Meteen naar de inhoud

Dit lekkere én gezonde recept wil je zeker proberen! 

 

Smoothie met spinazie en peer

Mijn favoriet in de herfst. Zodra peren in het seizoen zijn, maak ik regelmatig deze smoothie. Heerlijk zoet van de peer maar vooral mega voedzaam. Lekker als tussendoortje of zoals bij mij als ontbijt. Deze smoothie is ook perfect voor kinderen!

Een smoothie is ideaal als aanvulling om nét wat meer groente te eten. Maar... toch wil ik er even bij zeggen dat een handje spinazie en een hele peer gezonder is. Bij het pureren gaan de vezels uit de spinazie en peer stuk. Je drinkt wel de vitamines en mineralen. Is een smoothie gezond? Absoluut. Maar het blijft ook belangrijk om spinazie en peer in zijn geheel (of stukjes) te blijven eten. 🙂

 

Smoothie met spinazie en peer

Wat heb je nodig voor 2 grote of 4 kleine smoothies?

1 banaan
2 peren
55 gram verse spinazie
220 gram kwark
120 ml (koud) water

Hoe maak je de smoothie met spinazie en peer?

Het recept is simpel, pel de banaan en haal de klokhuis uit de peer. Doe alle ingrediënten met elkaar in een blender, keukenmachine of pureer het met een staafmixer.

 

 

Recepten met vermelding van allergenen zoals pompoenwafels, pompoenhummus, pasta met pompoensaus, pasta met avocado-spinaziesaus, Smoothie met spinazie en peer
Met welke allergenen/voedselvoorkeuren moet je rekening houden bij deze smoothie?

De smoothie bevat geen toegevoegde suikers en is geheel puur van smaak. Tenminste als je ook voor kwark kiest zonder toegevoegde suikers.

Een tip van Iris: Deze kwark van Alpro is echt heel erg lekker in een smoothie, suikervrij en maakt de smoothie heerlijk romig.

Gezonde recepten zoals pompoenwafels, pompoenhummus, pasta met pompoensaus, pasta met avocado-spinaziesaus, Smoothie met spinazie en peer
Kan je ingrediënten vervangen?

Zeker, in dit recept kun je gemakkelijk bepaalde ingrediënten vervangen. Uiteraard kunnen de allergenen dan veranderen. Let hier zelf goed op.
- In plaats van plantaardige kwark kun je ook dierlijke kwark gebruiken.
- Gebruik in plaats van spinazie eens boerenkool

Recepten voor baby's zoals pompoenwafels, pompoenhummus, pasta met pompoensaus, pasta met avocado-spinaziesaus, Smoothie met spinazie en peer
Is dit recept geschikt voor een baby?

Zeker! Vanaf 8 maanden kan je dit al (in kleine hoeveelheden) aan je baby geven.

 

Geniet ervan! 

Ik ben heel benieuwd wat jij én je gezin van dit recept vindt! Stuur je me een berichtje of laat je het weten via Instagram?

 

 

 

Kookboek gezonde ijsjes voor kinderen

 

Persoonlijk advies pedagoog en kindervoedingsdeskundige

 

Tafelkaartjes om van groente en fruit eten een feestje te maken

 

webinar dat lust ik wel- kind eet geen groente? In dit webinar help ik je.

 

Alle kennis in één webinar over de eerste hapjes van je kind.

 

Ken je de tafelkaartjes al?

Zodra deze kaartjes op tafel liggen, kan het avontuur beginnen! Tijdens de maaltijd wordt je kind (en jij) uitgedaagd om groente en fruit te proeven. De tafelkaartjes dragen bij aan een ontspannen sfeer, grappige momenten én gezelligheid aan tafel.

Deze tafelkaartjes passen bij ieder gezin op tafel. Het is megaleuk om meer te leren voor de kinderen die al graag groente en fruit eten. Maar ook perfect voor de kinderen die het hardste ‘Dat lust ik niet’ roepen!

Vanuit deze kaartjes is het voor kinderen duidelijk waarom ze de broccoli, de spinazie of juist de perzik willen eten. Tevens worden ze uitgedaagd om te gaan experimenteren of proeven met de groente of fruit. De kaartjes dragen bij aan het comfortabel worden met groente en fruit en het optimaliseren van het imago van groente en fruit. Zo dragen de tafelkaartjes bij aan de ontwikkeling van een gezond eetpatroon.
Leuk voor de kinderen maar ook ideaal voor ouders. Want wat zeg je nu om je kind te enthousiasmeren? Hoe zorg je dat het aan tafel ontspannen blijft? Maar vooral ook gezellig én voedzaam is? Dit doosje met tafelkaartjes zorgt voor genoeg inspiratie!