Meteen naar de inhoud

Dit lekkere én gezonde recept wil je zeker proberen! 

 

Havermoutkoekjes met blauwe bes

Een gezond tussendoortje dat geschikt is voor het hele gezin is soms best lastig. Veel tussendoortjes uit de supermarkt bevatten veel suikers en zijn daarom voor je jong kind niet geschikt en voor de rest van het gezin enkel voor af en toe. Met deze havermoutkoekjes is het anders, deze kun je zelf bij het ontbijt eten. En had ik al gezegd dat er ook courgette in zit? Dat maakt dit koekje met groente nog voedzamer!

Havermoutkoekjes met blauwe bes

Wat heb je nodig voor de havermoutkoekjes met blauwe bes?

2 bananen
140 gram havermout
80 gram blauwe bessen
140 gram courgette
1 tl kaneel
3 el lijnzaad
1 tl bakpoeder

 

Hoe maak je de havermoutkoekjes met blauwe bes?

Rasp met courgette fijn. Prak de banaan met een vork. Roer alle ingrediënten door elkaar tot een grof beslag. Leg bakpapier op een bakplaat en schep 10 á 12 hoopjes beslag op de bakvorm. Tip: Gebruik daar een ijsschep voor. Duw met een lepel plat tot alle koekjes dezelfde hoogte hebben. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven (180 graden) af voor ongeveer 20 minuten.

 

Recepten met vermelding van allergenen zoals pompoenwafels, pompoenhummus, pasta met pompoensaus, pasta met avocado-spinaziesaus
Met welke allergenen/voedselvoorkeuren moet je rekening houden bij deze smoothie?

De havermoutkoekjes zijn glutenvrij, mits je voor glutenvrije havermout kiest. Daarnaast zit er in dit recept geen lactose, is het eivrij en bevat het geen noten. Tevens zijn er ook geen suikers toegevoegd, je proeft dus alleen de suikers uit de banaan en blauwe bessen!

Recepten voor baby's zoals pompoenwafels, pompoenhummus, pasta met pompoensaus, pasta met avocado-spinaziesaus
Is dit recept geschikt voor een baby?

Zeker! Vanaf 8 maanden mag je kind deze koekjes al eten. Je kind heeft met 8 maanden nog geen tussendoortjes nodig, geef dit koekje daarom gerust als ontbijt of bij de lunch.

 

Geniet ervan! 

Ik ben heel benieuwd wat jij én je gezin van dit recept vindt! Stuur je me een berichtje of laat je het weten via Instagram?

 

 

 

in 5 stappen een gevarieerde eter

 

Persoonlijk advies pedagoog en kindervoedingsdeskundige

 

Tafelkaartjes om van groente en fruit eten een feestje te maken

 

webinar dat lust ik wel- kind eet geen groente? In dit webinar help ik je.

 

Kookboek gezonde ijsjes voor kinderen

In 5 stappen een gevarieerde eter

Merk je ook dat het je frustreert als je kind weer met weinig groente op naar bed gaat? Ieder dag probeer je het weer, terwijl je gevoel zegt het soms te willen opgeven. Iedere dag bied je een bordje gezond eten aan om te zorgen dat je kind alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Na een paar happen hoor je de frustreerde zin; ‘Bah, dat hoef ik niet’. Opnieuw gaat je kind zonder voldoende groente te hebben gegeten naar bed.

Hoe zou het voor je zijn als... Je kind wel weer stap voor stap gevarieerder leert eten. Als jij een fijne aanpak weet om je kind (weer) verschillende groente te leren eten, als je kind weer kiest voor gevarieerder broodbeleg of als het avondeten weer een stuk voedzamer en gevarieerder is.

Stel Iris een vraag
1
Hé! Kan ik je ergens bij helpen?