Meteen naar de inhoud
Recepten STERK EN ZOET

Gezonde recepten
voor de feestdagen

STERK EN ZOET opvoeding en voeding; Leer koken met groenten en fruit zoals de spinaziepannenkoek

Gezonde wentelteefjes in een ster (of kerstboom)

Wentelteefjes hebben vaak een ongezond imago. Maar wat het eigenlijk ongezond maakt, is het gene dat je op de wentelteefjes doet. Suiker, poedersuiker of kaneel… Wanneer we die weghalen is het een broodje met ei en melk. Dan is het broodje dus nog veel voedzamer dan het van zichzelf al is. Het gaat dan wel om volkorenbrood, maar dat is misschien overbodig om te zeggen?

Wentelteefjes zijn ook heel geschikt voor je dreumes of peuter. Lekker met een geprakte framboos of aardbei als beleg.

Voor deze kerstbrunch heb ik de gezonde wentelteefjes gemaakt in de vorm van een ster en kerstboom. Zo ziet het er mega feestelijk uit!

Wat heb je nodig?

8 sneetjes volkorenbrood (liefst oud brood)
1 ei
150 ml (haver)melk
snufje kaneel
Uitsteekvorm in ster of kerstboom

Hoe maak je de gezonde wentelteefjes?

Steek uit het brood met het uitsteekvormpje sterren. Kluts het ei met de melk en de kaneel door elkaar. Doop de broodjes het mengsel en bak in de koekenpan met een klein beetje (olijf)olie. Bak aan beide kanten en doe dit met alle sterbroodjes.

Eet smakelijk! Geniet van de butter masala met groenten of van de smoothiebowl, spinazie-eiwraps of spinaziepannenkoeken-tagliatelle, wortelsap met sinaasappel en gember, Smoothie met boerenkool en blauwe bessen, Pannenkoekenkerstboom, Plank met pannenkoekjes, poffertjes en vers fruit, Kerstboombroodjes, Plank met belegjes, Ei-avocadosalade met truffel, Wentelteefjes in een ster (of kerstboom), Yoghurt met mango en passievrucht

Gezonde kerstbrunch voor het hele gezin. Kerstrecepten voor kinderen zoals wentelteefjes, wortelsap met sinaasappel en gember, Smoothie met boerenkool en blauwe bessen, Pannenkoekenkerstboom, Plank met pannenkoekjes, poffertjes en vers fruit, Kerstboombroodjes, Plank met belegjes, Ei-avocadosalade met truffel, Wentelteefjes in een ster (of kerstboom), yoghurt met mango en passievrucht

 

 

Webinar Dat lust ik wel - de webinar om je kind makkelijk te laten proeven en eten.

Opvoedondersteuning kind, omgeving Utrecht. Pedagoog en voedingsdeskundige helpt ouders met praktische ondersteuning op maat.

Cursus gezond opvoeden voor ouders. Voor moeilijke eters, peuters die niet willen eten of bij twijfels wat nu gezond is. Inclusief heerlijke recepten zoals fruitijsjes en de butter masala, spinazie-eiwraps, spinaziepannenkoeken-tagliatelle. Exclusief het e-book poffertjes

Spinazie-eiwrap

Gezond opvoeden van je dreumes of peuter

Gezond leren eten heeft met veel verschillende factoren te maken. Het is niet een kwestie van een gezonde maaltijd op tafel zetten. Was het maar zo makkelijk. Eet je dreumes geen groente? Of wilt je peuter niet eten? Hoe ga je daar dan mee om?

Je wilt een fijne sfeer aan tafel, geen eindeloze strijd maar ook niet altijd toegeven om je kind brood te geven.

In de 6-weekse cursus gezond opvoeden bied ik jou praktische handvatten voor een gezonde opvoeding van je dreumes of peuter.