Meteen naar de inhoud

Iris Vernooij - STERK EN ZOET - receptontwikkelaar gezonde voeding van o.a. pompoenhavermoutkoekjes met chocolade

Dit lekkere én gezonde recept wil je zeker proberen! 

 

Pompoenhavermoutkoekjes met chocolade

In het korte seizoen van de pompoen zijn er hier al heel wat pompoenen gegeten. Ook in bakgerechten is pompoen ideaal doordat het redelijk zoet van smaak is. Daarnaast is de oranje kleur dat het aan de koekjes geeft ook heel aantrekkelijk! Dit keer ging ik voor iets minder gezond, namelijk met een beetje pure chocolade erdoor!

Pompoenhavermoutkoekjes met chocolade

Wat heb je nodig voor 10 á 12 koeken?

2 bananen
120 gram havervlokken
140 gram pompoen
20 gram chocodruppels puur
1 el cacaopoeder
1 tl vanillepoeder
3 el lijnzaad
1 tl bakpoeder

 

Hoe maak je de pompoenhavermoutkoekjes met chocolade?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de pompoen in stukjes en kook ongeveer 15 minuten gaar. Pureer tot een egale puree. Prak de bananen fijn en roer alle ingrediënten door elkaar. Leg bakpapier op de ovenplaat. Schep met een eetlepel of ijsschep bolletjes beslag op het bakpapier, maak koekjes van ongeveer 6 cm. Bak de koekjes af in de oven voor 20 minuten.

 

 

Heeft jou kind ook meer interesse in snoep/koek en chips dan in appel, peer en banaan? En zou je het graag minder interessant maken? Wil jij graag je kind leren om een fijne balans te hebben met gezonde én minder gezonde voeding? In het webinar 'Gezonde balans met tussendoortjes' vertel ik je alles over hoe je dit kunt aanpakken. Daarnaast ontvang je een e-book met inspiratie én heerlijke recepten voor gezonde recepten. 

Recepten met vermelding van allergenen zoals pompoenwafels, pompoenhummus, pasta met pompoensaus, pasta met avocado-spinaziesaus, Pompoenhavermoutkoekjes met chocolade
Met welke allergenen/voedselvoorkeuren moet je rekening houden?

De pompoenkoekjes met chocolade zijn glutenvrij, mits je voor glutenvrije havermout kiest. Daarnaast zijn de koekjes ei vrij en lactosevrij.

Gezonde recepten zoals pompoenwafels, pompoenhummus, pasta met pompoensaus, pasta met avocado-spinaziesaus, Pompoenhavermoutkoekjes met chocolade
Kan je ingrediënten vervangen?

Zeker, in dit recept kun je gemakkelijk bepaalde ingrediënten vervangen. Uiteraard kunnen de allergenen dan veranderen. Let hier zelf goed op.
- In plaats van lijnzaad kan je ook chiazaad gebruiken

Recepten voor baby's zoals pompoenwafels, pompoenhummus, pasta met pompoensaus, pasta met avocado-spinaziesaus, Pompoenhavermoutkoekjes met chocolade
Is dit recept geschikt voor een baby?

Voor je baby kan je de koekjes goed maken zonder de chocolade. Dan is het heel geschikt voor je kind. Je baby heeft dan nog geen tussendoortjes nodig dus geef het koekje gerust bij het ontbijt of de lunch.

 

Geniet ervan! 

Ik ben heel benieuwd wat jij én je gezin van dit recept vindt! Stuur je me een berichtje of laat je het weten via Instagram?

 

 

 

Kookboek gezonde ijsjes voor kinderen

 

Persoonlijk advies pedagoog en kindervoedingsdeskundige

 

Tafelkaartjes om van groente en fruit eten een feestje te maken

 

webinar dat lust ik wel- kind eet geen groente? In dit webinar help ik je.

 

Alle kennis in één webinar over de eerste hapjes van je kind.

 

In 5 stappen een gevarieerde eter

Merk je ook dat het je frustreert als je kind weer met weinig groente op naar bed gaat? Ieder dag probeer je het weer, terwijl je gevoel zegt het soms te willen opgeven. Iedere dag bied je een bordje gezond eten aan om te zorgen dat je kind alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Na een paar happen hoor je de frustreerde zin; ‘Bah, dat hoef ik niet’. Opnieuw gaat je kind zonder voldoende groente te hebben gegeten naar bed.

Hoe zou het voor je zijn als... Je kind wel weer stap voor stap gevarieerder leert eten. Als jij een fijne aanpak weet om je kind (weer) verschillende groente te leren eten, als je kind weer kiest voor gevarieerder broodbeleg of als het avondeten weer een stuk voedzamer en gevarieerder is.