Meteen naar de inhoud

Dit lekkere én gezonde recept wil je zeker proberen! 

 

Pasta met avocado-spinaziesaus

Een heerlijke pasta saus met spinazie en avocado. Het heeft wel iets weg van pesto maar een stuk romiger en gezonder door de spinazie en avocado. Je kunt gemakkelijk nog wat tomaatjes of stukjes courgette toevoegen aan de pasta voor een extra bite.

Recept Pasta met avocado-spinaziesaus - Recept voor kind

Wat heb je nodig voor 4 personen?

2 avocado's
120 gram cashewnoten
450 gram spinazie
8 takjes basilicum
6 eetlepels olijfolie
60 gram Parmezaanse kaas
75 gram rucola
40 gram pijnboompitten
(200 gram gerookte zalm)
300 gram volkoren pasta
zout en peper

 

Hoe maak je de pasta met avocado-spinaziesaus?

Week de cashewnoten minimaal 10 minuten in water. Giet daarna het water af.
Breng water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta daarna zoals aangegeven op de verpakking.
Roerbak de spinazie kort met een drupje olie in de koekenpan tot de spinazie geslonken is. Doe de spinazie dan in de keukenmachine (of blender) samen met de avocado, cashewnoten, blaadjes basilicum, olijfolie en Parmezaanse kaas. Bewaar een beetje Parmezaanse kaas voor over de pasta bij het opdienen. Pureer deze ingrediënten tot een egale saus. Is de saus nog wat dik? Voeg dan wat kookvocht toe van de pasta. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de gerookte zalm in stukjes. Rooster de pijnboompitten in een warme koekenpan tot ze goudbruin zijn.  Roer de saus door (nog warme maar wel afgegoten) pasta.
Serveer met rucola, (gerookte zalm), Parmezaanse kaas en pijnboompitten

 

 

Recepten met vermelding van allergenen zoals pompoenwafels, pompoenhummus, pasta met pompoensaus, pasta met avocado-spinaziesaus
Met welke allergenen/voedselvoorkeuren moet je rekening houden bij deze pasta met avocado-spinaziesaus?

De pasta met avocado-spinaziesaus bevat cashewnoten, tarwe en Parmezaanse kaas. Wanneer je voor glutenvrije pasta kiest, is het gerecht gemakkelijk glutenvrij te maken. Door de Parmezaanse kaas is het gerecht lactosevrij maar bevat het wel melkeiwit.

Gezonde recepten zoals pompoenwafels, pompoenhummus, pasta met pompoensaus, pasta met avocado-spinaziesaus
Kan je ingrediënten vervangen?

Zeker, in dit recept kun je gemakkelijk bepaalde ingrediënten vervangen. Uiteraard kunnen de allergenen dan veranderen. Let hier zelf goed op.
- Vervang de volkorenpasta voor bijv. linzenpasta om het gerecht glutenvrij te maken.
- Parmezaanse kaas kan worden vervangen door edelgistvlokken om het gerecht ook melk-eiwit vrij te maken.
- Laat de gerookte zalm gerust achterwege

Recepten voor baby's zoals pompoenwafels, pompoenhummus, pasta met pompoensaus, pasta met avocado-spinaziesaus
Is dit recept geschikt voor een baby?

Gedeeltelijk, de avocado-spinaziesaus is geschikt voor baby's, mits je rekening houdt met de hoeveelheid zout. Maak de saus eerst zonder zout/Parmezaanse kaas en leg een beetje saus voor je baby apart voordat je de saus voor de rest van het gezin maakt. Vanaf 8 maanden mag je baby ook kennismaken met pasta dus pasta met avocado-spinaziesaus kan je geven vanaf 8 maanden. De gerookte zalm is geschikt voor je kind vanaf 12 maanden.

 

Geniet ervan! 

Ik ben heel benieuwd wat jij én je gezin van dit recept vindt! Stuur je me een berichtje of laat je het weten via Instagram?

 

 

 

Kookboek gezonde ijsjes voor kinderen

 

Persoonlijk advies pedagoog en kindervoedingsdeskundige

 

Tafelkaartjes om van groente en fruit eten een feestje te maken

 

webinar dat lust ik wel- kind eet geen groente? In dit webinar help ik je.

 

STERK EN ZOET X Groente voor kids X Fleur Bours Photography

 

Ken je de tafelkaartjes al?

Zodra deze kaartjes op tafel liggen, kan het avontuur beginnen! Tijdens de maaltijd wordt je kind (en jij) uitgedaagd om groente en fruit te proeven. De tafelkaartjes dragen bij aan een ontspannen sfeer, grappige momenten én gezelligheid aan tafel.

Deze tafelkaartjes passen bij ieder gezin op tafel. Het is megaleuk om meer te leren voor de kinderen die al graag groente en fruit eten. Maar ook perfect voor de kinderen die het hardste ‘Dat lust ik niet’ roepen!

Vanuit deze kaartjes is het voor kinderen duidelijk waarom ze de broccoli, de spinazie of juist de perzik willen eten. Tevens worden ze uitgedaagd om te gaan experimenteren of proeven met de groente of fruit. De kaartjes dragen bij aan het comfortabel worden met groente en fruit en het optimaliseren van het imago van groente en fruit. Zo dragen de tafelkaartjes bij aan de ontwikkeling van een gezond eetpatroon.
Leuk voor de kinderen maar ook ideaal voor ouders. Want wat zeg je nu om je kind te enthousiasmeren? Hoe zorg je dat het aan tafel ontspannen blijft? Maar vooral ook gezellig én voedzaam is? Dit doosje met tafelkaartjes zorgt voor genoeg inspiratie!

Stel Iris een vraag
1
Hé! Kan ik je ergens bij helpen?