Ga naar de inhoud

Iris Vernooij - STERK EN ZOET - receptontwikkelaar gezonde voeding van o.a. pompoenhavermoutkoekjes met chocolade

Dit lekkere én gezonde recept wil je zeker proberen! 

 

Bananenbrood met courgette en blauwe bes

Een voedzame snack, ideaal als tussendoortje maar ook erg lekker als ontbijt. Heb je wat over? Vries het dan in voor een ander moment. Mijn tip? Snijd het vast in porties en bewaar het in kleine bakjes of zakjes. Zo kan je per keer er een portie uithalen, doordat het snel ontdooit kan je het makkelijk meenemen voor onderweg.

Bananenbrood met courgette en blauwe bes

Wat heb je nodig?

200 gram havermout
80 gram amandelmeel
50 ml (plantaardige) melk
200 gram courgette
4 bananen
100 gram blauwe bessen
6 dadels
1 el lijnzaad
1 tl bakpoeder
1 tl baking soda + 1 el citroensap
1 tl koekkruiden

Hoe maak je de bananenbrood met courgette en blauwe bes?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Indien nodig; verwijder de pit van uit de dadels. Snijd de courgette in stukken. Verwijder de schil van de banaan en breek in stukken. Doe de dadels, bananen, courgette en (plantaardige) melk in een keukenmachine. Maal fijn. Doe de bakingsoda in een bakje met de citroensap. Voeg in de keukenmachine ook de havermout, amandelmeel, lijnzaad, bakpoeder en koekkruiden toe. Maal alles door elkaar. Voeg als laatste de bakingsoda en de blauwe bessen toe en roer er goed doorheen. Giet in een bakvorm (bijv. een vierkante bakvorm van 16 x 16 cm) en bak 45 á 60 minuten in de oven. 

 

 

Spreekt dit recept jou aan? En ben je toe aan extra inspiratie? Dan heb ik een tip voor je! Het kookboek Groente voor kids bevat 100 gezonde, makkelijk én lekkere recepten voor je hele gezin. Zeker een aanrader als dit recept je aanspreekt! 

STERK EN ZOET X Groente voor kids X Fleur Bours Photography

Recepten met vermelding van allergenen zoals pompoenwafels, pompoenhummus, pasta met pompoensaus, pasta met avocado-spinaziesaus, Pompoenhavermoutkoekjes met chocolade
Met welke allergenen/voedselvoorkeuren moet je rekening houden?

Dit recept is heel gemakkelijk te maken wanneer er sprake is van een allergie. Wanneer je glutenvrije havermout gebruikt, is de bananenbrood met courgette en blauwe bes glutenvrij. Kies je voor plantaardige melk dan is het ook koemelkvrij. Daarnaast is het recept ei vrij. Je zoet deze bananenbrood met dadels en banaan. Het recept bevat wél noten en is daardoor niet geschikt voor mensen met een notenallergie.

Gezonde recepten zoals pompoenwafels, pompoenhummus, pasta met pompoensaus, pasta met avocado-spinaziesaus, Pompoenhavermoutkoekjes met chocolade
Kan je ingrediënten vervangen?

Zeker, in dit recept kun je gemakkelijk bepaalde ingrediënten vervangen. Je kunt heel gemakkelijk andere noten en zaden gebruiken. Net wat je zelf lekker vindt!

Recepten voor baby's zoals pompoenwafels, pompoenhummus, pasta met pompoensaus, pasta met avocado-spinaziesaus, Pompoenhavermoutkoekjes met chocolade
Is dit recept geschikt voor een baby?

Vanaf 10 maanden mag je kindje de granola (met fijngehakte noten) eten. Vanaf 4 jaar kan je de noten grof houden voor je kindje.

 

Geniet ervan! 

Ik ben heel benieuwd wat jij én je gezin van dit recept vindt! Stuur je me een berichtje of laat je het weten via Instagram?

 

 

 

Kookboek gezonde ijsjes voor kinderen

 

Persoonlijk advies pedagoog en kindervoedingsdeskundige

 

 

 

 

in 5 stappen een gevarieerde eter

 

In 5 stappen een gevarieerde eter

Merk je ook dat het je frustreert als je kind weer met weinig groente op naar bed gaat? Ieder dag probeer je het weer, terwijl je gevoel zegt het soms te willen opgeven. Iedere dag bied je een bordje gezond eten aan om te zorgen dat je kind alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Na een paar happen hoor je de frustreerde zin; ‘Bah, dat hoef ik niet’. Opnieuw gaat je kind zonder voldoende groente te hebben gegeten naar bed.

Hoe zou het voor je zijn als... Je kind wel weer stap voor stap gevarieerder leert eten. Als jij een fijne aanpak weet om je kind (weer) verschillende groente te leren eten, als je kind weer kiest voor gevarieerder broodbeleg of als het avondeten weer een stuk voedzamer en gevarieerder is.