. Doop de broodjes het mengsel en bak in de koekenpan met een klein beetje (olijf)olie. Bak aan beide kanten en doe dit met alle sterbroodjes.

Eet smakelijk! Geniet van de butter masala met groenten of van de smoothiebowl, spinazie-eiwraps of spinaziepannenkoeken-tagliatelle, wortelsap met sinaasappel en gember, Smoothie met boerenkool en blauwe bessen, Pannenkoekenkerstboom, Plank met pannenkoekjes, poffertjes en vers fruit, Kerstboombroodjes, Plank met belegjes, Ei-avocadosalade met truffel, Wentelteefjes in een ster (of kerstboom), Yoghurt met mango en passievrucht

Gezonde kerstbrunch voor het hele gezin. Kerstrecepten voor kinderen zoals wentelteefjes, wortelsap met sinaasappel en gember, Smoothie met boerenkool en blauwe bessen, Pannenkoekenkerstboom, Plank met pannenkoekjes, poffertjes en vers fruit, Kerstboombroodjes, Plank met belegjes, Ei-avocadosalade met truffel, Wentelteefjes in een ster (of kerstboom), yoghurt met mango en passievrucht

 

Geniet ervan! 

Ik ben heel benieuwd wat jij én je gezin van dit recept vindt! Stuur je me een berichtje of laat je het weten via Instagram?

 

 

 

in 5 stappen een gevarieerde eter

 

Persoonlijk advies pedagoog en kindervoedingsdeskundige

 

Tafelkaartjes om van groente en fruit eten een feestje te maken

 

webinar dat lust ik wel- kind eet geen groente? In dit webinar help ik je.

 

STERK EN ZOET X Groente voor kids X Fleur Bours Photography

 

Ken je de tafelkaartjes al?

Zodra deze kaartjes op tafel liggen, kan het avontuur beginnen! Tijdens de maaltijd wordt je kind (en jij) uitgedaagd om groente en fruit te proeven. De tafelkaartjes dragen bij aan een ontspannen sfeer, grappige momenten én gezelligheid aan tafel.

Deze tafelkaartjes passen bij ieder gezin op tafel. Het is megaleuk om meer te leren voor de kinderen die al graag groente en fruit eten. Maar ook perfect voor de kinderen die het hardste ‘Dat lust ik niet’ roepen!

Vanuit deze kaartjes is het voor kinderen duidelijk waarom ze de broccoli, de spinazie of juist de perzik willen eten. Tevens worden ze uitgedaagd om te gaan experimenteren of proeven met de groente of fruit. De kaartjes dragen bij aan het comfortabel worden met groente en fruit en het optimaliseren van het imago van groente en fruit. Zo dragen de tafelkaartjes bij aan de ontwikkeling van een gezond eetpatroon.
Leuk voor de kinderen maar ook ideaal voor ouders. Want wat zeg je nu om je kind te enthousiasmeren? Hoe zorg je dat het aan tafel ontspannen blijft? Maar vooral ook gezellig én voedzaam is? Dit doosje met tafelkaartjes zorgt voor genoeg inspiratie!

Stel Iris een vraag
1
Hé! Kan ik je ergens bij helpen?