Meteen naar de inhoud

Dit lekkere én gezonde recept wil je zeker proberen! 

 

Pannenkoekentaart met blauwe bes en spinazie

Jaaaa... spinazie in een taart! Zo lekker als deze taart eruit ziet is deze taart ook echt. Deze spinaziepannenkoekentaart is een écht feestje! Natuurlijk super leuk voor een verjaardag maar ook tussendoor is er vast iets leuks te vieren. Door de spinaziepannenkoeken krijgt deze taart een heel stoer uiterlijk. Je kunt er zelfs nog voor kiezen om de laag kwark-room niet paars te maken maar ook groen? En dan bijvoorbeeld met kiwi en witte druiven bovenop.

Goed om rekening mee te houden: De slagroom in dit taartje maakt de taart wel iets minder gezond door het hogere vet gehalte dat in slagroom zit. Je kunt ook kiezen om alleen voor kwark te gaan maar dan mis je de zure, romige dat wel erg lekker is bij deze taart. Uiteraard ben je in vergelijking met een andere taart is dit al een hele verbetering en een stuk gezonder.

Dit is een taartje van 10 cm, perfect om kleine stukjes uit te snijden. Je kan natuurlijk ook een grote taart maken. Maak dan wat meer pannenkoeken.

Pannenkoekentaart met blauwe bes en spinazie

Wat heb je nodig?

330 ml melk
120 gram volkorenmeel
2 eieren
15 gram boter
snufje zout
100 gram spinazie

100 gram blauwe bessen
200 ml slagroom
200 ml kwark

Vers fruit voor de garnering

 

Hoe maak je de pannenkoekentaart met blauwe bessen en spinazie?

Start met het maken van de pannenkoeken. Pureer de spinazie door het beslag. Maak het beslag en bak dan de pannenkoeken in de pan. Laat ze goed afkoelen. Klop de slagroom stijf, schep dan de kwark en de blauwe bessen erbij en roer alles goed door elkaar heen. Dan is het tijd voor het stapelen. Schep op de pannenkoek een laagje kwark-room en smeer goed uit. Leg daar weer een pannenkoek op en ga zo door tot je een mooie hoogte bereikt hebt. Versier de taart met vers fruit.

 

 

Heeft jou kind ook meer interesse in snoep/koek en chips dan in appel, peer en banaan? En zou je het graag minder interessant maken? Wil jij graag je kind leren om een fijne balans te hebben met gezonde én minder gezonde voeding? In het webinar 'Gezonde balans met tussendoortjes' vertel ik je alles over hoe je dit kunt aanpakken. Daarnaast ontvang je een e-book met inspiratie én heerlijke recepten voor gezonde recepten. 

Recepten met vermelding van allergenen zoals pompoenwafels, pompoenhummus, pasta met pompoensaus, pasta met avocado-spinaziesaus
Met welke allergenen/voedselvoorkeuren moet je rekening houden?

De pannenkoekentaart met blauwe bessen en spinazie is vrij van toegevoegde suikers en noten. Wel bevat deze pannenkoekentaart gluten, lactose en ei.

Recepten voor baby's zoals pompoenwafels, pompoenhummus, pasta met pompoensaus, pasta met avocado-spinaziesaus
Is dit recept geschikt voor een baby?

Vanwege de grote hoeveelheid koemelk in dit gerecht is het advies om te wachten tot je baby 12 maanden oud is. Deze taart is wel heel geschikt om te maken voor de eerste verjaardag, hoe leuk op de foto van de eerste verjaardag.

 

Geniet ervan! 

Ik ben heel benieuwd wat jij én je gezin van dit recept vindt! Stuur je me een berichtje of laat je het weten via Instagram?

 

 

 

Kookboek gezonde ijsjes voor kinderen

 

Persoonlijk advies pedagoog en kindervoedingsdeskundige

 

Tafelkaartjes om van groente en fruit eten een feestje te maken

 

webinar dat lust ik wel- kind eet geen groente? In dit webinar help ik je.

 

Alle kennis in één webinar over de eerste hapjes van je kind.

 

In 5 stappen een gevarieerde eter

Merk je ook dat het je frustreert als je kind weer met weinig groente op naar bed gaat? Ieder dag probeer je het weer, terwijl je gevoel zegt het soms te willen opgeven. Iedere dag bied je een bordje gezond eten aan om te zorgen dat je kind alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Na een paar happen hoor je de frustreerde zin; ‘Bah, dat hoef ik niet’. Opnieuw gaat je kind zonder voldoende groente te hebben gegeten naar bed.

Hoe zou het voor je zijn als... Je kind wel weer stap voor stap gevarieerder leert eten. Als jij een fijne aanpak weet om je kind (weer) verschillende groente te leren eten, als je kind weer kiest voor gevarieerder broodbeleg of als het avondeten weer een stuk voedzamer en gevarieerder is.